Диме Спасов локални јебо

Член од
6 април 2014
Мислења
32
Поени од реакции
31
ако избегал а имаш сведоци и негов број викаш полиција. Мислам ако тој избегал и не плаќаш увид ( 250 евра), а што на пример го плаќаш ако викаш полиција бидејќи тој не сака да се состави записник. ( после со тужење од него го земаш и тој трошок).
Лично на мојата кола исто џип пред 5-6 години кај амбуланта Јане Сандански и оштети заден браник, ама сведоците што го виделе не му го виделе бројот, а и да го виделе дали ќе сакаа да чекаат 3-4 сата полиција е прашање.
Работата е или вози џип или стара ефтина кола или фул каско.
Ај лапни му го и ти курето како убавото ефтино курвиче ебате полтроните... Малце достоинство бе алооо... Крив е човекот и тоа е тоа !

Член од
12 март 2009
Мислења
20.855
Поени од реакции
17.085
Абе види, некој ќе си ќути и никому ништо, некој ќе си брка работа и ќе биде обештетен.
Ете дечконо кој бил удрен од Диме си збркал работа,не останал на принцип "никому ништо" и еве ќе си ја истера правдината.
kako će istera, so svedočenje na renomiraniot kolega ?? Servisna ulica e parking, dali e bitno koj kade bil ili koj kogo udril ? Vo sekoj slučaj ne treba da se napušta mestoto na udarot ako sakaš policija da prai uvid a da ne zboruvam deka ne smeeš da izigruvaš policija i da goniš nekogo....

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
за компанија да плати треба она да одреди кој е крив ( или суд), не сами меѓу себе.
Со бркање ништо не добиваш, посебно ако немаш сведоци. А ако имаш сведоци пак глупаво е да бркаш некого, правиш без потреба кривично дело, доволно е да му знаеш број на таблица и да пријавиш, така и ти пишува во европскиот формулар..
Знам пријател, на времето син му возел пред да положи, го удрило моторче од тротоар што се симнувало на улица. Син му избегал, а моторџијата почнал да гњави во МВР со мало парче боја од колата и марка на кола, да се истражувало, а имал малку штета. Им досадил и му рекол некој од полицајците, абе знаеш ли ти колку пари е анализата, ти ќе ја платиш а ти си крив сообраќајно, тој и да го најдеме е крив само за возење без дозвола.
не ми јасно како можеш да дишеш, па матер му ебем кажи си крив е направил глупост и тоа е тоа, а не да покушаваш да го браниш и да ја вртиш темава со глупости, па за едеен неебитен лик како Димее се напааливте толку да го браните, што једини грев по мене му е што управувал државно авто во алкохолизирана состојба, а воопшто не ме интересира имал или немал швалерка, кој што проблем можел да го реши на едноставен начин да застане да потпише европски со тој што го закачил и без полиција и без медиумска помпа се да заврши ( само да не е идиот), а јунакот уште па и бегал, а ти на срце ставаш зошто ликот кој бил удрен од идиотот го прател, па мене да ме закачи некој и да ми бега дома ке му отидам, а не во полиција да го пријавувам прво.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Да немаше паралелна структура у МВР и те како ќе го прикриеја и овој настан ...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.855
Поени од реакции
17.085
да ме закачи некој и да ми бега дома ке му отидам, а не во полиција да го пријавувам прво.
... tropaš gluposti, ne ja znaeš našata problematika... luđe si zemaat pravo da presuduvaat koj e kriv... tipičen slučaj e ako izlezeš ti od parking na glavna ulica, a toj dodal gas i vozi nad dozvoleno i te udri odpozadi, veće prestroen, ama si misli deka on e vo pravo, si mu se namestil.... i mal milion drugi situacii... zatoa ne smee nikoj da isteruva pravda i da progonuva drug..
a što bi pravel ti ako imaš minorna šteta, a imaš itna rabota, a toj što ste se udrile ne saka da potpiše evropski i treba da se čeka policija 2 - 3 saati ?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
kako će istera, so svedočenje na renomiraniot kolega ?? Servisna ulica e parking, dali e bitno koj kade bil ili koj kogo udril ? Vo sekoj slučaj ne treba da se napušta mestoto na udarot ako sakaš policija da prai uvid a da ne zboruvam deka ne smeeš da izigruvaš policija i da goniš nekogo....
Ами не застанало детето и човекот сакал да му ја запише таблицата. Како ќе му видиш таблица, ако избега? Како ќе бидеш обештетен, ако не знаеш да кажеш кој те удрил? Ќе тераш судска постапка?

Z

zmej gorjanin

Гостин
... tropaš gluposti, ne ja znaeš našata problematika... luđe si zemaat pravo da presuduvaat koj e kriv... tipičen slučaj e ako izlezeš ti od parking na glavna ulica, a toj dodal gas i vozi nad dozvoleno i te udri odpozadi, veće prestroen, ama si misli deka on e vo pravo, si mu se namestil.... i mal milion drugi situacii... zatoa ne smee nikoj da isteruva pravda i da progonuva drug..
a što bi pravel ti ako imaš minorna šteta, a imaš itna rabota, a toj što ste se udrile ne saka da potpiše evropski i treba da se čeka policija 2 - 3 saati ?
Што ме цитираш со туѓ пост?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.855
Поени од реакции
17.085
Ами не застанало детето и човекот сакал да му ја запише таблицата. Како ќе му видиш таблица, ако избега? Како ќе бидеш обештетен, ако не знаеш да кажеш кој те удрил? Ќе тераш судска постапка?
така е, ама јас не би бркал ни обична кола а не џип...
Лошо е ако те удри џип или камионче, тој нема никаква штета, и да го најдеш ако немаш валидни сведоци тешко, кај него нема трагови. ... еве камиончињата од стар тип, со заден браник метална винкла, при маневрирање по паркинзи често удираат коли во задна хауба, среќа е ако не ти скрши задно стакло или штоп., ако поминеш само со удубление на задната врата. И тоа удираат најповеќе правилно паркирани и кај што нема на средина коли, таму маневрираат... А еве на еден комшија ќеркаму кога излегува од пааркинг место со џипот често ги размрдува околните коли, па и по пола метар да се паркирани од неа. На џипот не може да видиш ништо а кај тебе бар малку ќе се улуби. Имам гледано како размрдува коли околу нејзе ама никого псвен сопствениците тоа не го занима.
Уште пред 35 години РЕно го измисли Рено 5 со компактми пластични браници за да се подбуткуваат на паркинзите во Париз а да нема голема штета. Не е проблем ако се две коли со слична висина.[DOUBLEPOST=1477905630][/DOUBLEPOST]
Што ме цитираш со туѓ пост?
??? јас ова цитирав
zmej gorjanin напиша:
да ме закачи некој и да ми бега дома ке му отидам, а не во полиција да го пријавувам прво.

Z

zmej gorjanin

Гостин
??? јас ова цитирав
zmej gorjanin напиша:
Тоа е пост на @pixa само не знам што бара у мои quote тагови

Еве ми го постот

Ок, еве ја утре на колава моја ќе и го изгребам крилото, ќе напраам дупка и фино лепо записникот и ќе си бирам која регистрација ми прдне од улица. Битно да ми платат, а дали некој друг ќе го јаде не е битно. Не е така, и двајцата мора да бидете присутни во осигурителната компанија кога ќе се предава записникот. А доколку неќе да прави записник и се прави наудрен, тогаш автоматски него глоба од 200 евра му следува од полиција, колку што ми е познато, и после можете да се тужите за материјалната штета. А плус европски записник покрива само до 250 евра штета, во нашиов случај не знаеме штетата колкава е кај другото возило. Може возел пасат и му ја ебал предницата а кај овој само гребаница.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Море до кај стига светот, не само шо убиство не можеш да скриеш туку веќе ни дивеење со службено возило низ улиците на главниот град на пијан министер во придружба на млада секси сопатничка вон работно време и негово бегање и криење од полиција не може да се скрие[DOUBLEPOST=1477906977][/DOUBLEPOST]
а шо е потежок криминал, вака правно земено, ако некој ти ја удрил колата а ти не си чекал полиција за записник или ако некој му бега на полициска патрола која го застанала?

S

silmarillion

Гостин
Елон Маск планира на Марс да направи колонија, ние уште се ебаваме со размазени вмровски педерчиња што неможат да прифатат одговорност за ништо у животот, ете до таму е дојдена работата.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
така е, ама јас не би бркал ни обична кола а не џип...
Ова е одраз на твојот карактер. Знаеш што е право, ама дека си плачипичка нема да си ја тераш работата. Гарант и женати да ја плеснат пред тебе, ти ќе си ќутиш.:P

Член од
12 март 2009
Мислења
20.855
Поени од реакции
17.085
а шо е потежок криминал, вака правно земено, ако некој ти ја удрил колата а ти не си чекал полиција за записник или ако некој му бега на полициска патрола која го застанала?
имавме и непризнавање на суд и неодзивање па не му фали влакно од глава... имавме и напад на судот од рекетари кога требаше да се јави на распит нивниот лидер тенкистот, па никому ништо....
а имавме и шарени терористи кој ја напаѓаа полицијата со тврди и меки предмети...[DOUBLEPOST=1477909426][/DOUBLEPOST]
Ова е одраз на твојот карактер. Знаеш што е право, ама дека си плачипичка нема да си ја тераш работата. Гарант и женати да ја плеснат пред тебе, ти ќе си ќутиш.:P
и ти се сроза на платеничкото друштво... јас ти кажувам реалност и закони ти измислуваш прикаски....
Доста се обидувате од бувата да вадите лој, со тоа не се добиваат избори, само полошо се праи... ете зајко не се занимава со овакви глупости и не коментирал ова, почна да ветува огромни стимулации за секое ново грло стока... сега сака да го подмити козарот Миленко да намножи многу кози...:D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom