Ti smej se kolku sakash.... Bourbon e tip na Whiskey!!!Читам тука и неможам да ве разберам направете разлика од бурбон и виски.Разберете неможе се да се стави во ист кош виски и бурбон.Ке си испаднете смешни негде како што се овде на форум
туто ке седнеш со некој кој разбира ке ти се смее не само на тебе и на сите што коментирате СИТЕ БУРБОНИ СЕ ВИСКИ НО СЕКОЕ ВИСКИ НЕ Е БУРБОН прогуглајте малце имате интернет и ке видите разликаTi smej se kolku sakash.... Bourbon e tip na Whiskey!!!
Сум пишал двосмислено,од таа варијанта со мед ми се повраќа а сите други ги поштуемМислам дека е бурбон виски но сеедно,Jack Daniel's во било која варијанта освен таа со мед,моментално на повраќање ме тера.Сигурно сум пиел и подобри,али само од ова нит ми се повраќа нит глава ме боли утредента.Имам свиткано 700мл еднаш,утредента апсолуно ништо не ми беше.Тоа е мојот избор
Разликата меѓу бурбон и виски е единствено што дестилатот на вискито поминува низ филтер, мислам дека беше од јаворов јаглен, кој го прочистува и му дава посебна нишка, односно шмек. Значи скоро исто е.Читам тука и неможам да ве разберам направете разлика од бурбон и виски.Разберете неможе се да се стави во ист кош виски и бурбон.Ке си испаднете смешни негде како што се овде на форум
Бурбон за да се направи мора да содржи барем 51 процент пченка да одлега во НОВИ ЧАДЕНИ БУРИЊА ОД ДАБ каде што не треба да надминува 62.5% алкохол.И најбитно не смее да подлежи на додатоци за вкус боја.ЗНАЧИ СКОРО НЕ Е ИСТОРазликата меѓу бурбон и виски е единствено што дестилатот на вискито поминува низ филтер, мислам дека беше од јаворов јаглен, кој го прочистува и му дава посебна нишка, односно шмек. Значи скоро исто е.
Podrugo e so google i plus koa razbirash.туто ке седнеш со некој кој разбира ке ти се смее не само на тебе и на сите што коментирате СИТЕ БУРБОНИ СЕ ВИСКИ НО СЕКОЕ ВИСКИ НЕ Е БУРБОН прогуглајте малце имате интернет и ке видите разлика
Ne bash...ovoa ti e samo eden od receptite na Jack Daniels -sour mesh. Za bourbomot nema nekoj posebni pravila\regulativi expect Kentucky mora da e cist bez boja i min 3 godini vo bure. Za bourbon masata mora da e 51 procent pcenka za Wiskey nemora.Nekoi recepti odat i 95% pcenka restoto moze da bide zito,rz,oriz etc. Mesanjeto dava razlicen vkus.Spored mene najdobra varijanta e single barel ili small batch drugoto mi e premnogu divo.Разликата меѓу бурбон и виски е единствено што дестилатот на вискито поминува низ филтер, мислам дека беше од јаворов јаглен, кој го прочистува и му дава посебна нишка, односно шмек. Значи скоро исто е.