Димитар Бузлевски Vs. Михајло Волкановски Vs. КИКО - ќе ја бијат битката за Ресен!

Кој ќе биде идниот градоначалник на Ресен?

• Димитар Бузлевски (СДСМ)

Гласови: 117 35,5%
  • Михајло Волкановски (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 171 51,8%
  • Сашко Василевски (НСДП)

Гласови: 42 12,7%

• Вкупно гласачи
    330
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Бузле е едно од најголемите гомна од пост-ју локалните деликвенти. Заедно со оној од царината Иљоски, +оние сите други од дебрца, не е од таму ама сдс лајната оддтаму се на чело се бц, да тибам општината, ги имаше бе доста, дајте кој има список на сите кои беа во сдс владата таму после онаа на Кљусев, кои направија парче од Македонија(да, и фрчко е меѓу нив)

Член од
17 февруари 2009
Мислења
8
Поени од реакции
1
Битка се биела за Ресен овде :)

Пожестоко отколку многу поголеми места :smir:
Resen nekogasniot bastion na SDSM ke padne uste ednas na pretstojnite lokalni i petsedatelski izbori.
VMRO-DPMNE uste ednas ke pokaze deka e najdobrata opcija za Opstina Resen, opcija koja ge ja vodi Opstinata vo podobra i svetla idnina.

Javi se Kubur!!!!!!!!!!!!!!!!

ДЕСЕТ ГОДИНИ ТАТ
Стотина самоубиени очајници се под земја, а криминалците на слобода
Повеќе од сто битолчани банкротирани во пирамидалната афера со штедилницата ТАТ се самоубија од очај во изминативе десет години, а виновниците што го смислија и го реализираа криминалот се уште се на слобода. Некои од нив се обесија. Други се отруја, некои скокнаа од повеќекатница, а на голем дел од нив им пукнаа срцата не можејќи да издржат пред очајот дека им е украдена цела печалба мачно калапена со потта што си ја оставиле во туѓина. Во аферата ТАТ беа оштетени околу 13.000 граѓани за повеќе од 120 милиони германски марки или 60 милиони евра. Освен празни предизборни ветувања, ниту една политичка гарнитура досега не се обиде да го изнесе на виделина можеби најголемиот организиран криминал во Македонија, во кој беа вмешани голем број бивши политичари.
Edno potsetuvanje:
Buzlevski e eden od tie politicari vinovni za seto toa.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Како мој сопартиец Михајло го познавам и можам да кажам дека иако во ВМРО дојде од друга партија пред неколку години покажа добри резултати во шумското. Се шпекулират дека дошол во ВМРО заради кривичните пријави против него за крадење на дрва ама са гледат дека то не е точно. Чоекот си е успешен, кампањата ја водит со некоја стара црвена кола ама си имат џип купен пред една година. Експресно се поставени на позиција неговиот шура за директор за фондот за пензиско а шурна му (фармацевт) на советничката листа. То покажвит дека партијата сакат да му се заблагодарит за работата. Со него Ресен далеку ќе стигнит.

Член од
18 февруари 2009
Мислења
4
Поени од реакции
1
Наместо ВМРО да поставува криминалец за градоначалник и деликвенти за советници имавте можност да покажете дека сте партија со квалитетни кадри, но се падна во вода кога го извадивте сето ѓубре на маса.

Очекувајте најтежок пораз во историјата.

Македонија е една! СДСМ до СМРТ! Бузле за градоначалник!:helou::)

Член од
16 февруари 2009
Мислења
32
Поени од реакции
4
Како мој сопартиец Михајло го познавам и можам да кажам дека иако во ВМРО дојде од друга партија пред неколку години покажа добри резултати во шумското. Се шпекулират дека дошол во ВМРО заради кривичните пријави против него за крадење на дрва ама са гледат дека то не е точно. Чоекот си е успешен, кампањата ја водит со некоја стара црвена кола ама си имат џип купен пред една година. Експресно се поставени на позиција неговиот шура за директор за фондот за пензиско а шурна му (фармацевт) на советничката листа. То покажвит дека партијата сакат да му се заблагодарит за работата. Со него Ресен далеку ќе стигнит.
Fala mu na Gospod so ne e tvoj sopartiec.. Zosto kaj vas vo partija site ste kriminalci kako vasiot car buzle koj osven site so go znaat za najgolem kriminalec, svaler, lazov, kostapler, pijaniciste i neznam so uste ne.
A cisto informativno, Mihajlo nikogas ne smenil partija, nema ni edna afera, nema ni edna krivicna kako so vasiot ima 10!!! I najvaznoto!! Vasiot nikogas, NISTO ne napravil za nieden resencanec ni za gradot, bitno mu e samo da si go polni dzebot. I da si dopolni uste nekoe milionce na negoviete 50 kako so sam si se pofalil. Misko ima dzip ama site znaat kako si go kupe dzipot!! MIsko ima proizvodstvo na jabolka od 150 000 kg godisno, taka da ne mu e problem da si kupi dzip posebno vo godina kako proslata koga cenata bese pola evro za kg. A vasiot pak ne mozi da kupi dzip poso ke go prasaat od kaj mu se parite. Dali mu se od jabolka ili od dedo mu ili od SITE ZNAEME od sto! E ova se razlikite megju MIsko i Buzle.
Inace ne e bitna ni anketava, niti pak so jas i ti ke diskutirame. Bitno e so lugjeto vo Resen se svestija!

Наместо ВМРО да поставува криминалец за градоначалник и деликвенти за советници имавте можност да покажете дека сте партија со квалитетни кадри, но се падна во вода кога го извадивте сето ѓубре на маса.

Очекувајте најтежок пораз во историјата.

Македонија е една! СДСМ до СМРТ! Бузле за градоначалник!:helou::)
HEheee, kriminalec.. Abe pogolem kriminalec od Buzle nema!!! SIte go razbraa. A SDSM se plasese samo MIsko da ne e kandidatot za gradonacalnik. I za vasa golema nesrekja toj e kandidatot na VMRO a ne e toj sto ocekuvavte...

Член од
21 октомври 2008
Мислења
67
Поени од реакции
2
ти не си никаков негов сопартиец -ти си крајно очаен испаничен сдсмовец:tapp:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
РЕАКЦИИ ПО РАСПРЕДЕЛБАТА ВО РЕСЕН
Социјалните станови ги зедоа богаташи

Жанета Здравковска

стар ``дневник`` сабота, 18 март 2006

Социјалните станови во Ресен, наместо кај сиромашните, завршија кај богатите семејства, обвинија 113 незадоволни ресенчани чии барања се одбиени на конкурсот за распределба на станбените објекти. Откако тие се заканија со улични протести, ресенскиот градоначалник Димитар Бузлевски побара од Владата да ја поништи одлуката за распределба на становите во Ресенската општина.

Од 142 пријавени семејства во Ресен на конкурсот за доделување на станови за лица со ниски приходи, кој беше распишан во септември, на крајот од минатата година Министерството за транспорт прифати само 29 барања.

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Ресен тврди дека во распределбата на становите вмешале прсти локалниот разгранок на СДСМ и градоначалникот Бузлевски, кој е член на оваа пратија.

- На 12 ресенчани што ќе добијат социјални станови не само што им е решено станбеното прашање туку материјално ги имаат обезбедено и своите внуци - вели локалниот лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓоко Стрезовски. Тој ги посочува Весна Арсова-Митревска, советник од редовите на СДСМ, Атли Шерифи, директор на Центарот за социјални грижи, кадар на ДУИ и други лица. Во ВМРО-ДПМНЕ истакнуваат дека дел од овие лица се пријавиле со лажни адреси.

- Освен што имаат станови во Ресен, поседуваат куќи низ преспанските села, а имаат и големи приходи од овоштарство - велат во партијата.

Градоначалникот Бузлевски ги отфрла обвинувањата, но признава дека становите ги добиле погрешни луѓе. Според него, некои од нив во документацијата што ја доставиле до Комисијата за доделување станови навеле дека немаат имот. Во Геодетската управа имотот се водел на име на нивните родители.

- Побарав поништување на конкурсот затоа што дел од лицата што добија станови имаат куќи со површина од 150 до 250 квадрати и остваруваат огромни приходи од овоштарство - рече Бузлевски.

Тој од Владата побара да се распише нов конкурс, а при новата распределба на становите мониторинг да вршат невладините организации од Ресен. Ни Владата ни заменик-министерот за транспорт, Дејан Кошутиќ, се уште не му одговориле на Бузлевски за овие барања.

Но Стрезовски од ВМРО-ДПМНЕ не се согласува со овој предлог на Бузлевски, бидејќи сите локални невладини организации биле под капа на градоначалникот.

- Ваквата вербално-дописна еквилибристика на Бузлевски со Владата е само уште една од неговите нечесни игри и има за цел до изборите да ги држи под контрола и во неизвесност сите лица што се одбиени - изјави Стрезовски.

Инцидент на Бузлевски и Гештаковски во кафеана поради политика?

извор http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=65B55D3C9B342D49ACF39ADE27286D32

Поранешните сопартијци од СДСМ се спречкале во селската кафеана во Јанкоец, Ресенско

Градоначалникот на Ресен, Димитар Бузлевски, и неговиот сограѓанин и поранешен сопартиец од редовите на СДСМ, Кире Гештаковски, се степале во кафеана. Во МВР потврдија дека по јавување на граѓанин, интервенирале во кафеаната во ресенското село Јанкоец, додека потврда од двајцата учесници во инцидентот нема.

"Најобични глупости. Нема никаква вистина во тоа. Ниту сум бил во конфликт со Гештаковски ниту, пак, имам потреба за тоа", ни изјави првиот човек на Ресен, Димитар Бузлевски. Кире Гештаковски не беше достапен на својот мобилен телефон.

Како што дознаваме од полициски извори, инцидентот се случил во 2 часот наутро на 25 ноември, кога во селската кафеана во Јанкоец влегол ресенскиот градоначалник Димитар Бузлевски. Тој на келнерите во локалот им најавил дека ќе се гостел со другарите. Келнерите во кафеаната, наводно, во полициската белешка изјавиле дека градоначалникот и неговото друштво во два наврата пиеле по три литри домашно вино, по што атмосферата на нивната маса била весела.

Но, проблемот настанал кога во кафеаната влегол Кире Гештаковски, поранешен сопартиец на Бузлевски, кој пред неколку месеци го напушти СДСМ и премина во новата Партија на слободни демократи, предводена од Љупчо Јордановски. Токму тоа, наводно, и била причина поради која за кратко време почнале препукувањата меѓу Гештаковски и неговите другари од едната маса и Бузлевски и пријателите кои седеле на другата маса. Откако не можеле да се докажат со зборови, наводно, меѓу нив, наводно, дошло до физичка пресметка.

Тепачката се преселила и надвор од кафеаната, а најдебелиот крај го извлекол човек кој се обидел да ги раздвои.

Еден од гостите што што биле во кафеаната, го пријавил случајот во полиција, по што конфликтот бил решен. Против учесниците во инцидентот не се поднесени пријави.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
мислам дека во ресен нема салам кандидат за градоначалник. Едниов веќе почитан а другиов убаво се сеќавам ми донесе два кубика дрва помалку лани и си ја кодошел половина партија во Скопје. Ајде тоа ама не знам што бараат на советничкиве листи разно разни мрсулковци. Е мој Ресене на кого падна !!!

Член од
16 февруари 2009
Мислења
32
Поени од реакции
4
мислам дека во ресен нема салам кандидат за градоначалник. Едниов веќе почитан а другиов убаво се сеќавам ми донесе два кубика дрва помалку лани и си ја кодошел половина партија во Скопје. Ајде тоа ама не знам што бараат на советничкиве листи разно разни мрсулковци. Е мој Ресене на кого падна !!!

Abe ti znaes so zboruvas?!? Toj direktor e, a ne e tovarac na drva pa ti stavil dva kubika pomalku.. Gospod da cuva od vakvi kako tebe. Da ne bea i krivi drvata slucajno pa nego ke go crnis?! Toj za toa so e zadolzen kako direktor go izvrsuva profesionalno!!! Uspeva na site vraboteni na vreme da im podeli plata i plus na sekoja vtora im davase i po edna zaostanata. PA taka sega od 18 zaostanati plati koi zaostanaa vo vremeto na SDSM zasto nivniot direktor mnogu dobro menadzirase...

Член од
19 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
Abe ti znaes so zboruvas?!? Toj direktor e, a ne e tovarac na drva pa ti stavil dva kubika pomalku.. Gospod da cuva od vakvi kako tebe. Da ne bea i krivi drvata slucajno pa nego ke go crnis?! Toj za toa so e zadolzen kako direktor go izvrsuva profesionalno!!! Uspeva na site vraboteni na vreme da im podeli plata i plus na sekoja vtora im davase i po edna zaostanata. PA taka sega od 18 zaostanati plati koi zaostanaa vo vremeto na SDSM zasto nivniot direktor mnogu dobro menadzirase...

tokmu deka e direktor toj e odgovorniot. Ne moze da bide odgovoren za pienje na kafe a za drugoto ne. Ako menadzira za da im dade plata na vrabotenite tresaci na vrati na nasa smetka tesko nas so takviot menadzer. A i ne mi se dopagja toa deka uste nedojden si ja postavil svojata familija na rakovodni pozicii. A i dosega ako bil potpretsedatel trebase vekje da izleze vo javnosta da kaze nesto....za aferite na SDSM.. Ajde funkcijata ke si ja vrsime samo za blagodetite.. Prazna slika bez zbor..

Член од
16 февруари 2009
Мислења
32
Поени од реакции
4
tokmu deka e direktor toj e odgovorniot. Ne moze da bide odgovoren za pienje na kafe a za drugoto ne. Ako menadzira za da im dade plata na vrabotenite tresaci na vrati na nasa smetka tesko nas so takviot menadzer. A i ne mi se dopagja toa deka uste nedojden si ja postavil svojata familija na rakovodni pozicii. A i dosega ako bil potpretsedatel trebase vekje da izleze vo javnosta da kaze nesto....za aferite na SDSM.. Ajde funkcijata ke si ja vrsime samo za blagodetite.. Prazna slika bez zbor..
E pa spored tebe treba toj da go pregleduva sekoj kamion i da gi broi kubicite.. A za toa dali se tresaci na vrata ili ne.. ne ja izmislile tie taa rabota, toa go rabotaat cel zivot. A da ne bese toj tuku toj vasiot bolnecot ke imaa 70 zaostanati plati pa sega ti vidi. A toj ne si ja postavil familijata tuku vo VMRO se se glasa koj da e i so da e. Celo clenstvo ucestvuva za razlika od kaj vas kade sto ima car i rabotnici (gazolizaci) na carot samo radi to so e e poln so pari i ne mu e gajle kako gi trosi i za so zatoa sto toa se pari na narodot so nema leb da si kupi. Ama veruvaj na tolku kolnenje od toj narod ke go fati nekoja kletva. Zosto site znaeme od kade i kako gi ima "specaleno" parite.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
E pa spored tebe treba toj da go pregleduva sekoj kamion i da gi broi kubicite.. A za toa dali se tresaci na vrata ili ne.. ne ja izmislile tie taa rabota, toa go rabotaat cel zivot. A da ne bese toj tuku toj vasiot bolnecot ke imaa 70 zaostanati plati pa sega ti vidi. A toj ne si ja postavil familijata tuku vo VMRO se se glasa koj da e i so da e. Celo clenstvo ucestvuva za razlika od kaj vas kade sto ima car i rabotnici (gazolizaci) na carot samo radi to so e e poln so pari i ne mu e gajle kako gi trosi i za so zatoa sto toa se pari na narodot so nema leb da si kupi. Ama veruvaj na tolku kolnenje od toj narod ke go fati nekoja kletva. Zosto site znaeme od kade i kako gi ima "specaleno" parite.
абе ај не зафркавај, кој гласал членството или два тројца во некоја кафана ти мене јас тебе. значи членството гласало за шура му и шурна му ... на царот. Како да немало никој друг а тој не влијаел врз одлуката. Па нормално е тогаш што тој навистина е цар ама на будалите. Од такво гласање Гоце Делчев во гробот се превртува сега а и Никола ќе расчисти со комуњарите во сопствените редови за кратко. Нека им објасни на гласачите како тоа тој вози џип а половина вмровци немаат да си ги платат сметките. А најдобро штом е толку јак „менаџер“ може да се обиде и сам на избори ВМРО и не му треба.
А за клетвите не се секирај изумреа со баба ми провери си на компјутерот сега е 2009 година.

Член од
16 февруари 2009
Мислења
32
Поени од реакции
4
ДЕСЕТ ГОДИНИ ТАТ
Стотина самоубиени очајници се под земја, а криминалците на слобода
Повеќе од сто битолчани банкротирани во пирамидалната афера со штедилницата ТАТ се самоубија од очај во изминативе десет години, а виновниците што го смислија и го реализираа криминалот се уште се на слобода. Некои од нив се обесија. Други се отруја, некои скокнаа од повеќекатница, а на голем дел од нив им пукнаа срцата не можејќи да издржат пред очајот дека им е украдена цела печалба мачно калапена со потта што си ја оставиле во туѓина. Во аферата ТАТ беа оштетени околу 13.000 граѓани за повеќе од 120 милиони германски марки или 60 милиони евра. Освен празни предизборни ветувања, ниту една политичка гарнитура досега не се обиде да го изнесе на виделина можеби најголемиот организиран криминал во Македонија, во кој беа вмешани голем број бивши политичари.
Edno potsetuvanje:
Buzlevski e eden od tie politicari vinovni za seto toa.

абе ај не зафркавај, кој гласал членството или два тројца во некоја кафана ти мене јас тебе. значи членството гласало за шура му и шурна му ... на царот. Како да немало никој друг а тој не влијаел врз одлуката. Па нормално е тогаш што тој навистина е цар ама на будалите. Од такво гласање Гоце Делчев во гробот се превртува сега а и Никола ќе расчисти со комуњарите во сопствените редови за кратко. Нека им објасни на гласачите како тоа тој вози џип а половина вмровци немаат да си ги платат сметките. А најдобро штом е толку јак „менаџер“ може да се обиде и сам на избори ВМРО и не му треба.
А за клетвите не се секирај изумреа со баба ми провери си на компјутерот сега е 2009 година.
Fakt e deka ve ima fateno nevidena panika. Fakt e deka ke izgubite. Fakt e deka na cel Resen znae koj e Misko i so ima napraveno a koj e Buzle i so ima napraveno. Fakt e deka Misko nema ni edna afera za razlika od vasiot cie ime go ima vo 90 % od aferite vo Makedonija. Fakt e deka ovaj pat mal ke mu e svetot da si izbega. Fakt e deka kako so toj do sega tapsase po ramo sega nego go tapsaat i ke mu go svirnat. Fakt e deka e kriminalec neviden. Fakt e deka ovoj pat lugjeto nema da glasaat za kriminalec, pijanica, zenkar, lopov.

Kako prvo imas edna dezinformacija. Sura mu ne e direktor. Inace toj, sura mu so go kazuvas e eden od osnovacite na VMRO DPMNE vo Resen uste od koga postoi kako partija.
Kako vtoro, kolku so sum informiran Misko ima 150 000 kg proizvodsto na jabolka godisno, so znaci voopsto ne e problem toj da kupi dzip posebno so cena kako lanskata od 30-40 denari po kg.
Kako treto Misko e covek so ugled i cest, covek bez damka, covek koj ovoj narod resenski go ceni. I Chombe so vi e na listata go kaza istovo. A i sekoj koj ke go prasas za nego ke ti kaze istoto bez razlika dalie od Sdsm ili Vmro ili bilo koja partija. Lugjeto gledaat i cenat po napravenoto.
Ti si samo da laes tuka bez vrska... pomalku drva ti pratile. A lugjevo so umiraat za leb radi Buzle ne kazuvas...
Kraj e za nego ovaj pat. KRAJ

- na gradskite grobista ``Granit`` pravese kapela...krenata e karabina nekolku godini ostavena e taka proektot e na opstina..ZOSTO propagja?????

-ZOSTO sekoj urbanisticki plan koj se nosi ne toleira imanje bavci (ovosni nasadi) d ane preteram duri i vo centralnosto gradsko podracje posebno okolu OU``Goce Delcev``..biva li be urbana demek sredina da krieme alista sto se susat od bilki za prskanje.

-ZOSTO na plostad imame spomenici samo na dejci od NOB (mite i cvetko uzunov i stiv)...dali istorijata na makedonskiot narod vo prespa se slavi od 41 navaka??? kade e spomenik na slavejko arso...na car samoil ( ako znaeme deka prespa bila negova prva prestolnina).
Zatoa sto gradonacalnikot ne go boli glava za ova tuku kako da si pribere uste nekoja paricka na smetka..

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Еве после едно неделното поставување на темава ...јас како нејзин автор ќе ги презентирам досегашните резултати од анкетата - кои и немора да бидат потполно релевантни со оглед на тоа што на анкетава можеа да гласаат и членови кои во реалноста немаат такво право (не се граѓани на општина ресен)..

Засега (во моментов на објавување на постов) во предност е кандидатот Михајло Волкановски (55 гласа) , следи Димитар Бузлевски (23 гласа) а последен според гласовите во првата недела е Сашко Василевски Кико (13 гласа) !

Добро е што по првичните полтронски препукнувања и навредувања , на темава почна да се дискутира за работата и успесите(и НЕУСПЕСИТЕ) на кандидатите ,преку презентација на нивните изминати активности!

Слободно можете да ја ширите темава меѓу ресенчани , да се приклучат на форумов и да го кажат своето мислење за кандидатите ,бидејќи тука нема бришење на постови (ОСВЕМ СЕКАКО тие што ги прекршуваат правилата на форумов ..т.е. таквите со лични навреди,погрдни и вулгарни зборови и сл.) и нарачани анкети..тука можете слободно да кажете тоа што мислите на душата :) секако со пригоден речник каков што впрочем им доликува на сите ресенчани.

Инаку од неофицијални извори и чаршиски муабети околу јаболкото , пренесувам информација дека во Ресен за овие избори се води битка за секој еден глас , притоа користејќи многу модерни начини (кеш) а и многу прљави игри се очекуваат и во иднина...а сето тоа ние ќе го напишиме на форумов за да видат кандадатите дека не се плашеме да го крениме нашиот глас против нечесните поединци!
Битката главно се води меѓу двата кандидати на најголемите партии ,но и третиот кандадат се јавува како сериозна закана за нив -бјдејќи се очекува голем број од незадоволните од сдсм (пред се) и вмро да гласаат за него.
Исто така и бројот на луѓето кои нема да гласаат (според мала анкета во неколку ресенски друштва) е се поголем и поголем...

Значи битна е што поголема афирмација на темава бидејќи Ресен остана град без ни еден локален медиум...па еве единтвено вака по форуми ќе ни остане да дискутираме за локалните избори..

Член од
16 февруари 2009
Мислења
102
Поени од реакции
5
BUZLETO NE NAPRAVI NISTO ZA SIROMASNIOT NAROD ZNAETE KAZETE MI KOJ VRABOTA SOCIJALEN SLUCAJ NEGO MU +30 AMA NA NEKOJ -7 E ZAMISLETE COVEKOT GI DONESE NA PITACKI STAP I NE SAKAM NIKAKVI ODBRANI SEKOJA POZITIVNA RABOTA ZA NEGO OD MOJA STRANA E OCENETO KAKO NEGATIVNA ZATOA STO SE GLEDA STO NAPRAVIL

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom