А зошто воопшто би се замарала дијаспората со тоалетот од кој за нивна среќа привремено или постојано се оттргнале.
Ова ти од искусво или онака? На крај крајева нема врска тоа, сфати дека сите што се надвор имаат одредени потреби од матичните држави. Пишував на предходните страници за проблемот со пензиите на пример, ти не ја ности МКД со себе државата кај што си ти вика чекај имаш приход тоест ти следува од таму пошто потпишал некој од МКД некаков документ со нив па сега не ти го даваат тоа што ти следува во странство ради тоа. Секој вид на официјален контакт меѓу дијаспората и МКД е добродојден.Доколку си ја носиш Македонија со себе кога заминуваш тешко да ќе можеш да се приспособиш.Подобро земи си го семејството и гледај напред а не назад.
Како на пример?Заради тоа што многу работи не афектираат и нас во странство
Фала богу имаш македонска амбасада таму , а кажи ми какво е твоето искуство со Додески , ти се најде нешто тој , ти ја олесна комуникацијата со Македонија?Секој вид на официјален контакт меѓу дијаспората и МКД е добродојден.
Прочитај претходните постови[DOUBLEPOST=1394278733][/DOUBLEPOST]Како на пример?
Да. Во неколку наврати ми има помогнато и мене и на доста луге што ги познавам. Јас лично сум задоволен од него, не сум задоволен од амбасада/конзулат и другите дипломати кадри на РМ кој се тука углавно на одмор. Дечкото ако ништо друго навикнат е да работи како нас и си ги брка работите каде каде подобро него оние што треба тоа да го прават.Фала богу имаш македонска амбасада таму , а кажи ми какво е твоето искуство со Додески , ти се најде нешто тој , ти ја олесна комуникацијата со Македонија?
Глупост на векот!Значи ако си сакал подобра иднина за државата ќе си останел таму, а не да заминеш во странство и да ја градиш својата иднина илјадници километри од Македонија.