Добри/лоши авто плацеви низ МК

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.152
Поени од реакции
35.241
Па да удрена ќе ја купиш поефтино,но кога ќе дојде на царина нема да гледаат дали е удрена туку по година на производство,прва регистрација,опрема,километри итн и по тоа одредуваат вредност.Тоа сакам да кажам царина не зависи од удрена не удрена кола.
Нормално дека не зависи царината од тоа дали е удрена или не, ама ги зимаат за многу поефитно од горе такви, и плус кога ќе се додаде царината на тоа, им се исплати да носат такви коли, можат да ги продадат овде бидејќи имаат цена, него ли да носи сочувана и неудирана која ќе треба да ја плати поскапо во Европа и плус да плати скапа царина овде. Тоа сакав да кажам.
 
Член од
12 март 2012
Мислења
191
Поени од реакции
147
Секако се разбравме.. Од друга страна,денес е смешно да враќаш километри,да шминкаш удирана кола кога се лесно може да се провери.Од карвертикал,национално осигурително биро,сервисна историја па до крај со царинење.Секоја половна кола со царинските документи има прилог извадок од шваке,а таму има комплет податоци за колата,како изминати км,производство,прва регистрација,број на сопственици,опрема.Сервисна историја каде пишува се за колата и каде што има податок дали возилото има оштетување,намален пигмент на бојата,дупчиња од песок па се до сериозни оштетувања на колата и слично.Проверка на последен сервис ќе ти кажат во секој сериозен сервис и неможе кола да ти продава на 100.000км а последен сервис направен пред една година на 148.000км.Целата оваа документација ја има секој сериозен плац,без да плаќаш,само прашање е дали сакаат да ти ги дадат тие податоци.
 
Член од
28 ноември 2022
Мислења
229
Поени од реакции
339
Ти го прочита првиот пост или како пријател или роднина или којзнае кој фактор си со него, па го браниш.
Cetiri pati vo zivotot, sum go videl covekot i drugite vraboteni na placot. Nemam nikogo sto da branam ili vregjam, samo licno iskustvo kako i iskustva na moi bliski i poznati.
Kazav, se iznervirav za toa sto ,,go ukrale,, klucot za rezervna guma na ednata kola. Toa e moja zabeleska kon Automilano. Edinstvena zabeleska, koja eve i po tri godini ,,me nervira,, koga ke se setam. Ne stanuva zbor za 10€ //kolku sto cinese na oglas da se kupi// tuku za principot i negiranjeto od nivna strana deka ,,nemalo kluc,, koj samiot so svoi oci prethodno go vidov ,,deka postoi,, vo bagaznik.
Од таквите како тебе ќе наседнеш некој друг.
Tebe poseizgleda ti e celta kon uporen antimarketing kon odreden avtoplac, so mozna ,,reklama,, vo idnina kon sebe si //ti, kako mozen ,,prikrien prodavac,, na polovni vozila ,,fizicko lice,, ili od ,,nekoj plac,,// koja bi mozela da se javi nabrzo i od ,,drug tvoj dupli, trodupli profil,, ili od ,,vekje postoeckiot,, koj go imas. Ke sledime i kje vidime.
Sto ne pisuvas protiv drugi avtoplacevi vo Skopje, gi ima mnogu. Intersnen moment od tvoja strana ,,koj ne pali,, kaj intelektualna fela.
Тоа што ти си купил, чисто сумњам, може било ок.
Sigurno nema da ti objavuvam javno broj na sasija kako i izvestaj od carvertical i ostanata dokumentacija na vekje kupeni vozila za specijalno tebe da ti dokazuvam. Iskreno ama voopsto ne mi e gajle sto ti mislis i dali veruvas za toa sto sum im go kupil na sinovite.
Imam i screenshot od oglasite na kolite i izvestaj od carvetical, izvestaj od oficijalen servis vo Makedonia i drugo //ti sto velis ,,dokazi,,//. No toa ne e za na internet. Da ne bea kolite vekje vo sopstvenost, ke gi objavev. No vaka, izvini ne.
Наместо сите да отворите 4 очи
Sekoj ,,normalen covek,, otvara oci koga treba da se izbroi pr. 10.000€
Imas carvertical, oficijalni servisi koi citaat se sto moze da e sokrieno, ke si paltis, jas plakav.
Imas pravo da gi baras site mozni prevedeni dokumenti na uvid, kako i od osiguruvanje od avtoplacot //jas gi fotokopirav site kopmplet cela papka pred da kupam//.
Retko koj vekje dozvoluva da ,,bide zafrknat,,. Ima prosta raja seuste, no i tie vekje se naucija t.e. se ucat sto da pravat koga kupuvaat polovna kola.
Наместо сите да отворите 4 очи и да застанеме на патот на вакви превари, не само на аутоплацеви, туку и во се во државава, вие браните нешто што е докажано. Е затоа нема да не биде.
Hahahha ti ke ja opravis drzavata i ostanatite ,,maki,, vo Makedonija. Hahahhaa
Pisi koga ke ja opravis, da te ,,glasame na izbori,, hahahaha ova me raspolozi i nasmevna.
 
Последно уредено:
Член од
29 февруари 2024
Мислења
14
Поени од реакции
11
пазете се и од други плацеви. Барајте целосна сервисна историја. Сите имаат ама не покажуваат. Од Франција гарант. Не сервисна до 2019 да речеме, до крај имаат. Од Италија колите се скоро сите далавера, избегнувајте ги. Повеќето коли се користени за фирма - товарни. Стават седишта и ги продаваат како фамилијарни. Имате сега многу можности да се проверат. Ако се 3-4 илјади евра баш и немора, но над 10 илјади евра проверете си убаво. Колите ќе бидат во возна состојба но колку е поминато и уште колку ке ви трае.

Како најдобро да видите дали колата не е хаварисана, со многу километри и слично. Идете на европски онлине пазари аутоскаут или мобиле де и најдете ја колата што е на реклама што се продава кај нас. Ставете ги сите параметри: година, километри, киловати, тип возило и види што цени ќе бидат во странство. Стави тука превоз, документи плус 3-4 илјади евра царина за поновите возила и ќе видиш колку ќе биде крајната цена кај нас. Неможе да биде поефтина ниту пак иста.
 

YuZe

Fortune favors the Brave
Член од
22 септември 2005
Мислења
991
Поени од реакции
651
Јас едино од личност, со плацеви не баш доверба
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.308
Поени од реакции
7.298
А од која мака гледаш коли од плац? Пасошот во џеб и тркни да си донесеш сам, или пак барај возило купено во мкд и одржувано во овластен барем додека било под гаранција.

Јас 2 коли имав од странство, и двете си ги донесов сам, ме коштаат повеќе од истите модели на мкд плацови, ама си ги зедов од луѓе од таму, и двете со околу 100к и целосна историја од официјален сервис. Ако имаш роднини надвор може да ја видат за тебе и само да одиш да ја земеш.
Овие по плацови се најефтиното ѓубре што го нашле, инаку и тие нема да имаат есап. Ги шминкаат малку козметички, малку дотерување на моторот да не тропа дури е кај нив и ќе му ја залепат на некој да си ја чука главата.
Ако веруваш ти на официјалните сервиси :pos: сервисни книшки најлесно се фалсификуваат. Додека електронските не се воведуваат. ;)
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.659
Поени од реакции
34.951
Ако веруваш ти на официјалните сервиси :pos: сервисни книшки најлесно се фалсификуваат. Додека електронските не се воведуваат. ;)
Мора во нешто да веруваш, ако тргнеме по твојата логика ќе догураме и до испитување дали живееме во матриксот или во реален свет.
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.308
Поени од реакции
7.298
Мора во нешто да веруваш, ако тргнеме по твојата логика ќе догураме и до испитување дали живееме во матриксот или во реален свет.

Енглезите се најпоштени.
 

enzo8

ファックユー
Член од
1 октомври 2023
Мислења
313
Поени од реакции
927
Крива Паланка
Ова е се што треба да знаеш, не само за тој плац, туку за сите од Паланка.
Најлоши коли препродаваат, механички, технички, ништо не ги пипаат ама затоа шминкерски ќе ја направат како нова да изгледа.
Познавам тројца другари што се изгореа со коли од плацеви од Паланка и генерално со кој и да сум зборел имаат лошо искуство.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom