Добродојдовте во Албанија?! - Не, сепак во Северен Епир!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Aleksandër Moisiu (English: Alexander Moissi, Italian: Alessandro Moissi; 2 April 1879 – 23 March 1935) was an Austrian stage actor of Albaniandescent.

Aleksandër Gabriel Meksi (born march 8 1939) was the Prime Minister[1] of Albania from April 13, 1992 to March 11, 1997. A former archaeologist of ethnic Greek descent, he was the first person to be prime minister of Albania after the end of communist rule.[2

:icon_mrgr:

Првиов,Австриски глумец роден у Трст..

Вториов ГРК..

Не е доказ ова, јас ти барам име Филип Бериша, Александар Нухиу .. чистокрвен албанец.
Иначе и оној глумецот е со потекло албанско James Belushi , па Џејмс албанско име да не е??

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Bogami i so vkrsteni race nema da gi docekame vo toa bidi siguren ..
Dovolno nie od niv , drzavata nivna ja stvorivme , pola Albanija ja okpuiraa , preku 3 milion arvaniti gi asimiliria.. e toa ne se zaborava kolega .
Не реков дека ќе ги дочекате со скрстени раце, и тоа сигуно не би била борба гради во гради во 21 век нели?

Ќе ве добијат пред се политички, и ќе ги разнебитат сите ваши соништа, за многу кракто време, со амин од некој друг, што вие го сметате за пријател.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123

Вториов ГРК..

Не е доказ ова, јас ти барам име Филип Бериша, Александар Нухиу .. чистокрвен албанец.
Иначе и оној глумецот е со потекло албанско James Belushi , па Џејмс албанско име да не е??
Ne e vistina toa so go pisuvas .. Mozam da ti naredam uste 1000 drugi primeri sega .
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:56 ---
Не реков дека ќе ги дочекате со скрстени раце, и тоа сигуно не би била борба гради во гради во 21 век нели?

Ќе ве добијат пред се политички, и ќе ги разнебитат сите ваши соништа, за многу кракто време, со амин од некој друг, што вие го сметате за пријател.
Neznam kako ke dobijat politicki , koga , sekoi 6 meseci go imas , ili vo Kosovo ili vo Albanija amerkinaskiot Predestal,Sekretar na drzavata ,Podpredsedatel itn.na poseta, a zosto kaj niv gi nema nikogas ?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Абе не ме зеабавај, нема теории кои тврдат така.........нема историчар кој вели дека албанците дошле надвор од балканот.........
А внатрешното мигрирање на народите е вообичаено во тоа време, но не било толку значително за да се населат првпат албанци воопшто во западна Македонија и да бидат мнозинство..........
Како што кажав, исламизирани се сите народи исто, само што после ослободувањето некои побрзо се реконсолидираа во старата вера, а албанците задоцнија малку, после се обидеа со комунизмот да направат нешто .............
Во Косово и зап. Македонија секогаш имало ортодоксни албанци, но тешко било да се разликувааат од останатите затоа што имале слични имиња........
Во дебар, охрид сигурно секогаш имало ортодоксни албанци............
Сите биле ортодоксни, иста вера, и на некој начин немаше разлики, со исламизирањето на населениото, некако почнаа да се појавуваат разликите............
еве на пример во Охрид и околината има пуно стари цркви кои биле преправени во џамии, па после па вратени.......... има сигурни докази дека постоела црква со има Јован Арбанашки во Охрид, но таа никогаш не се реставрираше.......

Поентата со имињата ми беше затоа што има примери кога ортодоксни албанци се обидуваат да ги пишуваат како македонци.......на пример Скендербег........
Е сега ама добро ме насмеа, по твоето гледишта испаѓа дека сите сме Албанци т.е. ние сме Македонци ама сме биле Ортодоксни Албанци и поради религијата не направиле Македонци(претпоставувам Србите) ! :D
И сакаш да кажеш дека сите Балкански народи биле Исламизирани, но потоа поголемиот дел си се вратиле во старата вера, а само вие, како и Торбешите и Бошњаците сте си останале и ден денес Муслимани ............ е ова не го знаев од каде го прочита ....... јас како што знам неколку имиња на мои претци(дедо, прадедо, прапрадедо...) сите имаат Христијански имиња, а потекло се од западна МКД(југо-запад) ........... и никој незнаел Албански !

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Да ама Грција не е исто со Македонија, Србија, Црна Гора и.т.н.
Преку 10 милиони се ............ имаат добро обучена армија со сите можни НАТО орудија и мислам дека имаат околу 200 000 платени војници добро вооружени и обучени, башка што Грците се тешки фанатици, најголеми на Балканов, биди сигурен во тоа !
Ако ја рчнете работава со Грција ептен лошо ќе биде, бидејќи Америка ве сака и вас, ама Грците ги сака многу повеќе, башка и Европската унија и е доста наклонета на Грција !
Ако Грците решиле да има Грци во Албанија(јужен дел) тогаш навистина има и да ги нема пак ќе ги има, ако сфаќаш што сакам да ти кажам, со ѓаволот не се играат играчки !
Додека некои слават независност по улиците на Америка како џукели...

Други, слават независност (не на Америка) во Белата куќа заедно со претседателите на Америка и тоа секоја година!

па уште се во филм дека ќе успеат нешто во иднина... ми наликуваат на нашите политичари со ова ќе... :facepalm:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241

Вториов ГРК..

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
--- надополнето: 2 декември 2012 во 22:00 ---
Па и е смешно,ама ај најди некој аљбанец по име Александар или Филип.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Е сега ама добро ме насмеа, по твоето гледишта испаѓа дека сите сме Албанци т.е. ние сме Македонци ама сме биле Ортодоксни Албанци и поради религијата не направиле Македонци(претпоставувам Србите) ! :D
И сакаш да кажеш дека сите Балкански народи биле Исламизирани, но потоа поголемиот дел си се вратиле во старата вера, а само вие, како и Торбешите и Бошњаците сте си останале и ден денес Муслимани ............ е ова не го знаев од каде го прочита ....... јас како што знам неколку имиња на мои претци(дедо, прадедо, прапрадедо...) сите имаат Христијански имиња, а потекло се од западна МКД(југо-запад) ........... и никој незнаел Албански !
Те молам, не реков сите ортодоксни албанци се македонците сега...........јас викам имало, а не како што вие викате дека сите албанци се муслимани, и доаѓат од албанија и ја преплават Косово и Македонија

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Христијаните во Албанија кои ги има преку 1 милион и ги има и Албанци, Македонци, Грци, Власи... ги носат овие имиња:
Aleksander, Sotir, Edmond, Jon, Vangjell, Parashqeva, Pjeter, Bogdan, Vasill, Gjergj, Nаym и.т.н. ова се имиња пред се на религиска база !
Но постојат и голем број на Албанци(и во Албанија и во Косово и во МКД) кои имаат изворно Албански имиња кои неможат да се сретнат кај ниту една друга нација:
Luan, Agim, Bujar, Afrim, Ilir, Arben, Arbresh, Skender, Argjent, Arta, Artim, Artan, Visar, Shkodran, Drita, Driton, Dritan, Shpresa и.т.н. кои се само Албaнcки и немаат врска со ниту една религија !
А имињата од типот нa Ахмед/т, Мухамед/т, Идриз, Селим, Јахја, Мустафа, Саид/т, Вејсел, Исмаил, Шабан, Али, Синан, Халид/т, Сафет и.т.н. ги има кај сите Муслимани без разлика на нацијата, бидејќи ова се Муслимански имиња !

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Дај ми пример од ТЕРИТОРИЈАТА КАДЕ ШТО ЖИВЕЕЛ Александар,не ми давај примери од некои што се од уџум.Кажи еден албанец кој се вика Александар или Филип од територијата на која живеел Аце!Значи од денешна Македонија егеј итн.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
192
Поени од реакции
22
Јас ти кажав и 5.000 нека се, тоа не го менува фактот дека во Јужна Албанија се веат Грчки знамиња (на училишта, општини и др. институции), додека пак Албанците во Грција се околу 600.000 (иако најголем процент од нив се сезонски работници, а не постојани жители), а Албанското знаме не смее да се вее дури ни на официјален фудбалски натпревар помеѓу репрезентациите?! o_O

Или се случуваат вакви „испади“ :confused:
[/quot

Kajgana Shop

На врв Bottom