Диети и слабеење

The countess

Аристократка
Член од
2 јуни 2012
Мислења
145
Поени од реакции
82
Најпрво ќе кажеме дека кајсиите ја стимулираат активната работа на нашиот имунитет, кој помага на телото ефикасно да се справи со патогените вируси и бактерии. Освен тоа содржат растителни влакна кои ја регулираат дигестијата и го стимулираат метаболизмот.
Диетата со кајсии ви ја обезбедува оптималната дневна доза витамин А, кој е задолжен за здравјето и добриот изглед на кожата, косата и ноктите. Кајсиите се исто така богати со калиум, па затоа и се препорачуваат за луѓе кои страдаат од анемија.
Диетата со кајсии истовремено е и тридневна детоксикација, а нутриционистите советуваат тоа да го правиме неколку пати во годината. Еве како треба да изгледа тоа:
Бидејќи пред се намената на оваа диета е темелно чистење на организмот од натрупаните токсини во текот на зимските месеци, менито се сведува само на овошје, чај и зеленчук. Потребно е да изедете од 8-10 кајсии дневно, и да испиете 2 литри зелен чај кој се приготвува наутро, ќе додадете сок од 2-3 лимони во него и неколку лажички мед. Чајот се пие во текот на денот. Кога ќе почуваствувате глад можете да си направите свежа сезонска салата со соја сос и една мала лажичка маслиново или друго растително масло.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
браво затебе (y)
интересна е диетава но веќе сум на друга АНАНАС диета. едноставна е се јадеш освен ананас :)

The countess

Аристократка
Член од
2 јуни 2012
Мислења
145
Поени од реакции
82
браво затебе (y)
интересна е диетава но веќе сум на друга АНАНАС диета. едноставна е се јадеш освен ананас :)
Јадеш и мозок од слон со гарнир од очи од јагуар? :pos:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Кај бе со кајсии 3 дена..мене уште повише ми се јаде од такви работи кога јадам,кајсии,јаболка,сливи или праски..добивам само поголем апетит:icon_mrgr:

The countess

Аристократка
Член од
2 јуни 2012
Мислења
145
Поени од реакции
82
Кај бе со кајсии 3 дена..мене уште повише ми се јаде од такви работи кога јадам,кајсии,јаболка,сливи или праски..добивам само поголем апетит:icon_mrgr:
хехе буцко :D

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Килограми што се симнуваат брзо обично и се добиваат брзо.

Попрво ќе одам на нешто умерено и ќе симнувам 0.5-1кг на ден отколку 3 за три дена што најверојатно не е остварливо за повеќето луѓе.

Kajgana Shop

На врв Bottom