- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.493
- Поени од реакции
- 84.988
нема везе, важно топло ти е тамо
што е тоа двоаршинска примена на законите ? Само за периодот од 2006 навака? Само за газења на пешаци ? Па згазиј дете ( Кристијан) кај католичка и тој со џипот од Сопиште. Колку знам во Сопиште е е градоначелник од сдсм.Младоста или староста на кандидатите е важна колку ланскиот прдеж, во услови кога законите и пропистите се применуваат двоаршински.
Суштински, не е ова тема за Диме Спасов. Ова е тема за уште еден од многуте примери на двоаршинското применување на законите од страна на ВМРО ДПМНЕ.
Па така имаме, од една страна милион и еден флагрантни примери за прекршување на законите од страна на функционери на ВМРО ДПМНЕ и нивни блиски и никакви реперкусии, а од друга страна го имаме фактот дека истата таа партија најприлежно ги применува драконските казнени регулативи врз обичниот народ.
Колку вкупно затвор до сега одлежаа за газење човек - пеачкана на Грујо, Урко, син му на Вељановски и оној телохранителон? Сите овие згазија и убија човек. Колку вкупно одлежаа?
Од друга страна, си заборавила да пријавиш промена на презиме два месеца после склучување брак - ка чинг! 300 евра.
Официјален дистрибутер на Лего увезува Лего од Данска и на царина му викаат, не може стоката да помине додека не приложи доказ дека Лего има договор со Дизни за да користи СтарВорс франшиза.Нема, трте-мрте, ова е правна држава.
Морони глупи, да ви се изнаебеам на мајка ви предавничка.
Ti se pobezobrazen stanuvas. Sade kur ti e u pametГурман би ти препорачал кога седнуваш пред монитор да го извадиш на Лет курот од уста и да си ставиш наочари, попаметно би ти било отколку вака да му глумиш кучка на Лет. И така сега пред да ти испокарам се женско што ти врви под прагот како што е и ред и во мода во последно време на форумот ќе ти дадам шанса да си си се опрајш и да ми постираш каде јас го бранам заменик министерот за сообраќајката и каде воопшто продискутирав со Лет околу ова.
Ете бујрум повели постирај.
П.с незнам во какви интимни односи си со Лет и на што ти му скокаш па почуствува порив да го браниш, дали од вкусот на неговата сперма, дали кога ти го шири газето или и двете и искрено не ме интересира и не е моја работа но верувам вака познавајќи го Лет има доволно способност и сам да се брани, така да кога веќе си завршил со неговиот кур во уста не гледам потреба уште повеќе да го импресионираш. Веќе си успеал во намерите.
@Bojan Van Buuren сега сфати зошто ваква реакција од мене или да почекаме трета среќа.
Подобро и така отколку да ми е во уста. И конечно го подизваде од уста или уште така матно ти се гледа. Ајде земи здив малце, стави си ги наочарите и пролистај малце. Не ти го зема курот никој, не се секирај.Ti se pobezobrazen stanuvas. Sade kur ti e u pamet
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Појма неам зошто е оваа реакција, ама мислам дека треба да го викнеме @Ѓорѓи Н. да ти одржи една лекција за оноа „пред да ти испокарам се женско што ти врви“ оти мислам дека не е воопшто складно на македонскиот литературен јазик кој погоре посочениот страсно го брани тука на форумов.Гурман би ти препорачал кога седнуваш пред монитор да го извадиш на Лет курот од уста и да си ставиш наочари, попаметно би ти било отколку вака да му глумиш кучка на Лет. И така сега пред да ти испокарам се женско што ти врви под прагот како што е и ред и во мода во последно време на форумот ќе ти дадам шанса да си си се опрајш и да ми постираш каде јас го бранам заменик министерот за сообраќајката и каде воопшто продискутирав со Лет околу ова.
Ете бујрум повели постирај.
П.с незнам во какви интимни односи си со Лет и на што ти му скокаш па почуствува порив да го браниш, дали од вкусот на неговата сперма, дали кога ти го шири газето или и двете и искрено не ме интересира и не е моја работа но верувам вака познавајќи го Лет има доволно способност и сам да се брани, така да кога веќе си завршил со неговиот кур во уста не гледам потреба уште повеќе да го импресионираш. Веќе си успеал во намерите.
@Bojan Van Buuren сега сфати зошто ваква реакција од мене или да почекаме трета среќа.
Нема везе си сфати тој па макар и на јапонски да му напишев. Ете сега наверојатно ги има ставено наочарите и го бара постот кутричкиот. Изгледа бааѓи женски што му се во крвно сродство му врват под прагот. Ајде ќе го почекаме можи ке најди нешто. Овој другиот веќе два дена бара све да му испоебам по список.Појма неам зошто е оваа реакција, ама мислам дека треба да го викнеме @Ѓорѓи Н. да ти одржи една лекција за оноа „пред да ти испокарам се женско што ти врви“ оти мислам дека не е воопшто складно на македонскиот литературен јазик кој погоре посочениот страсно го брани тука на форумов.
