Добивате 10 милиони евра, како ќе ги потрошите?

T

the Carpenter

Гостин
5 милиони за живот ко шо сакам.
3 милиони во инвестиции (медиуми) за да перам мозок на граѓаните на Р.М.
1 милион уплаќам на Англија дека ќе биде светски шампион
1 милион го прам Охрид шампион на Р. Македонија у ногомет

С

сашенко

Гостин
1.Ке си купам огромна куќа покрај море на флорида.
2.Малецко пристаниште за 2-3 јахти и јахти се разбира хаха
3.Ламборџини едно Ферари и една лимузина....
4.Ке си ги викнам 5-6 другари и едно 30-40 цурици и ке живеам како Хефнер...

Лускуз, жени,пари, и плус ке имам се што ми треба тука што qr ке барам на пуст остров кога имам 10 МИЛИОНА.....
АКо има некој боље идеја нека ми пише и на sase_pasa@hotmail.com прифаќам секакви идеи....само пари уште да имам и поаѓам...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.532
Поени од реакции
29.080
2 милиони за мене 8 милиони го донирам во дом за деца со посебни потреби:toe:

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Малце ми се. :pos2:
Ама, колку толку. Да најавам, ова ќе звучи како изјава на Мисс на светот. :pos2: Ама нема да биде целосна.
Прво, дел ќе донирам во Уницеф, Пета такви ствари. Дом за деца без родители, за деца со посебни потреби, на сите што им е финансиска подршка за подобри услови за живот, на тие што немаат храна, и што умираат од анорексија, би пробала и на нив некако да им помогнам.
Второ, би подигнала некоја кампања, за подигање на свеста на луѓево, Go Green. Рециклирање, такви ствари..
Трето, би си купила една куќа со готички стил, авион, јахта, нова гардероба, и низ пат околу светот. Но и таму нема да се излежавам под сенка и да пијам коктели, туку ќе волонтирам.
Четврто, би си ги купила сите најубави гитари, тапани, и би оформила бенд, секако од мене, и од моите омилени гитаристи, кои сеуште се живи. Останатите со пари, не можам да ги дигнам од гроб.
Ииии би направила еден огромен концерт, за памтење. :pos2: Ах, пусти фантазии..
И остатокот од парите, ако остане нешто ќе им го дадам на моите дома.
Ах, фантазии, фантазии...:pipi:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ќе ги купам сите омилени плочи и најдобриот саунд систем што е можно да се купи! Исто така ќе ги платам омилените бендови да свират за мене!:vozbud:

A

ancheto

Гостин
хм,:raz:
епа прво, како и повекето од овде, би дала во добротворни цели, околу 8 милиони евра, а со рестото, прво би му купила на дечко ми alien ware, само неколку :pipi:,
на мајка ми и на татко ми би им купила некоја кука во убав град, далеку од овде, на море, а на брат ми еден луксузен стан да се журкензи таму, а за себеси.... да размислам чек.

кола,мотор,стан,лаптоп,облека МНОООООГУ(зависник од облека), организирање многу журки, патувања со друштва, и тн и тн.
јако би било:vozbud:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Прво ги обезбедувам најблиските за да никогаш не ми тежи мисла дека им недостига нешто,потоа ќе почнам да инвестирам во недвижнини и хартии од вредност.И нормално во однос на се што е материјално нема ништо да ми недостига.

Член од
16 јуни 2010
Мислења
83
Поени од реакции
7
1.Ќе си купам Dodge Charger од 1969 година! (мојата кола од соништата)
2.Ќе ги купам Apple!
3.Ќе си купам уште нешто поефтинко шо сакам за мене!

Тие се топ 3 нешта на шо би ги потрошил! xD

Член од
7 јули 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Статијава е многу одамна , ама јас морам да се испразнам и да си ги наведам моите желби... Иако сакам сите да имаат пари и се што им е потребно , сепак прво ке почнам од себе..
1.Добар и незаборавен одмор во Шпанија во најелитното место
2.Голема куќа во која ќе се преселам со целата моја фамилија
3.Пат околку светот , но најмногу ќе се задржам на Бермутскиот триаголник , (ќе поминам од таму и со авион и со брод да видам дали ќе останам жив)
3:Ќе отворам дом за старци , дом за деца (во кои ќе нема тортура и насилство), ќе отворам некое помало фирмиче , со цел да учествувам на хуманитарни концерти и акции ..
4.Ако случано устанат уште пари , заминавам на Марс , и Месечината на една турнеја низ планетите и ѕвездите:D

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Пат околу светот, запознавање со нови луѓе, култури, начини на живеење... Ама прво сите комшии на скара и пивце: )))

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
5 милиони на братучеди и пријатели
5 милиони за шетање по светов

Kajgana Shop

На врв Bottom