Добар бизнис

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Брат не зезај бе...после овакви детални и исцрпни одговори треба да бараш доживотен гратис хемиско и полирање на колата!:salut:

Здравје боже да се направи анализа низ градот за најпогодни места...да видиме бизнис плановите што ќе покажат....и здравје пред почеток на пролет да се почне!(бидејќи брзањето и недоволната информираност е најтрагична при отварање на бизнис)

п.с Onak ако ми притребуваш од време на време мислам дека нема да ти биде тешко да ми потпомогнеш во некој прашања преку пп!

Уште еднаш јавно ти се заблагодарувам
нема проблем.. слободно прашај...

п.с. нај убаво време за почеток ти е феврураи... ке речеш ладно е... е да ладно е, ама тоа е период на маркетинг, т.е. време кога комшиите и лугето ке те научат дека тука си и постоиш. немораш да стартуваш тогаш со 3-ца... почни со еден вработен.

уште еден совет. ако идеш на варијанта со 4-ца вработени, типувај на едно женско... по педнатни се и ке ја задолжуваш за фините работи, на пример бришење на шалт табла, волан, пластики и стакла од внатре, како и усисувањето, зсдната клупа и она кај задната шофершајбна... ем еполесни работи како за женско, ама по прецизни, зашто возачот во просек од 3 саати возење (со 5 пати застанување влези излези од кола), 2 саати 50 минути ги гледа токму тие работи, а само 10 минути од надвор...

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
najdobar biznis e uvoz na vrati od kina...definitivno
Барем тука кај нас во Велес ги имаш више у секој можен дуќан,ќе почнат и по трафики место кусур врата да ти дадат....така да кај нас е презаситен пласманот!

Член од
5 декември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
0
znam...i kicevo e isto..ama pa site so uvezuvaat rabotat...vrata e vrata..koga da e i ti i ja ke gi menime...pa za 150-200 evra blindor vrata so 30db zvucna i termicka izolacija...TOP..kaj mene od 9 stanari 4rica gi menija

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
znam...i kicevo e isto..ama pa site so uvezuvaat rabotat...vrata e vrata..koga da e i ti i ja ke gi menime...pa za 150-200 evra blindor vrata so 30db zvucna i termicka izolacija...TOP..kaj mene od 9 stanari 4rica gi menija
Шо да ти кажам пробај па види како ќе ти оди...бидејќи како прво ти треба продавница да отвориш...да набавиш 10тина врати и да чекаш да видиш како ќе ти опали среќата...

Инаку можеш да пробаш прво да најдеш заинтересирани едно 10тина души и по порачка да им носиш...и да им зимаш минимално по 10евра ќар...и ако ти тргне тогаш ќе поскапиш и ќе тераш поозбилен бизнис(со дуќан и сл.)!

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
pa jas vejce toa go rabotam 2 god...www.robert-prom.com
Извини брат...јас па си помислив дека си некој што има моментален ќеш и дека се мисли да почне да увезува врати од Кина :)

Епа де ако не те мрзи во кратки црти објасни барем колку е маржата за една обична најефтина врата...за да знам дали тука во Велес си играат мајтап со народот :)

Член од
5 декември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
0
mnogu zarabotuvaa site so prodavaat..pa i nie...samo toa ke ti kazam...ne e tajna,i sam mozis da si gi najdis cenite na alibaba...nekoi so 40%,nekoj so povejke odat...ama toa e normalno,zemi i ti rizikuvaj 20-30 iljadi...i ti isto ke pravis

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
pa jas vejce toa go rabotam 2 god...www.robert-prom.com
Bravo majstore! Veke go menuvam mislenjeto za tebe, no navistina neznam cumu ti se "Investiciski fondovi" koga imas mnogu dobar biznis!?.... Sekoja cest, ona sto go vidov mi se dopadna (na sajtot mislam).... vo ovaa bransa sum veke 25 godini.... Da, i jas go mislam toa deka "blindor" vratite se mnogu dobar biznis....

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Извини брат...јас па си помислив дека си некој што има моментален ќеш и дека се мисли да почне да увезува врати од Кина :)

Епа де ако не те мрзи во кратки црти објасни барем колку е маржата за една обична најефтина врата...за да знам дали тука во Велес си играат мајтап со народот :)
bez navreda ama edno od poglupite prasanja sto moze da se postavat
sekogas koga kupuvas ako si zadovolen od proizvodot i cenata togas nema sto da te maci kolku zarabotuva prodavacot osven ako si klasicen tracar i nemas sto da pravis po cel den
nie samo marzata ja gledame znaci kupi 1 prodaj 5 i vikas leleeeee kolku kari a nikade ne se stava troskovi prevoz pat telefoni vraboteni masinerija i najbitnoto VREME i iskustvo sto kosta mnogu

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
bez navreda ama edno od poglupite prasanja sto moze da se postavat
sekogas koga kupuvas ako si zadovolen od proizvodot i cenata togas nema sto da te maci kolku zarabotuva prodavacot osven ako si klasicen tracar i nemas sto da pravis po cel den
nie samo marzata ja gledame znaci kupi 1 prodaj 5 i vikas leleeeee kolku kari a nikade ne se stava troskovi prevoz pat telefoni vraboteni masinerija i najbitnoto VREME i iskustvo sto kosta mnogu
Корка не се прај глуп со сила...нели глеаш дека оваа тема е за бизнис...тука се споделуваат информации од секаков вид што се поврзани со профитабилноста на бизнисот....(јас не го прашувам колку тоалетна хартија троши по вработен)

И нај битно е што човекот ми одговори и тоа повеќе од што очекував...благодарност до него!

п.с И јас незнам ти утре кога ќе треба да отвориш бизнис нема да те интересира профитабилноста на истиот....или нема да сакаш да се распрашуваш толку "глупи прашања"?????

Член од
1 април 2011
Мислења
46
Поени од реакции
0
што мислите со колку финанскиски средства може да се изгради зграда од 3-4 спратови??
поздрав.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
soba vrz soba ili nesto posirocko??? kolku kvadratni metri e zgradata, civa e lokacijata i kaj se naogja??? na osnova na toa moze da prasuvas....:)

Kajgana Shop

На врв Bottom