Диети и слабеење

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Вака дечки, кратко и јасно - јас не знам како идат работиве со диетиве (никогаш не сум бил на диета), но сакам да ослабам 5-6 кила, преку некоја диета поради следново:

Губењето на килограми преку вежбање и физички активности не ми е проблем, проблемот е што откога ќе престанам со (интензивни) вежби, постепено килограмите се накачуваат поради исхраната, така што ќе мора да ја сменам неа. Прво ќе следам некоја диета 15тина дена, после тоа ќе терам здрава исхрана без глупости.

Може ли некој да ми посочи (линк, или било што) од диета која трае околу 2 недели и се слабее 5-6 кила?
Откажи леб.

S

Stef Bachatero

Гостин
Jas go najdov lekot, znaci 100 posto testirano mi e i se rezbira fonkcionira za sto meraka.

Slobodno jades sto sakas, sepak umereno se razbira, i poveke "bio" i zdrava hrana "ovosje, zelencuk, proteini, meso, riba... crn leb, crn seker, sucre de canne, mmmmm mnjam mnjam, NE PUSI .... NE PIJ JAK ALKOHOL !.

Eve ja tajnata: poglednete ja ovaa slika: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152838434584616&set=a.10151573613919616.608768.585254615&type=1&theater
Dvapati na den po eden saat sabajle i eden saat navecer so TOCAK i sto posto ke imate dobra linija i dobra kondicija.

Edna preporaka: na sabajle namesto burek i sirenje, pij svez ceden sok edna casa. ili ovosna salata. A koga mozes pred jadenje, pij svez sok.
Ја откри америка колумбо.
Јадеш помалку трошиш повеќе :)

Sent from my ME173X using Tapatalk

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.526
Поени од реакции
4.704
Имам 77 кила, сум 178/9 висок, колку калории треба да влесувам дневно сакам да скинам 3,4 кила, а трошењето ми е проблем , немам време со факултетот да мрднам од дома, некоаш зиам скокам на јаже во двор ама слабо...и не е тоа тоа...

ај некој по упатен нека ме внесе во овоа, колку да внесувам калории дневно

и ако знаете колку калории има 0.3 скопско :icon_lol:

1 чаша млеко, јогурт ?

200 грама стек?

200 грама ослиќ?

Се ова готвам со маслиново без сол, само бибер и вегета...

1 парче двопек? 1 парче микс од црна леб?

и една порција тестенини?

ФАЛА ВИ МНОГУ на помошта !!!

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Слушам го фалат и зелениот чај, јас пијам еве скоро година ама нередовно неколку дена по кило и пол чај, после недела или две не пијам па пак така и не сум забележала резултати...

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.526
Поени од реакции
4.704
Слушам го фалат и зелениот чај, јас пијам еве скоро година ама нередовно неколку дена по кило и пол чај, после недела или две не пијам па пак така и не сум забележала резултати...
Не е зелениот чај магија, ако не трчаш и го пиеш не редовно нормално дека нема да имаш ефект никаков

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
А шо мислеш ќе пиеш зелен чај , ќе јадеш и лежеш колку сакаш и оп магично ќе се направи тгелото само :)

Абе луѓе, у ера на информации сте неинформирани .. А не дека немате можност,треба само да користете еден сајт шо се вика Google.
Зеленио чај топи масти преку термогенеза, ама топи по малце. Не е исто да пиеш и по 30 л зелен чај на ден, без физичка активност и средена исхрана.

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
А шо мислеш ќе пиеш зелен чај , ќе јадеш и лежеш колку сакаш и оп магично ќе се направи тгелото само :)

Абе луѓе, у ера на информации сте неинформирани .. А не дека немате можност,треба само да користете еден сајт шо се вика Google.
Зеленио чај топи масти преку термогенеза, ама топи по малце. Не е исто да пиеш и по 30 л зелен чај на ден, без физичка активност и средена исхрана.
Да да нормално физичка активност пред се.

