Добро место за состанок во Скопјево

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Епа вака сеа секоја типка има различен карактер и одговара различно место за илзегување а ние како машки треба да ја водиме, направиме план, и да ја "организираме" вечерта да биде во најдобар ред со најдобра атмосфера. Се разбира доколку сакаш да оставиш добар впечаток треба и да се потрудиш и до најголемите детали и да направиш незаборавна вечер.

Е сеа да ги видиме вашите мислења кои места во Скопјево според вас нудат најдобра атмосфера за дејт со типка?
Што ви се допаѓа таму, зошто е добро, како стојат цените(ако е некој кафиќ), искуство некое, реакција на типката..?

На темава може да пишува и женскиот пол на истите прашања од горе, нивно искуство, мислење, предлог итн.

Според мене добро е во Аја на спрат има романтична атмосфера, затемнето. Исто така едно од омилените места е на еден покрив на 18 катница каде што се гледа цело ск.. само што таму постои ризик да е заклучено:)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Глуп, па кажи која зграда ебате, шо? Да ја барам низ град?

Иначе, и ја иам фрка со местенца за дејтови.
Преку лето, ептен си поштуем стариот дел од паркот, ама тоа строго "денски" "дејт", то ест, ладич прошетка, и све што иде уз тоа на трева под сенка...
Ама ко е зима, да му еем матер, каде?
Незнам, мене ептен ми праи винаријата у чаршија мерак за дејт, ама цените се кнап :)
Ама затоа, ако ви е прв дејт, it almost guarantees success :)

Патем, ваква тема имаше, ама ако. Потребни се не две, три :)
Кажувајте мед места!

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ајде сите престанете и назад на темата.
Ќе ви се најде и на вас може некогаш некој совет што ќе го даде некој друг овде, не постирајте офтопици:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.740
Поени од реакции
18.486
Незнам, мене ептен ми праи винаријата у чаршија мерак за дејт, ама цените се кнап :)
Ама затоа, ако ви е прв дејт, it almost guarantees success :)
Одлично место, agree.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Зошто несакате се да биде спонтано?
Не е битно светлото, не е битна цената, па крај краева која е таа што гледа пари за да биде достојна покрај тоа да излезе со тебе? Мислам свртисе разгледај, и од кафе мат земи капучино или макијато и застани на клупа, ако и се свиѓа друштвото со тебе и тоа ќе прифати.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Зошто несакате се да биде спонтано?
Не е битно светлото, не е битна цената, па крај краева која е таа што гледа пари за да биде достојна покрај тоа да излезе со тебе? Мислам свртисе разгледај, и од кафе мат земи капучино или макијато и застани на клупа, ако и се свиѓа друштвото со тебе и тоа ќе прифати.
My point exactly. Истото и ја викам.
Само ми ојде мислењето јабана.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Океј, темава не е за тоа како треба да биде првиот дејт, туку КАДЕ? Ќе може да се сконцентрираме на тоа?

Инаку покрај Аја, и Лезет (одма до неа или како и да му е новото име сеа) има прекрасна атмосфера за дејт. Баш онака е повлечено, тивко, послаба светлина, фино музиче.

Јез да, тоа е веќе онака за романтика да се тера.
За прв дејт сепак мислам дека е поубаво негде на попрометно место, (било кој кафич на кеј, на ул.Македонија), за да не биде одма интима, да не се осети нападната девојката. :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Океј, темава не е за тоа како треба да биде првиот дејт, туку КАДЕ? Ќе може да се сконцентрираме на тоа?

Инаку покрај Аја, и Лезет (одма до неа или како и да му е новото име сеа) има прекрасна атмосфера за дејт. Баш онака е повлечено, тивко, послаба светлина, фино музиче.

Јез да, тоа е веќе онака за романтика да се тера.
За прв дејт сепак мислам дека е поубаво негде на попрометно место, (било кој кафич на кеј, на ул.Македонија), за да не биде одма интима, да не се осети нападната девојката. :)
Ја на први дејтови иам искачано “сегде“ од парк до маало до билијард и кафичи на кеј и поголемиот дел од нив биле успешни (релативно)...така да не е битно кај е, тоа е поентата.
Во зависност од женската и као си свртел муабет за искачање (и што сака/нејке) си кроиш планови.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Кафичот го прави ли дејтот или разговорот и личноста?

Се зависи од годините на соговорникот, од намерата со која е повикан соговорникот и како живее соговорникот а тоа неможе да се дознае пред дејтот.

Што да го однесете соговорникот на сладолед кога е алергична на млеко? ( тоа значи дека треба и тоа да се земе во предвид, зборам од искуство ми беше кажано да не бирам место каде што има само сладолед, така да ете совет ).

Што ако го однесете соговорникот кај Фуфо кога незнаете ни муабет да сврзете? ( во вакви да кажам елитни места носете само кога мислите нешто сериозно, кога ќе имате пари за такви работи, бидејќи за на такво место мораш да имаш кола, бидејќи одма испаѓаш губитник, имаш пари за јадење и пиење а немаш за кола, за такви места можат да си ги носат партнерките оние типци кои имаат сериозна врска па макар и немале после 1 викенд да излезат)

Никогаш не го/ја носете каде што не и одговара музиката! ( може да се уплаши и погрешно мислење да има за вас беспотребно )

Никогаш не го/ја носете каде што не одговара местоположбата на локалот! ( слепа уличка или скриен логал колку и да биде посетен секогаш значи дека имате веќе девојка или девојки со кои се гледате )

Не го знам јас СКОПЈЕНО а кога така би го изговарал градот тогаш воопшто немаше да барам девојка за ДЕЈТ бидејќи сум кловн и сигурно нема да знаем ни да се испонашам пред конобарот кога ќе нарачувам пијалак/јадење.

Ни таа ни тој нема да се залепи за никого и да се изненади кога ќе ја однесете во некој локал, ќе успеете со ситниците, детаљите и спретноста на јазикот.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
абе ако сакате романтика ..
парк, вечерно време ..флаша вино, миризливи свеќи, некои мини-сендвичи со кавјар ( се зезам :D )

пс: и романтични песни на телефон си ставиш, телефонот под черга, и терај даље! :)
тоа мене да ми го направи некој, oh I'm doooown! :)

п.п.с: мн е битно да не се избрзува, и без "нагли" движења! :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
абе ако сакате романтика ..
парк, вечерно време ..флаша вино, миризливи свеќи, некои мини-сендвичи со кавјар ( се зезам :D )

пс: и романтични песни на телефон си ставиш, телефонот под черга, и терај даље! :)
тоа мене да ми го направи некој, oh I'm doooown! :)

п.п.с: мн е битно да не се избрзува, и без "нагли" движења! :)
заклучок: ти сакаш романтики, друга ќе пошизи од ваков напад (или било каков романтичен гест ќе го смета за претеризам или “праење филм“ и триста ти чуда (да, најчесто не поштувате романтични сериозни досетки - ви звучат клише))...значи знајте си ја персоната на која и се пуштате и немате гајле

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
нема цура шо несака романтика! :) можеби не покажува, ама длабоко у неа знае дека копнее по такви работи :)

ако ја ќарите, и после не ви оди, iDump4u и готово :D

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
A каква е таа романтика без симињање ѕвезди?
Грешиш брат :)
Не постои никој на светов шо неќе ласкање. Ни машко ни женско :)
Прашање е сеа кој колку е опуштен да признае :)
You're showing her that you care = романтика.
Немора нишо да има од оние клише елементи за дејтот да е романтичен :)
Моеш да и се обраќаш со "бештио мала" и дабстеп од телефон да ти фрчи, и пак да биде све мед :)
Сињорита е у право диз тајм.

Енивеј, MetalCore, брат, сеа муабетот е за места за дејтови, не за каков треа да биде дејтот, дрн дрн јариња :) Не ми шиткај ветер и магла сеа како си ти badass со кафиња на клупи, трт мрт :)
И ја го поштуем тоа поише :) Ама некад е ладно брат :) А тиње е да мрзнете :) Не е фер од твоја страна :)
Значи, темава сфати си ја како "За коа МОРАШ да идеш у кафич на дејт, каде?", зашо некад се мора, колку и да неќеш :)
Mwa <3
--- надополнето: Jul 4, 2011 6:00 PM ---
лигавење - не
романтика - да .. :)

има повеќе видови на романтика, сеа зависи каква :D
Колкава си ти, вака, ја да те прашам? :))

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.390
One general specific answer...
Све зависи од личноста, потребите, желбите.

Мала допуна. Жените се рационалисти. Мажите се тие што ја смислуваат романтиката.

Ај сеа бек он да тема.
По пат на елиминација.
Не иди во дискотека.
Не иди на место каде е тутма и музиката е гласна.
Не иди на место каде преовладува полова разлика. (гејски/лезбо клубови)
Не иди на места кај си бил со старата цура.
Не иди на место и тренутак каде копиљаци ќе те гледаат бледо (јес да и они се добро упознаени со техниките на лапање)
Не иди на место каде пензионери ги има исто онолку колку во 57ца во Вторник и Петок.
Now, you can pick places. Од парк, до некое интимно катче во градот.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Ај да ви се смешам во добацивањата тинејџерски :)
Прво не ми се веруе дека GodHateUsAll во еден (релативно краток) пост стави 13 смајлиња :LOL:
Второ, јас изјавувам дека сум АРОМАНТИЧЕН тип, било што на било каков дејт да ми го приреди партнерот, а е прилично романтично, факам џаде. Едноставно не можам. Не викам дека муживе не треба да се романтични или шо и да е, ама лично за мене си кажувам :p Ептен не поднесувам такви моменти. Што значи мојата поента е дека нема правила бре луѓе, ја проценуеш типката и сфаќаш што ќе одговара. Мене дечко ме ќари со кавадарка пред црква, и нееееееее, не е затоа што сум по некои критериуми не знам каква (бла бла бла), него типацот имаше муабет. Е сега извинете, ама мене тоа ми е најбитно. Значи не се замарајте со места, може мене ќе ми одговара, на друга не, терајте си со стилот какви што сте, нема потреба од глумење, само така ќе си најдете партнер што ви одговара..

Kajgana Shop

На врв Bottom