Димитар Талев - кражба и фалсификат

Оправдувате ли кражбата и фалсификатот на Димитар Талев?

• Вкупно гласачи
    28
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
уставот на ВМРО е филозофии и те мрзи да читаш :facepalm:
Да кратко и јасно на Б'лгарски език (нели ти беше тежко разбирлив)
Само по тро така до пола негде и доста ми е

vu.jpg

ее на бугарски јазик и бугарско писмо пиши Слободна, Независна Македонија..

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Многу долг некако тој чекоро, пропадна и турско и фашистичко и комунистичко уше никако да се дооди тој чекор... нешо отпор гголем има....

А тој бугарски јазик и писмо од каде ви е?
Го дојсе Аспарух ?
Во тоа време во поробена Македонија, не си смеел да се кажеш ни македонец а камоли да учиш или пишуваш на свој јазик, ќе дојдеа срби и од Глигоровски - Глигориевиќ ќе те преправеа, ќе дојдоа Бугари па од Глигориевски - Глигориев, Грци со закон сменаа имиња на сите Македонски места и топоними. Така да ова ти е само обид на технички детали да се извадиш, исто ко во филмојте шо ќе пуштат сериски убиец иако ќе му најдат дома крвави ножеви и работи од жртвите али ете не му ги прочитале правата при апсење па законски е невин...
Не е технички детајл знакот сибол на ослободителната организација и сите нејзини устави и документи да ги пишуваш на некој "странски" јазик!Сакаш да кажеш дека луѓето од ВМРО не ги е било страв да војуваат со турската армија и србските и грчки чети,ама ги е било страв да пишуват на македонски?!Ќе умрам од смеа:lolzz:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
3. На значката пишува на бугарски јазик:

4. Покажи ми каде точно во овој документ, кој го покажа пишува "македонски"?
Ко ќе ми покажеш каде пиши БУГАРИЈА, БУГАРСКИ

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Фрајер,организацијата "Млада Босна" нели е србска?Во нејзиното име го нема зборот Србија нели?Ама во БИХ сега никој не тврди дека таа организација е била на етничките Бошњаци(Босанци).

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Фрајер,организацијата "Млада Босна" нели е србска?Во нејзиното име го нема зборот Србија нели?Ама во БИХ сега никој не тврди дека таа организација е била на етничките Бошњаци(Босанци).
Појма немам шо е и како е Млада Босна и Србска историја
Во Босна си живеат Босанци, Срби, Хрвати си имаат свои војни истории цареви односи... Ај следно најди за независност на Тексас и поврзи го со Македонија и Бугарија....

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.662
Поени од реакции
736
Не реков дека пишува Бугарија или бугарски. Замолив да ми покажеш каде во документот пишува македоснки јазик, како што тврдиш. Не се мачи да извртуваш работите.

Штом тврдиш дека во документ пишува така, покажи каде точно се наоѓа овој збор во документот.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
уставот на ВМРО е филозофии и те мрзи да читаш :facepalm:
Да кратко и јасно на Б'лгарски език (нели ти беше тежко разбирлив)
Македонска работа. :facepalm: Сите деjци се нивни македонски, пишуваа на бугарски јазик, но за нив е тој неразбирлив. :facepalm:[DOUBLEPOST=1460285438][/DOUBLEPOST]
А зашто да пише? Софиjа била веќе слободна, ако не си знаел. Затоа негде бугарите пишуваат за "свободна Македонија", негде за Тракиjа, па негде за Добруджа.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Македонска работа. :facepalm: Сите деjци се нивни македонски, пишуваа на бугарски јазик, но за нив е тој неразбирлив. :facepalm:[DOUBLEPOST=1460285438][/DOUBLEPOST]

А зашто да пише? Софиjа била веќе слободна, ако не си знаел. Затоа негде бугарите пишуваат за "свободна Македонија", негде за Тракиjа, па негде за Добруджа.
Независна Ханко, независна пиши.
башка е од слободна, ете вие бевте слободни 41-44 али зависевте од фашити и Хитлер, бевте слободни и 45-90 али праевте како шо ќе ви намигни сталин и комунисти.[DOUBLEPOST=1460290654][/DOUBLEPOST]
Не реков дека пишува Бугарија или бугарски. Замолив да ми покажеш каде во документот пишува македоснки јазик, како што тврдиш. Не се мачи да извртуваш работите.

Штом тврдиш дека во документ пишува така, покажи каде точно се наоѓа овој збор во документот.
“Радулов нагласува дека сите во неговото семејство се чувствувале Македонци. „Кога на татко ми му ја дадоа новата лична карта и кога виде дека во неа по националност е запишан Бугарин не сакаше да ја земе. Му ја врачија во полицијата. Дојдоа дома со полициски џип и го зедоа со нив. Се исплаши многу и формално прифати да биде Бугарин. Денес кој било истражувач може документирано да тврди дека татко ми се чувствувал Бугарин, зашто за тоа има валиден документ, неговата лична карта, а јас како негов ’изрод’, сум тврдел дека сум Македонец“, истакнува Радулов.“

А во однос на темата демек некои фалсификати на книгите на Талев

многу историски документи што се во полза на Македонија и Македонците биле или криени или фалсификувани. Притоа го посочува примерот на спомените на францускиот генерал Франсоа Де Тот, кои биле преведени и на бугарски јазик. Тоа што го зборувал генералот за Македонците, во преводот го немало.

Македонци се посебен народ од Бугари, Грци, Срби. Нема кај македонец нетолеранции према други народи (освен према окупатори) нема присилно “помакедончување“ нема масовни егзекуции на други нации, нема геноциди, нема злосторства. Кој како си се чуствува слободно и сам, нек си се изјасни. Секогаш сме имале слободно овде изјаснети и Албанци и Турци и Срби и Власи и Цигани и Грции Бугари.
То е за вас несфатливо.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
“Радулов нагласува дека сите во неговото семејство се чувствувале Македонци.
Па види чудо, оваj Македонец Ѓорге Радуле, кој толку го тепале Бугарите бидејќи е Македонец, наскоро стана професор и доктор по електротехника во Софиjа.
Кога бев студент и Георги Радулов ми предаваше електротехника уште беше Бугарин и само доцент.
:pos::pos::pos:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.662
Поени од реакции
736
Остај ти весници, кој сака шо сака може да пиши таму и става огласи, а некогаш и не смееш да ја напишиш вистината...

Прегледај го приврзокот 143153

“Во нотарскиот акт пишува: „Пред мене, нотарот Василиу П. Кувела, во присуство на сведоци, грчки државјани кои ми се познати, здрави и неосудувани жители на Лерин, трговците Теодор Керамици и Христо Данаил, ми се јавија и се легитимираа Ставро Стојчев, земјоделец, жител на Опсирина, Околија Флорина и Алим Јузеир, жител на Флорина, земјоделец. Тие не го знаат грчкиот јазик. Првиот зборува македонски, вториот турски. Го повикавме преведувачот Наум Грива, трговец со тутун, кој се заколна пред Светото евангелие дека верно ќе врши превод од македонски и турски на грчки и обратно“.

Службено, со таксена марка печат и потпис на државен службеник.
Каде во овој документ пишува македонски? До кога со лаги и фалсификати? Едноставно прашање поставувам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Каде во овој документ пишува македонски? До кога со лаги и фалсификати? Едноставно прашање поставувам.
И сега ако беше Македонец, чесен и поштен, ќе се извинеше на Македонскиот народ и ќе се префрлеше на форум за фолк пејачки или млечни производи.
Али ти си Бугарин.
ng1.jpg ng2.jpg

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.662
Поени од реакции
736
И сега ако беше Македонец, чесен и поштен, ќе се извинеше на Македонскиот народ и ќе се префрлеше на форум за фолк пејачки или млечни производи.
Али ти си Бугарин.

И сега се врати на оригиналниот пост и кажи во сликата во која тврди дека пишува македонски каде точно го пишува.

Еве:

Каде пишува македонски, како тврдиш овде?

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.662
Поени од реакции
736
Интересен е моменталниот резултат од анкетата:
32% од членовите одобруват кражбата и фалсификатот
68%
од членовите не одобруват кражбата и фалсификатот

100% од бугарските членови не одобруват кражбата и фалсификатот.

Околу половина од корисниците Македонци одобруваат кражбата и фалсификатот.

Од слични статистики може лесно да се разбере која нација е склона на кражби и фалсификати, која нација ги прифаќа како нешто нормално и која нација е против нив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom