- Член од
- 8 јуни 2010
- Мислења
- 38
- Поени од реакции
- 1
И Приштина имаат ефтини летови, летово една моја другарка беше за Германија. Од Приштина плати 50евра карта, а од Скопје беше 220. Па сеа види ти кај ти одговара најмногу
E тоа е најдобра опција за цена/далечина . Само проблемот е како да стигнеш до Аеродормот во Приштина a, не е далеку 90 км.И Приштина имаат ефтини летови, летово една моја другарка беше за Германија. Од Приштина плати 50евра карта, а од Скопје беше 220. Па сеа види ти кај ти одговара најмногу
150 во еден правец 280 повратнаКолку се цените на МАТ за Дизледорф? А на Скајвинг не пишува на Сајтот.
Mnogu poeftini se, tochno, no za Zagreb nemaat letИ Приштина имаат ефтини летови, летово една моја другарка беше за Германија. Од Приштина плати 50евра карта, а од Скопје беше 220. Па сеа види ти кај ти одговара најмногу
Јас еднаш така летав од Аиндхофен и тешко се зебав што идев преку софија. Ме чинеше 170 сосе све а ЈАТ имаат лет за 200 од Амстердам(Што ми е поблиску) 100 пати побрзо и поудобно.До Лондон од незнам кај 30 евра, жими задников. Не зборете на памет и не лажете луѓе, укуцај дати, една или 2 торби и брз бординг плус бус од Скопје до аеродром и обратно, па ќе видиш колку ќе искочи. Јас до Лондон ќе летам набрзо за 220 евра преку Подгорица, а преку Белград/Софија со Виз Ер и бус е околу 170-180 евра така да не се исплати осве ако идете фамилија или слично. И изиџет од Солун е скап.
Кој летал од сегде и има искуство нека каже, а не сите да се праат паметни, а никад не летале со авион.
Фебруари Март се најуефтини летовите, од Белград до Германија со Луфтханза има за 80 евра повратна сосе све.
Приштина е скапа. www.Expedia.com rules, проверете го, јас само од таму букирам карти, најефтини се и не зимаат провизија.
WOW,220 евра? сериозно? јас повратна платив 130 евра со Изи Џет на релација Гетвик-Солун-Гетвик ,резервирав 2 недели унапред,епа ти види сеа....инаку цените варираат во голема мера од ден ан ден,сабота да патуваш мислам е најскапо,празници и слично,така да имаш повеќе фактори кој одлучуваат колку ке те кошта авио билет..А да,од Софија со Виз Ер летав до Лондон Лутон за 40 евра,резервирано 10 дена унапред....До Лондон од незнам кај 30 евра, жими задников. Не зборете на памет и не лажете луѓе, укуцај дати, една или 2 торби и брз бординг плус бус од Скопје до аеродром и обратно, па ќе видиш колку ќе искочи. Јас до Лондон ќе летам набрзо за 220 евра преку Подгорица, а преку Белград/Софија со Виз Ер и бус е околу 170-180 евра така да не се исплати осве ако идете фамилија или слично. И изиџет од Солун е скап.
Кој летал од сегде и има искуство нека каже, а не сите да се праат паметни, а никад не летале со авион.
Фебруари Март се најуефтини летовите, од Белград до Германија со Луфтханза има за 80 евра повратна сосе све.
Приштина е скапа. www.Expedia.com rules, проверете го, јас само од таму букирам карти, најефтини се и не зимаат провизија.
Како тоа превара? За 40 евра од Софија до Лондон ме коштаа, фала богу здрав жив, па 40 евра е такси од Скопје до Александар Велики аеродром....кој кого преварил???Јас еднаш така летав од Аиндхофен и тешко се зебав што идев преку софија. Ме чинеше 170 сосе све а ЈАТ имаат лет за 200 од Амстердам(Што ми е поблиску) 100 пати побрзо и поудобно.
Виз аир не се добри. Превара се.
Софија - Ротердам - нема директни летови /и не е нужно, со воз од Амстердамскиот Аеродром до Ротердам Централ се патува за близу 50 минутиДали има директни летови и кои се цените ако некој знае да ми каже за овие релации (во еден правец и повратни):
. . .
Софија - Ротердам
Софија - Амстердам
Софија - Дортмунд
Превара е зошто купув до Аиндховен за `наводно` 19,90 евра па после ми побараа уште 15 за куфер па уште 5 за трасфер фии значи 40. Плус недаваат јадење во авион. Па ти треба пари за бус до центар на Софија па таму мораш да чекаш зошто неможеш по нет карта за бус да купиш ако ти киден или ако е полн првиот бус а ги нема баш многу. И може да се изначекаш со саати. Па неможе повратна да земеш зошто биле од различна компанија за враќање 30 ерва значи е тоа. Целиот пат ми траше 16-17 саати а авион до Скопје ми требаат 7-8 сати. Во еден правец. Да се заштедува 50 евра ако одиш во 2 правци ама не се исплати мрцварењето барем мене не ми се разлика во повратно патување е 8Х2 16 саати екстра и тоа најголем дел во Бус по срање крив пат и мкнење куфери по гратски превоз.[/COLOR]
Како тоа превара? За 40 евра од Софија до Лондон ме коштаа, фала богу здрав жив, па 40 евра е такси од Скопје до Александар Велики аеродром....кој кого преварил???