Докажете дека Господ (не) постои

R

reactive89

Гостин
trickster, очигледно ја немаш прочитано Библијата!
Бог создал се, тоа е точно, НО поради љубомората на Луцифер (ангел Господов) и со неговата мисла оти тој може се да направи и да биде ист како Бога, а неможе... тој паднал ниско и ја изгуби титулата на ангел... со самото тоа постанал непријател на Бога! Бог него не го наговорил или не му направил ништо за тој да си ја дигне неговата гордост или љубомора и да сака да стане ко Бога! Значи, Бог немал никаков удел во создавањето на Ѓаволот = Луцифер! Потоа како што иде текстот, гледаме дека Луцифер постанал уште толку љубоморен поради сето тоа, и почнал да му се противи на Бога, со тоа постанал негов непријател и место добро да прави на земјата тој почнал лошо... Првото лошо што го направил бил гревот на Адам и Ева! (со јаболкото)
И ако мислиш оти е обична книга се лажеш и тоа многу се лажеш, али нек ти биде така...

Друго, SolunAssassin ти ако ја запалиш Библијата пред мене, повели... ЈАС лично ништо нема да сторам, тоа е ТВОЈ ПОРАЗ, зашто ја палиш книгата која е Света и Вистинита и која може да ти го спаси животот!

Дуализам тука... нееее, нема зашто :smir:

Цитирам:
тоа е спокојноста за која Исус вели: Ако некој те мавне шамар сврти му го и другиот образ... тоа е тој НЕ-ДУАЛИЗАМ!

Не за џабе Исус ги кажал тие зборови... Од нив мора секој да се поучи и да си ги примени во животот, така да... Јас како Христијанин треба да се одликувам со спокојноста, а тоа и го имам во мојот живот... Спокојност кон сите работи!!! (тие што ме знаат, знаат баш добро каков сум во тој поглед)

Војни, зли дела... тоа е се како резултат на човековата немисленост и човековата гордост и себичност!

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
trickster, очигледно ја немаш прочитано Библијата!
Бог создал се, тоа е точно, НО поради љубомората на Луцифер (ангел Господов) и со неговата мисла оти тој може се да направи и да биде ист како Бога, а неможе... тој паднал ниско и ја изгуби титулата на ангел... со самото тоа постанал непријател на Бога! Бог него не го наговорил или не му направил ништо за тој да си ја дигне неговата гордост или љубомора и да сака да стане ко Бога! Значи, Бог немал никаков удел во создавањето на Ѓаволот = Луцифер! Потоа како што иде текстот, гледаме дека Луцифер постанал уште толку љубоморен поради сето тоа, и почнал да му се противи на Бога, со тоа постанал негов непријател и место добро да прави на земјата тој почнал лошо... Првото лошо што го направил бил гревот на Адам и Ева! (со јаболкото)
И ако мислиш оти е обична книга се лажеш и тоа многу се лажеш, али нек ти биде така...

Друго, SolunAssassin ти ако ја запалиш Библијата пред мене, повели... ЈАС лично ништо нема да сторам, тоа е ТВОЈ ПОРАЗ, зашто ја палиш книгата која е Света и Вистинита и која може да ти го спаси животот!

Дуализам тука... нееее, нема зашто :smir:

Цитирам:
тоа е спокојноста за која Исус вели: Ако некој те мавне шамар сврти му го и другиот образ... тоа е тој НЕ-ДУАЛИЗАМ!

Не за џабе Исус ги кажал тие зборови... Од нив мора секој да се поучи и да си ги примени во животот, така да... Јас како Христијанин треба да се одликувам со спокојноста, а тоа и го имам во мојот живот... Спокојност кон сите работи!!! (тие што ме знаат, знаат баш добро каков сум во тој поглед)

Војни, зли дела... тоа е се како резултат на човековата немисленост и човековата гордост и себичност!
А што станува со другите кои не се од Христијанската религија ?

И под овие злодела , тука ги вбројуваш и природните појави , нели ?

R

reactive89

Гостин
А што станува со другите кои не се од Христијанската религија ?

И под овие злодела , тука ги вбројуваш и природните појави , нели ?
Бог ти наредил, оди и проповедај го Евангелието на Господа, радосната вест на секого!!!

Па, ги вбројвам... ништо нема реакција, без акција... :smir:

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Бог ти наредил, оди и проповедај го Евангелието на Господа, радосната вест на секого!!!

Па, ги вбројвам... ништо нема реакција, без акција... :smir:
Хмм... оди наметнувај своја религија ..

А што биде со тоа прашањето , што вели Библијата за диносаурусите и неандреталците ?

Значи , земјотресите , вулканите , болестите , цунамито се дело на човекот ?!

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Не ми е јасно ова :

велете дека луѓето се криви за природните појави , а луѓето се деца на Бог , кој успат е семоќен , и он ништо не прави за да ги запре ...

Инаку , ај баш објаснете ми како , на кој начин сме ние криви за настанувањето на природните појави ...

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Ne mi se veruva...

Vernicive ocigledno go pravat gospod sovrshena pojava na neshto shto postoi vidlivo i nevidlivo okolu nas i vo univerzumot.

Ponatamu sleduva deka gjavolot resil da stane bog i boga na nekoj nacin kao da mu dal otkaz, i ovoj zaradi ljubomora pocnal da pravi loso..na zemjata... pa pazi ushe SAMO na zemjata pravel ... ne na drugo mesto od tolkav univerzum.

Neli e malku zabludna i niskovrednosna prikaznata deka takvo sovrsenstvo kako gospod shto se pretstavuva deka e, bi imal uslovno kazano nekoj kako gjavolot koj se odlikuva so emocionalna pojava narecena Ljubomora....
Pa neli sovrsenstvoto e da ne si ljubomoren.. sto znaci toa.. deka vsusnost ako samo se propoveda dobrina, bez gjavol vo prikaznata nema da uspee religijata??
Ajde sega bidete dobri i molete se na nevidliviot lik Gospod zaradi toa shto ke vi dojde gjavolot ... Poochigleden dualizam od ovoj nemoze da ima...kako vo Amerikanskite prikazni si igraat Good Cop and Bad Coop !!

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Едно прашање до оние кои тврдат дека ние сме криви за природните појави ..

Денес земјотресот во Кина уби околу 9.000 луѓе , па ме интересира на кој начин ние си го направивме ова и зашо Он го допушти тоа ?

Член од
25 март 2008
Мислења
105
Поени од реакции
3
Како може да верувате дека природните појави се од Бог кога се докажани од научна гледна точка?

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Како може да верувате дека природните појави се од Бог кога се докажани од научна гледна точка?
Јас чекам 3 месеци за одговор ... ти земи си бројче ако сакаш да ти одговорат :pos:

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Ако Господ навистина постои и ако сите ние навистина сме настанале од Адам и Ева...тогаш како настанале три раси?како настанале тие илјадници јазици?како настанале различни религии? ако некој ВЕРНИК може да ми одговори на ова прашање би ми било задоволство.

инаку религијата ја почитувам многу бидејки има голема позитивна страна(да не набројувам).НО јас не верувам дека Господ е некој ДЕДО што седи горе во облаците и гледа што правиме ние и запишува,туку господ е мојата совест...господ е мојата душа.Го сакам Господ,верувам во Господ,што значи верувам единствено во САМИОТ СЕБЕ

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Само нешто од документарецот: Zeitgeist

-------------------------------------------
Египед - 3000 п.н.е

Египјаните вервале во богот на сонцето Horus (во превод: Сонце, Светлина). Еве некои податоци за него:

- роден на 25 декември,
- роден од девицата Исис Марија,
- имал 12 ученици,
- бил издаден од Tifon,
- бил распнат на крст,
- по 3 дена воскреснал

Грција - 1200 п.н.е

Attis:

- роден на 25 декември,
- роден од девица
- распнат на крст,
- по 3 дена воскреснал

Индија - 900 п.н.е

Krishna:

- роден од девица
- распнат на крст,
- по 3 дена воскреснал

и уште неколку богови со истите „податоци“. Само запазете ги годините дека се од ПРЕД НАШАТА ЕРА.

Член од
5 мај 2008
Мислења
38
Поени од реакции
1
interesno voa so bogovite, a za toa dali gospod postoel ili ne... stvarno neznam zosto da se komentira cel zivot okolu toa... nisto ne znaeme, a samo kazuvame vaka bilo-taka bilo...... mora li da se kaze veruvam ili ne veruvam? iskreno jas neznam dali veruvam vo bilo so povrzano so religijata, ama vo sekoj slucaj mislam deka treba i mora da se pocituva

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Јас велам дека не треба да се почитува ништо од религијата, освен добрите примери во неа кои навистина се гледа дека се производ на висока свест.

Доколку почитуваме религии, тогаш секогаш ќе се најде некој што нема да ја почитува и така се раѓа терен за нов дуализам кои е извор на натегања и несогласувања и војни во најлош поглед. А со оглед дека човечката раса користи повеќе ум, од свест .. нивните Ега нема да го толерираат тоа натегање и несогласување од страна на другите Ега (ете повторно дуализам на Ега), што на крајот ќе резултира со повторни жртви.

Kajgana Shop

На врв Bottom