Не ме свати. Јас не реков дека дијаспората е врзана за некој. Поголемиот дел од народот ги има старите сваќања за тоа која политичка партија да ја избере. Тоа си е така и во Македонија, затоа и нема некој голем напредок. Обично кога некој сака една партија со неа е до крај на животот без разлика што прави, како прави дали лошо било или добро. Големо чудо ако го смени мислењето секоја година за различна партија.
Овде во Австралија и самиот знаеш дека луѓето гласаат за тој што им дава највеќе придобивки, така и треба да биде ако не чини власта ја менуваат без око да им трепне. Нема врска дали ја сакале партијата или пак од мали биле со неа. Кога ова ќе се применува и кај нас конкуренцијата ќе биде мноогу поголема а резултатите далеку подобри.[DOUBLEPOST=1393986027][/DOUBLEPOST]
Не ме свати. Јас не реков дека дијаспората е врзана за некој. Поголемиот дел од народот ги има старите сваќања за тоа која политичка партија да ја избере. Тоа си е така и во Македонија, затоа и нема некој голем напредок. Обично кога некој сака една партија со неа е до крај на животот без разлика што прави, како прави дали лошо било или добро. Големо чудо ако го смени мислењето секоја година за различна партија.
Овде во Австралија и самиот знаеш дека луѓето гласаат за тој што им дава највеќе придобивки, така и треба да биде ако не чини власта ја менуваат без око да им трепне. Нема врска дали ја сакале партијата или пак од мали биле со неа. Кога ова ќе се применува и кај нас конкуренцијата ќе биде мноогу поголема а резултатите далеку подобри.[/quo
Тоа и јас го зборам. Затоа е добро дијаспората да гласа. Ние не сме врзани ни за една партија во МКД и не зависиме од никој. Значи имаме флексибилност и слобода да гласаме за кого сакаме од она што ќе ни се понуди. Ако истото го практикуваат и во МКД тогаш ќе има напредок. Конкретно убаво напиша некој погоре имаш една страна која се труди колку толку со дијаспората а друга не ја интересира ништо за нас овде