Доделување на Оскарите за 2010 Година

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Не не, не ме свати.:) Не знам дали го видовте тој со шаренилото од костум што се убаци.:):)
Еееј стварно кој беше тој у зелена бањарка шо беше дојден на Оскариве:)

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Повелете кој сака да ги гледа оскарите, сеуште не се почнале на црвенио тепих се...

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
И јас навивам за лебедот ма да то е како фан на Јуве што навива да освојат титула годинава... не се стига. Иначе не верувам да ти се смени мислењето откако ќе го гледаш. Кралот е обична британска драма како и многу други, добар филм и тоа е тоа. Лебедот заслужува од една причина: Кралот и Нетворк се филмови кои се добри, може и одлични, ама лесно ќе бидат заборавени и никогаш повеќе нема да имаш желба да ги видиш. Лебедот е дело кое ќе се запамти и кое ќе се препорачува, ама за жал не поминува тука...
Не лажи, за The Fighter си гласал ! :pos: :tv:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На водителкава сите и биле супер/фантастични/неповторливи во улогите.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Сандраааааааааааааааа <3

Него, многу страмежлив Франко бе. :tv:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Не лажи, за The Fighter си гласал ! :pos: :tv:
Не лажам, жими мајка:

Прашањето на анкетата е Кој филм ќе го освои оскарот, а не Кој филм сакате да го освои оскарот. На такво прашање навивање не е потребно, иако сами си знаете. Јас навивам за лебедот, ама гласав за фб-то зошто пишав и порано, најоскаровски филм е со сите мирудии и мислам дека нема да има посериозни проблеми да го освои оскарот. Освен ако не ги фатат пак емоциите па да почнат да гласаат за новата херојска приказна во 127. Си имаат тие такви навики. За филмот прочитав дека ќе биде номиниран за Оскар уште пред да се сними.

Како и да е, Мислам дека фб-то ќе си ја земе наградата за најдобар филм. Бејл и Портман се недопирливи, Мелиса Лео исто така, секоое губење на оскар тука ќе биде скандал. Џереми Рернер е номиниран чисто за инает од Јонзе и за да може ИоСоно да му каже: ти реков ли, ха ха...? Иако Франко е исто така номиниран и ако стане првиот водител на кого му дале Оскар, Јонзе ќе може да ми врати.

Тој Стори ќе си победи кај анимираните. За костимографија ќе си победи некој како Alice in Wonderlend. Само трејлерите ги имам гледано од овие два ама храбро типувам за да се фалам после.

Уште една прогноза: Рестрепо ќе си победи кај документарците пошто е пропагандно срање за Авганистан.

И Мјузик Скор очекувам да освои фб-то.

Извинете на кирилица.

ЕДИТ: Сум гласал за фајтерот, бог да чува... :tapp:
:)

Hlestakov

With many cunning plans!
Член од
23 ноември 2010
Мислења
44
Поени од реакции
2
Јас навивам за True Grit, филмовите на браќата Коен секогаш се почитувани од страна на академијата, филмовите како: Fargo и No country for Old Men вистиниски ремек дела.

Kajgana Shop

На врв Bottom