Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.279
Погледни во поднасловот „Краток опис„ и ќе видиш дека и насловот и содржината од наведената книга немаат врска со Црквата, туку допира други општествени теми.
Naprotiv...Jas prasuvam ne odgovaram!Напротив: ТИ НЕМАШ одговор, а
Ovoa e odgovor sto e blagoslov...Jas prasav drugo.мојот одговор е следен: благословувањето, како одобрување за одедена намера и активност, го имаш повеќе пати наведено и во Стариот и во Новиот Завет. Во Делата Апостолски, во 3,26. имаш одличен опис за потребата и целта од благословувањето.
Ма секако дека не одговараш, оти ем немаш точен одговор, ем имаш свој неточен одговор на своите прашања.[DOUBLEPOST=1437669406][/DOUBLEPOST]Naprotiv...Jas prasuvam ne odgovaram!
1. Благословот кон ИКТ опремата, како веќе напишав, се однесува на нејзиното кориење во добродетелни цели. Еве ти пример за користење ИКТ опрема, кој ти е појќе од очигледен, а кој е пред твоите очи: порталов „Кајгана„ се пренесува токму преку ИКТ опрема и водови, со кои „Кајгана„ станува достапна и кај тебе дома. На твоја жалост, а на наша/цркова среќа, порталов опфаќа и верски теми, на кои верните од Црквата можат да учествуваат ( а не‘ има се‘ појќе...Ovoa e odgovor sto e blagoslov...Jas prasav drugo.
1.Kako blagoslov ke i pomogne na predmet vo ovoj slucaj IKT oprema?
2.Vo biblijta "bog" blagoslovuva zivi bitia Adam eva,zivotnite...etc....nikade ne blagoslovuva predmeti.Znaci li toa deka pravoslavnata crkva go pravi ovoa za drugi celi = profit?
оооо мики, мањаку еден си читал и детали за книгата, сигурно и сликите си ги разгледал!Погледни во поднасловот „Краток опис„ и ќе видиш дека и насловот и содржината од наведената книга немаат врска со Црквата, туку допира други општествени теми.
Но, како што е повеќе пати напишано на форумов, дека „...што ти се мота низ гла‘та, тоа ти е пред очите...„ важи и во твојов случај.
Oti em nemam em imam...wait what?Ма секако дека не одговараш, оти ем немаш точен одговор, ем имаш свој неточен одговор на своите прашања.
Aha...!Emi togas ne raboti blagoslovot be micko...Na kajgana ima golem broj na ateisti i clenovi na drugi religiski grupi...plus golotija,alkohol,temi za droga,satanizam,rock muzika,nervno oboleni lica ..etc! Edinstvena dobrotvorna rabota e razmena na mislenja pomegu ralizcni tipovi na luge nesto sto crkvata go nema.1. Благословот кон ИКТ опремата, како веќе напишав, се однесува на нејзиното кориење во добродетелни цели. Еве ти пример за користење ИКТ опрема, кој ти е појќе од очигледен, а кој е пред твоите очи: порталов „Кајгана„ се пренесува токму преку ИКТ опрема и водови, со кои „Кајгана„ станува достапна и кај тебе дома. На твоја жалост, а на наша/цркова среќа, порталов опфаќа и верски теми, на кои верните од Црквата можат да учествуваат ( а не‘ има се‘ појќе...), и преку тоа учество, зборот Божји станува лесно достапен до секој кој има пристат до „Нетов„. Така, ИКТ опремата ја користиме за наше сведоштво за Бога и надвор од црковните храмови!
Jasno e deka toa vreme nemalo takva oprema...Posoci go delot kade se blagoslovuvaat predmeti.2. Во Светото Писмо, како што веќе ти одговорив, имаш повеќе места на кои е наведено одредено благословување, а кое не се однесува само на личности, туку и на материјални предмети! Со оглед на тоа што Писмото е пишувано до крајот од 1-от век од н.е., смешно е да очекуваш ИКТ опрема од тоа време, но Писмото, бидејќи е безвременско, не ја спречува потребата од благословување и на луѓе и на предмети и во нашево време.
Нападот носи публика. Одбраната носи резултат.Zatoa vo napad gi melem kako pcenica vo mlin.
Точно така...[DOUBLEPOST=1437688236][/DOUBLEPOST]Oti em nemam em imam...wait what?
Тоа што на „Кајгана„ а и шире на „Нетов„ има све и свашта, тоа не е до сервер-ормарите, туку до нивните корисници: техниката, како мртва материја, нема слободна волја, односно не може да одбира и одлучува, но затоа можат да одбираат и одлучуваат пред се‘ нејзините сопственици, но и незјините корисници.[DOUBLEPOST=1437688528][/DOUBLEPOST]Aha...!Emi togas ne raboti blagoslovot be micko...Na kajgana ima golem broj na ateisti i clenovi na drugi religiski grupi...plus golotija,alkohol,temi za droga,satanizam,rock muzika,nervno oboleni lica ..etc! Edinstvena dobrotvorna rabota e razmena na mislenja pomegu ralizcni tipovi na luge nesto sto crkvata go nema.
Еве ти и таков случај: види во Матеј, 14,19, или во коринтјаните, 10,16. во евреите, 5,7 и тн.[DOUBLEPOST=1437688748][/DOUBLEPOST]Jasno e deka toa vreme nemalo takva oprema...Posoci go delot kade se blagoslovuvaat predmeti.
Ш‘о да праа‘м, ја‘ сум ти манијачки детаљен...оооо мики, мањаку еден си читал и детали за книгата, сигурно и сликите си ги разгледал!
Аууу, па ти си бил многу напатен, цело време си бил полн со негативна енергија и лошотилок. Така ли ве учи Госпо, на лоши работи? Камо светлина во тебе, и милост мудрост божја чиста за спасение на сите преточена во Исуса Христа?TI SI TOLKU GLUP STO NAPRAVI MONTAZA SO KOJA DOKAZA DEKA JAS SUM ZA TEBE I OVIE VERSKO-NEPISMENI TOKACMI - O N E O V E R A L L.CAO PRIJATNO
p.s JA MISLAM DEKA MI POCRNI KOSATA OD OSLOBODUVANJETO NA NEGATIVNATA ENERGIJA VRZ VAS OVDE HAHAHA[DOUBLEPOST=1437641453][/DOUBLEPOST]
Zatoa vo napad gi melem kako pcenica vo mlin.
Znaci se slagas deka blagoslov na сервер-ормарите и техниката, како мртва материја,e beskorisen!Тоа што на „Кајгана„ а и шире на „Нетов„ има све и свашта, тоа не е до сервер-ормарите, туку до нивните корисници: техниката, како мртва материја, нема слободна волја, односно не може да одбира и одлучува, но затоа можат да одбираат и одлучуваат пред се‘ нејзините сопственици, но и незјините корисници.
Потсети ме, кај напишав такво нешто?Znaci se slagas deka blagoslovo na сервер-ормарите и техниката, како мртва материја,e beskorisen!
I smrtta e promena.Znaci se slagas deka blagoslov na сервер-ормарите и техниката, како мртва материја,e beskorisen!
Moj zaklucok...! Nego velis deka blagoslovot na operma\predmeti se odnesuva na koristenje vo dobrodelni celi...E sega prasanjeto e....Kakvi dobrodelni celi proizleguvaat od koristenje na borbeni avioni,tenkovi i puski?Потсети ме, кај напишав такво нешто?
ok...?I smrtta e promena.
Погрешен заклучок![DOUBLEPOST=1437746319][/DOUBLEPOST]Moj zaklucok...!
Црквата никогаш не учела дека армиите треба да се разоружаат, туку напротив: власта/државата е таа која има монопол на употребата на сила па истата таа власт треба/е должна да ја брани татковината, народот и Црквата од злото/непријателите со оружјеот кое Црквата го благословила.E sega prasanjeto e....Kakvi dobrodelni celi proizleguvaat od koristenje na borbeni avioni,tenkovi i puski?
Nahh..ne e pogresen...protiv crkoven e!Погрешен заклучок!
Haha znaci edno propovedate...drugo mislite...! Demek nuzna samoodbrana ...Emi ako e taka so prajme ako isto oruzje se iskorsti za agresija i ubivanje...Go povelkuvate li blagslovot...?Црквата никогаш не учела дека армиите треба да се разоружаат, туку напротив: власта/државата е таа која има монопол на употребата на сила па истата таа власт треба/е должна да ја брани татковината, народот и Црквата од злото/непријателите со оружјеот кое Црквата го благословила.