Добитници на лотарија за САД

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
видиш и мене не ми е јасно

некој линк ??
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 19:54 ---

како да го добијам тој код за мене ??
Откако ќе аплицираш автоматски го добиваш тој код
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 23:32 ---
Зар сеуште мислите дека живеење во САД е „кул“ ? Едино нешто за што е добра САД е да одиш да се прошеташ, да се изнакупиш и да се вратиш тука. На прсти се бројат местата кои се добри за живеење таму. Иди расти деца таму да те видам. Никакво место за социјализација, само седи дома со тоа уредите нови и отупувај. Иди пушти ги надвор после 7 саат навечер и биди со чиста свест да те видам, на секој ќош се дешава по некое срање. Америка е се за парите, парите, парите, работата, парите (како што вика нашиот драг Екрем - куча-посо). Таму се забораваат моралните вредности. Таму окапуваш на работа, децата едвај си ги гледаш дома. Мислиш дека таму рај е? Платите се повисоки? Лесно се наоѓа работа? Станувај во 4 саат сабајле и вози секој ден по 2 саати за да стигнеш на работа. Иди школувај деца. Плаќај 30.000 долари од година. Од каде парите? ... Верувајте не зборам од памет, него од искуство. Престанете со тој мит дека таму е кул, немаме 13 години.
А овде демек сите седиме по дома, никој не работи... пфф... Исто е... и овде се работи, и овде се црнчи, и овде не се гледаш со децата, само разликата е во тоа што таму е платено, а овде не.

Да, полесно од тука. Овде и за во продавница ти требаат врски, човече врски за да бидеш продавач! Таму се наоѓа работа, а и со обична работа можеш нормално да живиш.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Откако ќе аплицираш автоматски го добиваш тој код
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 23:32 ---

А овде демек сите седиме по дома, никој не работи... пфф... Исто е... и овде се работи, и овде се црнчи, и овде не се гледаш со децата, само разликата е во тоа што таму е платено, а овде не.

Да, полесно од тука. Овде и за во продавница ти требаат врски, човече врски за да бидеш продавач! Таму се наоѓа работа, а и со обична работа можеш нормално да живиш.[/quote]

Бев и видов.
Да, се заработува (и тоа пак, зависи каде живееш), но сепак мислам дека за ,,наш човек,, Америка не е место каде што би живеел.
Ако мислиш дека имањето пари е еднакво со живеење, грешиш. Исто е, преживуваш.
Тука живееш со малку, но имаш нешто што за нив е мисловна именка - социјален живот. Да, имаш, макар било турското кафе со комшијата, петок во кафана, или фудбал со дечките од маало во недела.
Е да, тие тоа го немаат, не ни знаат што е тоа. Поим за социјален живот им е дремење дома и дување, парковите седат празни цело лето, за разлика, од кај нас, нели, каде што е збирно место.
Ќе имаш пари, ама заборави социјален живот, тој ќе биде сведен на минимум.
Јас сакам да аплицирам од сосема други и поинакви побуди, видов и Вукојебистон и големи и убави градови, не би се преселила, од депресија ќе умрам таму, џабе ми се сите пари кои би ги заработувала.
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 01:17 ---
Е, арно се снајдов.
Сега уште да видам што и како ми е потребно со документиве, али тоа сабајлечки, со одморена глава :)
Инаку, мислите ли дека ќе биде плус, минус или баш сеедно тоа што предходно сум била во САД и успешно и без никакви проблеми сум го завршила програмот и сум се вратила во предвидениот рок?

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Puma прати за тие што не се снашле да си пробаме среќа да аплицираме

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 01:17 ---
Е, арно се снајдов.
Сега уште да видам што и како ми е потребно со документиве, али тоа сабајлечки, со одморена глава :)
Инаку, мислите ли дека ќе биде плус, минус или баш сеедно тоа што предходно сум била во САД и успешно и без никакви проблеми сум го завршила програмот и сум се вратила во предвидениот рок?
И јас тоа се прашувам! Еднаш на студентска виза скоро една година, и работна виза од 1 година, и планирам да аплицирам!
Најверојатно не би требало да има проблем, зошто сепак си се вратила нели, зошто верувај, голем дел од студентите не се ни враќаат ;), па мислам дека за нас таквите повратници е +!
Сепак би сакала да чујам и јас релевантно мислење од лично искуство! :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.973
Поени од реакции
7.106
И јас тоа се прашувам! Еднаш на студентска виза скоро една година, и работна виза од 1 година, и планирам да аплицирам!
Најверојатно не би требало да има проблем, зошто сепак си се вратила нели, зошто верувај, голем дел од студентите не се ни враќаат ;), па мислам дека за нас таквите повратници е +!
Сепак би сакала да чујам и јас релевантно мислење од лично искуство! :)
Чекај сега шо за УСА, дали на истокот ќе одевме? :D

П.С. и јас аплицирав

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Јас веројатно утре ќе аплицирам.
Само малце се запрашувам, оваа сликава што ја бараат, дал можам сама дома тоа да средам, или да одам да ме сликаат?

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Јас веројатно утре ќе аплицирам.
Само малце се запрашувам, оваа сликава што ја бараат, дал можам сама дома тоа да средам, или да одам да ме сликаат?
Same here....али поверојатно е дека ќе отидам да ме сликнат, ипак што си е сигурно, сигурно си е....

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.290
Поени од реакции
564
сликата бараат да е во формат 600х600 и да не е обработена во некој програм ... е сега кога се сликаш добиваш правоаголен формат (не 600х600), а правоаголен формат системот не прифаќа, значи ќе мораш во некој програм да ја модификуваш ... решение? некој мислење за ова?

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
сликата бараат да е во формат 600х600 и да не е обработена во некој програм ... е сега кога се сликаш добиваш правоаголен формат (не 600х600), а правоаголен формат системот не прифаќа, значи ќе мораш во некој програм да ја модификуваш ... решение? некој мислење за ова?
Neznam kakvo resenie baras. Ke si odis vo foto studio ke te slikaat ke im gi kazes dimenziite na slikata i pozadinata da bide bela. Potoa ti samo plajkas i imas gotov proizvod.

Ili ke zemes sam da cackas fotosop ama neveruvam da uspees ako nemas nikakvo iskustvo. Sepak ova e seriozna rabota u baraat slikata da bide profesionalno obrabotena.

Neznam kolku pari bi ti zele za d te slikaat i da ti ja obrabotat slikata, no mozes sam da se slikas vo kakva bilo rezolucija pogolema od baranata i da angaziras nekoj na fiverr.com da ti ja sredi, ama ke te kosta 5 dolari.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.290
Поени од реакции
564
па тоа е работата ... пишува не смее во фотошоп (или слични програми) ... а мораш таа димензија со таа резолуција ... и во фото студио во фотошоп ќе ти ја направат во тие димензии ...

N

NikolaMKD91

Гостин
Јас друже имав сличен проблем со сликата кога аплицирав за грин кард . Едноставно отидов во фото студио, им објаснив да ме сликаат како за лична карта/ пасош и сликата да биде со димензии 600х600 . Се на се 150 денари ме кошташе . :)

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
„Да не е обработена во програм“ значи да не се менуваат боите или содржините на сликата, да си ја кропнеш на 600х600 можеш слободно - никаде на светов нема таков дигиталец што слика во таа резолуција :)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Моќе мене да ми помогнете во формуларот стои spouse значи партнер ако немам нема шанси да ми помине апликацијата па ондак да ставам некоја комшика или Леа ако сака да ми дојде на гости ако идам.

Помогнете тоа малце ми е сумњиво.

Kajgana Shop

На врв Bottom