S

Stef Bachatero

Гостин
Фала на одговорот фини луѓе :facepalm:
Епа сега сакаш цело искуство да ти го дадам без пари.
Плати па салото помалку да се клати.
Ако си мрза почни да истражуваш.
Еве ти се што сакаш да почнеш.
http://karas4training.com/mk/nutrition/general/prirachnik-za-stanuvanje-dzver
П.С фини луѓе нема има личен интерес и пари.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Мислам дека сите сте запознаени со Дајмонд диетата (1 ден месо со салата, 2 ден вариво со салата, 3 ден тестенини, 4 ден овошје)
Денес додека ручав, колешката ми кажа дека не треба да јадам месо и салата одеднаш, туку прво да го изедам месото, потоа салатата...
Дали некој е повеќе запознаен со ова? Дали ја држам Дајмонд диетата како што треба??
Благодариме! <3

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Мислам дека сите сте запознаени со Дајмонд диетата (1 ден месо со салата, 2 ден вариво со салата, 3 ден тестенини, 4 ден овошје)
Денес додека ручав, колешката ми кажа дека не треба да јадам месо и салата одеднаш, туку прво да го изедам месото, потоа салатата...
Дали некој е повеќе запознаен со ова? Дали ја држам Дајмонд диетата како што треба??
Благодариме! <3
појма ти нема колешката. таквиот ред важи за компир со месо и сл. и тоа да има барем пола саат пауза помеѓу компирот и месото.
а ова со месо/салата, ..... терај се наеднаш. (y)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Имам 77 кила, сум 178/9 висок, колку калории треба да влесувам дневно сакам да скинам 3,4 кила, а трошењето ми е проблем , немам време со факултетот да мрднам од дома, некоаш зиам скокам на јаже во двор ама слабо...и не е тоа тоа...

ај некој по упатен нека ме внесе во овоа, колку да внесувам калории дневно

и ако знаете колку калории има 0.3 скопско :icon_lol:

1 чаша млеко, јогурт ?

200 грама стек?

200 грама ослиќ?

Се ова готвам со маслиново без сол, само бибер и вегета...

1 парче двопек? 1 парче микс од црна леб?

и една порција тестенини?

ФАЛА ВИ МНОГУ на помошта !!!
Еве ти сајт за споредување на намирниците.
http://www.coolinarika.com/namirnica/usporedba-namirnica/

Вредностите секогаш се однесуваат на 100 грама, не се брои на чашки, лажици, порции.

Најдобро е да се биде на протеинска диета. Се јадат протеини, се внесува колку што е можно помалку масти и нула јаглени хидрати. На тој начин, не се губи мускулна маса, а се слабее за кратко време. Инаку не е толку битна вагата, колку што е битен обемот на половината.

Еве еден корисен сајт, па видете:
http://www.bodyrecomposition.com/

Најдобро е да се бележи што се јаде, за да се има вистинска слика.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.526
Поени од реакции
4.704
Еве ти сајт за споредување на намирниците.
http://www.coolinarika.com/namirnica/usporedba-namirnica/

Вредностите секогаш се однесуваат на 100 грама, не се брои на чашки, лажици, порции.

Најдобро е да се биде на протеинска диета. Се јадат протеини, се внесува колку што е можно помалку масти и нула јаглени хидрати. На тој начин, не се губи мускулна маса, а се слабее за кратко време. Инаку не е толку битна вагата, колку што е битен обемот на половината.

Еве еден корисен сајт, па видете:
http://www.bodyrecomposition.com/

Најдобро е да се бележи што се јаде, за да се има вистинска слика.
Не е возможно 0 јаглехидрати, само месо треба да јадам така

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Благодариме! <3
Неса, ти ја препорачувам дукан диетата. Според мојот сопруг, оваа (Дајмонд или УН диета, што значело андајет, а многу често е преведувана како диета на Обединатите Нации) диета е бесмислена и нездрава.

Дукан е добра. klik
На дното на страната имаш книгички во пдф и може да си симнеш рецепти.
Јас ја пробав, ама не ми одговара, многу ми се врти, ме боли главата, оти нема шеќер. Ако веќе си била некогаш на протеинска диета, мислам дека многу лесно ќе ти оди.

Има и една друга. Зона klik ovde
Toa фактички не е диета, можеш цел живот да се храниш така.[DOUBLEPOST=1401224851][/DOUBLEPOST]
Не е возможно 0 јаглехидрати, само месо треба да јадам така
Месо (пилешко, мисиркино, телешко немрсно), посно сирење, риба (конзерва во вода или печена на фолија, со мноогу малку маслиново масло), белките од јајцата, и тоа е. Мислам дека може да внесуваш малку шеќери, околу 40 грама, ама тоа треба да биде од зелена салата, не од чоколадо. Има и протеински прашоци, ама мислам дека тие се многу скапи.

Но ако сакаш да ослабиш 4 кила, со оваа диета ќе ги симнеш многу бргу.

Сите што сте на диета да не заборавате да пиете многу вода и да земате витамини, особено ако исхраната ви е без овошје и зеленчук.

Исто така, важно е да губите масти, а не мускулна маса.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom