Добитници на лотарија за САД

Дискусија во форумот 'Македонска дијаспора' започната од noname7, 9 мај 2011.

  1. ShakaZulu

    ShakaZulu " Тој Сум Бре "

    Член од:
    29 јули 2008
    Мислења:
    2.863
    Допаѓања:
    2.979
    Шала на страна нема мислам тие пари што некој од америка би ги зел а да мора да те трпи 2-3-4-5 години дур добиеш фулл документи.за нив 3-5000 евра се ништо... Опција ако си многу богат ама ако имаш пари и онака ќе ти дадат виза туристичка па пробај си ја среќата со некоја вдовица или слично таму на 50+ години... ако ти се даваат пари мислам дека многу брзо би си свршил работа за бугарка, романка или украинка со унгарски пасош и оп ем со невеста може да се сториш за вистински ем со ЕУ документи а после германија, холандија, белгија, данска, можеби скандинавија ... пола европа без мака ти е отворена а со малку труд и јазик и остатокот...

    Друга опција ти е брод па некоја пензионерка да зачекаш и ако си добар со јазик да ти отвори америка :D

    ПС: Мислам дека пишав дека летоска доби другарче, зимава помина по редот со прегледи амбасади неколку интервуа и на почетокот од февруари заврши работа, утре заминува

    [​IMG]
     
    Последно уредено: 4 април 2018
    На floopz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Кеплер

    Кеплер

    Член од:
    14 јануари 2015
    Мислења:
    4.264
    Допаѓања:
    4.958
    За 5000 евра само Македонка може да кандиса да го земе и тоа сиромашна, или некоја од Пустец.
    За во САД се вртат низ муабети цифри од 25 000-50 000 долари за да ти се нафати било која, а проблеми ако во меѓувреме забремени од некој друг и роди дете додека е во брак со тебе, може да те уценува да и плаќаш и за детето за да не те остави и да ти побара плус пари, ако те остави си лимитиран со важноста на к-1/к-2 визата, а треба да чекаш х години за да имаш право да аплицираш за перманент виза, само што покрај годините има и други побарувања што треба да ги задоволуваш. Плус е и доста комплицирана постапката доколку не е во САД, ќе треба или тој да отиде, или таа да дојде како турист за да се запознаат, мислам дека мораше да се имаш сретнато лично во последните 2 години, па после тоа да побараат за виза. Од денес да почни да бара, во најдобар случај до следна година ќе стигне да замине, ситничарат многу за вакви визи.
    Посигурна варијанта му е да се ожени за некој во државите каде што е тоа легално, а за секој случај да поплачи тука во Хелсиншки, или во Америчка Амбасада дека има проблем со живеење во вакво „нецивилизирано“ општество каде „живеат дивјаци кои не ја разбираат целта на педерите и ги осудуваат“, па да му средат тие да се телепортира таму.
     
  3. Dblackdog25

    Dblackdog25

    Член од:
    4 мај 2017
    Мислења:
    5
    Допаѓања:
    0
    Кој датум е извлекувањето?
     
  4. dastan

    dastan

    Член од:
    7 јуни 2014
    Мислења:
    448
    Допаѓања:
    371
    2019 Entrant Status Check
    DV-2019 Entrants may enter their confirmation information through the link below starting at noon (EDT) on May 15, 2018. The DV-2019 entry period opened on October 18, 2017, and closed on November 22, 2017. Only confirmation information for entries submitted during this period are valid for checking your status. DV-2019 Entrants should keep their confirmation number until September 30, 2019.
     

Сподели преку: