Димитар Талев - кражба и фалсификат

Оправдувате ли кражбата и фалсификатот на Димитар Талев?

• Вкупно гласачи
    28
Статус
Затворена за нови мислења.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.662
Поени од реакции
736
Шо баравте тогаш во Македонија да крадете и фалсификувате?
Кој роман на македонски државјанин е украден и фалсификуван при преводот на бугарски?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Кој роман на македонски државјанин е украден и фалсификуван при преводот на бугарски?
хахаха демек треба да е државјанин на Македонија за да се признае кражба и фалсификат, то е веројатно да технички избегнете одговорности за фалсификати и кражби на други немакедонци кои пишувале вистината за македонија
Е ај дај ми ти на кои тоа бугарски државјани со иницијали Љ.Њ високи преку 187 см, од родители Ш.Ш и У.З. кои во детството имале афинитети кон нуркања али завршиле паелологија и обожавале велеслалом и слушале моторхед им се украдени или фалсификовани новели од 345 зборови?

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
И сега ако беше Македонец, чесен и поштен, ќе се извинеше на Македонскиот народ и ќе се префрлеше на форум за фолк пејачки или млечни производи.
Али ти си Бугарин.
Прегледај го приврзокот 143167 Прегледај го приврзокот 143168
Како жити Господа, бараш да се извинат? Тие немаат ни грам совест. Бетер од Фашисти. Тие барем се извинија

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Како жити Господа, бараш да се извинат? Тие немаат ни грам совест. Бетер од Фашисти. Тие барем се извинија
јас сум племенит, цивилизиран интелигентен и секси чоек и имам верба дека дури и меѓу бугари можеби остана некој таков

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.662
Поени од реакции
736
хахаха демек треба да е државјанин на Македонија за да се признае кражба и фалсификат, то е веројатно да технички избегнете одговорности за фалсификати и кражби на други немакедонци кои пишувале вистината за македонија
Е ај дај ми ти на кои тоа бугарски државјани со иницијали Љ.Њ високи преку 187 см, од родители Ш.Ш и У.З. кои во детството имале афинитети кон нуркања али завршиле паелологија и обожавале велеслалом и слушале моторхед им се украдени или фалсификовани новели од 345 зборови?
Добро ... кој роман од Македонија е украден и фалсификуван, при преводот му на бугарски?

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
јас сум племенит, цивилизиран интелигентен и секси чоек и имам верба дека дури и меѓу бугари можеби остана некој таков
Cul te Gospod! Ama tesko, verojatnosta e skoro nikakva

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
тие на Талев, за која земја се однесуваат?
A be daj neka se javi veke ednas vnuk mu, da ja zavrsime taa rabota. Da ne pravime muabet so marginalci koi imaat razbiranje od Fasizam

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Бара да не се крадат бугарски дела и да не се фалсификуваат.
Не е толку страшно тоа, пример во ваташа бугарските крволоци и фашистички злосторници масакрираа деца и младинци. И сега да се замислиш, шо е поарно, да испечатат некое дело макар и да сменат нешто во него или да го убијат детето и му ја сечат главата и се иживљаваат над мртвото тело на детето, шо би било покал грев....?

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Бара да не се крадат бугарски дела и да не се фалсификуваат.
Сакаш да останат Македонците без историја и литература? Па зарем има нешто на македонски во литературата пред Костадин Солев (Кочо Рацин) ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Сакаш да останат Македонците без историја и литература? Па зарем има нешто на македонски во литературата пред Костадин Солев (Кочо Рацин) ?
Аман бе уше ли се трудите да убедите еден народ дека немаат историја, јазик култура писмо фолклор??
Порано ви било полесно, секој кој одбивал да ви се повинува - стрелавте колевте сечевте глави... сега малце потешко ви е вака преку интернет

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom