Добро место за состанок во Скопјево

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Стварно, не е битно каде. Боље шетња низ кеј, па во парк, па по Партизанска малце, па сврти пак накај Вардар. Каде што може без притисок да е се, зашто ако седите само притисокот ќе расте ептен и може да се се деси кршлуц и ништо да не бидне. Вака, еден до друг шетња со рандом седнувања на кеј, парк, клупа на Партизанска со муабет цело време, дозволуваш да тече атмосфера без прекин и ако седиш цело време типката да очекува јазик од тебе па што, па како и знае да опадне атмосферата у само исчекување. На макар крајева, па и не мора да ја залапуеш на состанокот туку и на испраќање, амерички филм е али поуспешен отколку да седите на едно место и да надбацувате со сублимални флертови. А сеа за зима, голем к*ур, снег ова она и пак може да упали истиот план.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Другарче пред некое време ми препорача кафиќ некој, Штрк рече се вика ( се прснав од смеење на имево нез зашо ) у тоа пролазот до мекдоналдс на рекорд негде бил као демек. Као идеално место за дејт било, нешо тифко опуштено музиче ( ефтино кафе, пиво- за пивото не сум сигурен дека го спомна :D ). Деноиве ако ми се погодат смените на работа може ќе тркнам до тамо да испитам терен. :)

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Белви, Чардак, не ми текиња како се викаше, еден многу стар кафич позади млечен (со мајмунот :) ), Лезет, Аја и т.н

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Како што гледам конвенционално сите го сватив дејтот како кафе/вечера.
Дејт може да биде и билјард , може да биде и излагање во кино или на базен.
Битно е твоето однесување и став кон дејтот. Можеш да направиш да се почувствува убаво и пријатно меѓу 500 луѓе на кеј и кога сте сами вие двајца.
Ако сакаш нешто пофино и храна бонус убава преорака ти е да ја однесеш до Енрико пицеријата во лептокарија, многу фина атмосфера има и пријатно е општо за седење.
Исто така фина атмосфера има и во Опера кафичот кај седмица на терасата преку лето. Чаршија е секогаш добар избор бидејќи самото место ечи носталгија а вииш некако носталгија ме потсеќа на романтика . Можда до мене е .

Ама зашо па само кафичи и слично ? Моеш да земеш пикник торба , колку клише и да звучи, и да отидете на крст со жичарата да си напраите фин пикник :) . Симпатично е и уникатно ќе и е (претпоставувам , ретко креативни билмези има кај нас) . Сеа немоеш наравно навечер ама кој рекол дека мора толку вечер да е дејтот ?
Ако девојката е за тоа можете и на базен да идете на ноќно капење - малце чудно и неизводливо ако е некоја шо ќе мисли дека си мањак и дека сакаш по купаќи да ја видиш ама јебига - вреди да се проба.
На крај краева , носи ја на Кале , безразлика дали на прошетка или до ресторанот Кале ама прекрасно е таму - малце раскопано во моментов ама каква глетка има навечер - ветува галење :) .

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Штрк не.

Коктел Рум одлично секси место,со убава музика и секакви коктели.Мада е малце поскапо ама вреди.И нема девојка што несака коктели.

I

indigo child

Гостин
Intro Club.
Prcul kafich u starata zheleznichka stanica, na parkingot do Ramstore.
Nema lugje u kafichot. Imaat mng ubavi zavesi i prigusheno svetlo so svekjichki na sekoja masa.

tienly

Robbie, one and only!
Член од
6 октомври 2007
Мислења
60
Поени од реакции
5
Ако преферирате кафиќ, Аја, Лезет, Пиколо (лептокарија, има преубави вафли и кул музиче)... Не бидете пример за глупави американци, остајте тоа филмовите, поканете го партнерот на прошетка покрај кеј, парк, зоолошка градина, природно научен музеј ( не дека е романтично, едноставно да се оттргнете од секојдневието). Најбитно од се, не вежбајте пред огледало зборување и изрази кои иритираат, дури и на моменти да се збуните за заќутите оставете работите да течат по своето, just KISS ( keep it short & simple) бидете спонтани и искрени, не брзајте и дишете длабоко, тоа е мој совет за да се остави подобар впечаток.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
најубаво е во некој парк, под некое дрво, вино, тивка музика ( ако сакаш и во живо викни) и тоа е тоа :)

L

.Lost Angel.

Гостин
Најискрено обожавам романтики али сепак се зависи од личноста која ја имаш по крај себе си. Ако таа сепак е добар соговорник знае да прави муабет и супер тип е тие работи сепак ако не те гледа по материјално можеш само да земеш и кафе од кафемат и да отидеш во најбликиот парк и да седнеш сепак се си е до личностите какви се тие.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Носи ја на чаршија.
Дај и многу пиво и прејади ја со гирици, да се исповраќа малку.

Сакала романтика...
Често грешка интерпретиран збор!!!

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
До кај стигна вашата "виртуелизација" да не знаете кај да идете на состанок кога ем имате кафичи на секој ќош ем имате и милион други места кај што можете да идете, имате и клупи на секој втор чекор, for god's sake. Не можете ли ништо спонтано да направите во реалниот живот па ви треба претходна консултација со компјутерот дури и за вакви ситници? Идете негде кај што ви се свиѓа музиката и не ви се чини прегласна, која е филозофијата тука не знам.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Чаршија, Градска Плажа, Парк, на кеј, жал ми е што Калето е затворено :( секој ден бев таму

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Има едно преубаво местенце у близина на Седмица, поточно карши Опера кафиЌот. Мислам Излет дека се викаше.
Пеер :)
Коа ќе влезеш у кафиќот, цепаш право и има летна терасичка, целата е у дрва, обградена со цигли, свеќи, цвеќиња.. Тоа за навечер е измислено! Додуше и отсабајле е убаво колку што ми кажале, сонцето многу убаво паѓало меѓу крошните и никад не било жешко.. И многу чил музиче пуштаат обично, спори инструменталки воглавном:)
И стално има добра атмосфера, тивко е и многу е опуштено..
Единствен проблем е шо многу често се е резервирано, ако отидеш накај 8 можда ќе најдеш слободна маса, ама покасно нема шанси. Така да ако сакаш таму да дејташ, резервирај прво :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Незнам, мене ептен ми праи винаријата у чаршија мерак за дејт, ама цените се кнап :)
Ама затоа, ако ви е прв дејт, it almost guarantees success :)
Многу на високо удри во винаријата :) Мене па ептен ми е таа наменета за странци, а и цени до небо.Плус како во магла се сеќавам дека некој раскажуваше ваков состанок со - 50 евра во џебот завршил неуспешно :)))

Прво ја носиш во Ганза на жива музика, по потоа во ракија барот да се допие и на крај ја влечеш во Дамар да се отрезни.

Член од
1 ноември 2017
Мислења
85
Поени од реакции
63
Неважно е каде ќе одите на прва средба. Доволно е и една прошетка низ Градски парк. Важен е разговорот со таа личност, како ќе се поврзете, дали ќе се совпаѓате итн. Ако таа личност има симпатии кон тебе, неважно ќе ѝ биде местото, туку дружбата.

Kajgana Shop

На врв Bottom