Просветителе, Ве молам да се изјасните по оваа проблематика![]()
Власта која дозволува да се случуваат во државата вакви огромни криминали и незаконитости треба да си оди сместашто е тоа двоаршинска примена на законите ? Само за периодот од 2006 навака? Само за газења на пешаци ? Па згазиј дете ( Кристијан) кај католичка и тој со џипот од Сопиште. Колку знам во Сопиште е е градоначелник од сдсм.
Се ова е само необјективно лаење, нема ништо официјално, а на секоја одлука имаат право заинтересираните да се жалат до повисока инстанца, па и Среазбур.
Ако можел да се жали во Стразбур пекарот од Ресен, кој го прекршил законот и вработувал диво работници од Албанија, може за селој случај да се жалат заинтересирани странки.
Не сум јас вклучен, па само можам да апелирам да не се користат навреди.Појма неам зошто е оваа реакција, ама мислам дека треба да го викнеме @Ѓорѓи Н. да ти одржи една лекција за оноа „пред да ти испокарам се женско што ти врви“ оти мислам дека не е воопшто складно на македонскиот литературен јазик кој погоре посочениот страсно го брани тука на форумов.
Просветителе, Ве молам да се изјасните по оваа проблематика![]()
Ја те повикав да коментираш исклучиво од научен аспект во однос на литературниот јазик.Не сум јас вклучен, па само можам да апелирам да не се користат навреди.
еден од најголемите криминални заташкувања е сообраќајката на дипломатската делегација кај Битола пред 20 години, тогаш обезбедувањето да не кажам буквално утепа маж и жена кој се возеа нанормално во својата кола, а и 55 луѓе од колоната беа кој полесно кој потешко повредени.. Имаше ѓоа судски спор ама се се замачка. А имаше и подоцна, прават такви работи сите моќници и од власта и од опозиција ама тоа е тоа. Ова сега што се пенат платените соросоидни медиуми и плукачи е глупост, па секојдневно има дузина сообраќајки, многу со смртни или тешки последици, се фатиле за некој ситни сообраќајки по паркинзи...Власта која дозволува да се случуваат во државата вакви огромни криминали и незаконитости треба да си оди сместа
Алооо беее, 10 страни ти пишуваат дека никој не го осудува тоа што направил сообраќајка туку зашто бегал од џандари и после тоа пратил друг човек да ја сноси вината во негово име. До толку ли не разбираш човеку?!!еден од најголемите криминални заташкувања е сообраќајката на дипломатската делегација кај Битола пред 20 години, тогаш обезбедувањето да не кажам буквално утепа маж и жена кој се возеа нанормално во својата кола, а и 55 луѓе од колоната беа кој полесно кој потешко повредени.. Имаше ѓоа судски спор ама се се замачка. А имаше и подоцна, прават такви работи сите моќници и од власта и од опозиција ама тоа е тоа. Ова сега што се пенат платените соросоидни медиуми и плукачи е глупост, па секојдневно има дузина сообраќајки, многу со смртни или тешки последици, се фатиле за некој ситни сообраќајки по паркинзи...
Имаше и случаеви каде за мали прекршоци луѓето одговарале, обични граѓани се казнувани, казнувани се за поминување надвор од пешачки, возачи на скутерчиња за неносење на кациги, казнувани за пијано возење за непрописно претицување и не само во сообраќај, колку беше казнет чоеко за кражба на ќебапи и тој другиот за продажба на коприви и штавеј? ај да измериме штетата на ова општество со пордажба на коприви и штаве, и беснеење на заменик министер низ улиците на Скопје, оштетување на службено и туѓи возила, бегање од полиција, криење и местење на друг човек за неговата вина?еден од најголемите криминални заташкувања е сообраќајката на дипломатската делегација кај Битола пред 20 години, тогаш обезбедувањето да не кажам буквално утепа маж и жена кој се возеа нанормално во својата кола, а и 55 луѓе од колоната беа кој полесно кој потешко повредени.. Имаше ѓоа судски спор ама се се замачка. А имаше и подоцна, прават такви работи сите моќници и од власта и од опозиција ама тоа е тоа. Ова сега што се пенат платените соросоидни медиуми и плукачи е глупост, па секојдневно има дузина сообраќајки, многу со смртни или тешки последици, се фатиле за некој ситни сообраќајки по паркинзи...
а зошто џандарите не се вака ревносни кон други политичари , зошто Шилегов пие 24/7 а никогап не му барале алко тест ?Алооо беее, 10 страни ти пишуваат дека никој не го осудува тоа што направил сообраќајка туку зашто бегал од џандари и после тоа пратил друг човек да ја сноси вината во негово име. До толку ли не разбираш човеку?!!
Дали треба да одговара димов за оштетување на туѓите возила, бегање и криење од полиција?а зошто џандарите не се вака ревносни кон други политичари , зошто Шилегов пие 24/7 а никогап не му барале алко тест ?
За тешка сообраќајка ( тоталка) и полесно повредени се чека по 2 - 3 сата за увид, а тука за 12 минути блокирале цел Карпош па и алфи пуштиле по пријава за ситна работи на сервисна улица ??? ајде да видиме кога има таква ситна сообраќајка во Чаир ( а и било каде) како се решава и колку е ефикасна полицијата ??