Добитници на лотарија за САД

Дискусија во форумот 'Македонска дијаспора' започната од noname7, 9 мај 2011.

  1. ShakaZulu

    ShakaZulu " Тој Сум Бре "

    Член од:
    29 јули 2008
    Мислења:
    2.911
    Допаѓања:
    3.032
    Шала на страна нема мислам тие пари што некој од америка би ги зел а да мора да те трпи 2-3-4-5 години дур добиеш фулл документи.за нив 3-5000 евра се ништо... Опција ако си многу богат ама ако имаш пари и онака ќе ти дадат виза туристичка па пробај си ја среќата со некоја вдовица или слично таму на 50+ години... ако ти се даваат пари мислам дека многу брзо би си свршил работа за бугарка, романка или украинка со унгарски пасош и оп ем со невеста може да се сториш за вистински ем со ЕУ документи а после германија, холандија, белгија, данска, можеби скандинавија ... пола европа без мака ти е отворена а со малку труд и јазик и остатокот...

    Друга опција ти е брод па некоја пензионерка да зачекаш и ако си добар со јазик да ти отвори америка :D

    ПС: Мислам дека пишав дека летоска доби другарче, зимава помина по редот со прегледи амбасади неколку интервуа и на почетокот од февруари заврши работа, утре заминува

    [​IMG]
     
    Последно уредено: 4 април 2018
    На floopz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Кеплер

    Кеплер

    Член од:
    14 јануари 2015
    Мислења:
    4.631
    Допаѓања:
    5.750
    За 5000 евра само Македонка може да кандиса да го земе и тоа сиромашна, или некоја од Пустец.
    За во САД се вртат низ муабети цифри од 25 000-50 000 долари за да ти се нафати било која, а проблеми ако во меѓувреме забремени од некој друг и роди дете додека е во брак со тебе, може да те уценува да и плаќаш и за детето за да не те остави и да ти побара плус пари, ако те остави си лимитиран со важноста на к-1/к-2 визата, а треба да чекаш х години за да имаш право да аплицираш за перманент виза, само што покрај годините има и други побарувања што треба да ги задоволуваш. Плус е и доста комплицирана постапката доколку не е во САД, ќе треба или тој да отиде, или таа да дојде како турист за да се запознаат, мислам дека мораше да се имаш сретнато лично во последните 2 години, па после тоа да побараат за виза. Од денес да почни да бара, во најдобар случај до следна година ќе стигне да замине, ситничарат многу за вакви визи.
    Посигурна варијанта му е да се ожени за некој во државите каде што е тоа легално, а за секој случај да поплачи тука во Хелсиншки, или во Америчка Амбасада дека има проблем со живеење во вакво „нецивилизирано“ општество каде „живеат дивјаци кои не ја разбираат целта на педерите и ги осудуваат“, па да му средат тие да се телепортира таму.
     
  3. Dblackdog25

    Dblackdog25

    Член од:
    4 мај 2017
    Мислења:
    5
    Допаѓања:
    0
    Кој датум е извлекувањето?
     
  4. dastan

    dastan

    Член од:
    7 јуни 2014
    Мислења:
    522
    Допаѓања:
    442
    2019 Entrant Status Check
    DV-2019 Entrants may enter their confirmation information through the link below starting at noon (EDT) on May 15, 2018. The DV-2019 entry period opened on October 18, 2017, and closed on November 22, 2017. Only confirmation information for entries submitted during this period are valid for checking your status. DV-2019 Entrants should keep their confirmation number until September 30, 2019.
     
  5. Hoy

    Hoy

    Член од:
    7 септември 2017
    Мислења:
    81
    Допаѓања:
    149
    Нема еуфорија, возбуда нешто? :)
    Нареден вторник е извлекувањето....
     
  6. Македонија 1932

    Македонија 1932

    Член од:
    30 мај 2012
    Мислења:
    1.775
    Допаѓања:
    2.470
    Нема потреба друже. Плати си 15.000 вака како мене и си знаеш однапред дека си еден од "извлечените". :)
     
  7. dastan

    dastan

    Член од:
    7 јуни 2014
    Мислења:
    522
    Допаѓања:
    442
    како да бидам еуфоричен кога >15 пати сум аплицирал отпрво само на мое име а последниве години и од име на жената пуштам апликација, ама на денот на извлекувањето само гледам не сте селектирани
     
  8. Forza Milan!!!

    Forza Milan!!!

    Член од:
    1 јуни 2011
    Мислења:
    19.456
    Допаѓања:
    29.158
    Еден другар е извлечен мај минатата година и кога дозна набрзина се ожени за да не оди сам, но се` уште ги немаат повикано на интервју. Ова може да се причина затоа што им бараа преку слики да докажат дека и претходно биле заедно? Некој со слично искуство?

    До септември е рокот и после му кажале дека се пропаѓа.

    Sent from my Mi A1 using Tapatalk
     
  9. ShakaZulu

    ShakaZulu " Тој Сум Бре "

    Член од:
    29 јули 2008
    Мислења:
    2.911
    Допаѓања:
    3.032
    Има низ темава за ова, им барале слики, па чат разговори ако имаат, нешто ко историја на познанство за да докажат дека биле во врска затоа што во апликацијата кога потполнувал тој пишал сингл а после пријавува женет, да видат дека не е за пари или слично.
     
  10. Forza Milan!!!

    Forza Milan!!!

    Член од:
    1 јуни 2011
    Мислења:
    19.456
    Допаѓања:
    29.158
    Тоа ок, ама зошто се` уште не се повикани? Се работи за пар кој претходно 7-8 год беа заедно. Дали некој има исто искуство?

    Sent from my Mi A1 using Tapatalk
     
  11. zmej gorjanin

    zmej gorjanin

    Член од:
    26 јануари 2009
    Мислења:
    7.400
    Допаѓања:
    7.829
    Кога бил извлечен сигурно би требало да пополни формулар DS260. Ако тогаш не бил женет и сменил статус треба да си го отклучи кејсот и да си го смени статусот, веројатно го направил ова веќе. Е сега се зависи од case number от, колку повисок број толку покасно ќе добие 2nd notification letter, а ако бројот му е многу висок, а квотата е пополнета може и воопшто да не добие, односно да не биде повикан на интервју.
     
  12. Forza Milan!!!

    Forza Milan!!!

    Член од:
    1 јуни 2011
    Мислења:
    19.456
    Допаѓања:
    29.158
    Ова не ми е јасно, квотата е пополнета и толку нема да повикаме оние што останале.
    Нели се планира однапред колкава е таа квота која треба да се пополни и според неа и толкав број ќе бидат извлечени?


    Sent from my Mi A1 using Tapatalk
     
  13. zmej gorjanin

    zmej gorjanin

    Член од:
    26 јануари 2009
    Мислења:
    7.400
    Допаѓања:
    7.829
    Цк, за да земеш грин кард треба да исполниш неколку услови, да имаш спонзор таму кој ќе те смести и ќе гарантира за тебе финансиски, треба да биде пријавен мин. 2 години, ко додатна гаранција (не ќе е лошо да имаш и едно 10.000 долари на сметка, вака другарче направи за да биде сигурен али спонзор маст), и нели да го имаш минимумот образование средно со 4 години без да си паѓал години или да си ги земал ванредно. Многу луѓе овие критериуми не ги исполнуваат и џабе се извлечени. Знам и случај од Србија кај што човек завршил средно богословско, и пошто немал доволно математика во предметите кои што ги студирал, конзулот одлучил да не го пушти (иако бил повикан на интервју).

    За да види кои му се шансите во зависност од тоа колку му е висок бројот може тука да си разгледа или да праша
    http://britsimonsays.com/
    Од минати години се над 40.000 мислам дека имаа мали шанси, али не ме фаќај за збор може и лупам глупости.
     
  14. MiNie MoUsE

    MiNie MoUsE

    Член од:
    20 август 2017
    Мислења:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, ima li izlveceni za DV2019? Mene sajtot ne mi otvora :(
     
  15. Nikolaben2 @ YT

    Nikolaben2 @ YT Carspotter

    Член од:
    11 јули 2009
    Мислења:
    1.411
    Допаѓања:
    955
    Мене едвај ми отвори сега, не сум извлечен. Веќе не планирам да аплицирам, јес да ова ми беше прв пат :)
     

Сподели преку: