Прашањето на анкетата е Кој филм
ќе го освои оскарот, а не Кој филм
сакате да го освои оскарот. На такво прашање навивање не е потребно, иако сами си знаете. Јас навивам за лебедот, ама гласав за фб-то зошто пишав и порано, најоскаровски филм е со сите мирудии и мислам дека нема да има посериозни проблеми да го освои оскарот. Освен ако не ги фатат пак емоциите па да почнат да гласаат за новата херојска приказна во 127. Си имаат тие такви навики. За филмот прочитав дека ќе биде номиниран за Оскар уште пред да се сними.
Како и да е, Мислам дека фб-то ќе си ја земе наградата за најдобар филм. Бејл и Портман се недопирливи, Мелиса Лео исто така, секоое губење на оскар тука ќе биде скандал. Џереми Рернер е номиниран чисто за инает од Јонзе и за да може ИоСоно да му каже: ти реков ли, ха ха...? Иако Франко е исто така номиниран и ако стане првиот водител на кого му дале Оскар, Јонзе ќе може да ми врати.
Тој Стори ќе си победи кај анимираните. За костимографија ќе си победи некој како Alice in Wonderlend. Само трејлерите ги имам гледано од овие два ама храбро типувам за да се фалам после.
Уште една прогноза: Рестрепо ќе си победи кај документарците пошто е пропагандно срање за Авганистан.
И Мјузик Скор очекувам да освои фб-то.
Извинете на кирилица.
ЕДИТ: Сум гласал за фајтерот, бог да чува...