Диета за деца?

Член од
29 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
3
најголеми виновници за тоа какво е детето серазбира дека се родителите и бабите кои тераат старски адети печено брашно со шеќер и вода чисти глупости и јас како мала бев многу дебела не дека ми давале чоколади или некој грицки мицки туку уште на не полна год ме ранеле со манџи и незнам какви глупости и така желудникот уште од мала ми се навикна на тешка храна и после како со растев неможев да се одвикнам од тоа и така долги години се борев со додека не сватив дека треба да го сменам начинот на исхрана .ЗНАЧИ РОДИТЕЛИ, БАБИ ВОДЕТЕ СМЕТКА СО ШТО ГИ ХРАНИТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА ЗАШТО ВО ПОНАТАМОШНИОТ ЖИВОТ КЕ ИМААТ ТРАЈНИ ПОСЛЕДИЦИ количестото на храна што им ја давате не е доказ за љубов постојат многу други начини да се искаже таа а не преку храната .:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Убаво кажано значи диета за деца НЕ!!!
Зборот диета ние многу погрешно го толкуваме.
Оние пубертетски диети и диетите што ги држат жените се всушност гладување и немаат ни Д од диета.

Диетата е здрав начин на исхрана. Диетата ние всушност секојдневно треба да ја практикуваме. Здравата исхрана, внимавање колку често јадеме, што јадеме, какви комбинации на храна внесуваме, колку оброци во текот на денот имаме и сл.

Така да сум за тоа децата да се хранат здраво и на некој начин да има диета.
Најмногу грешки прават родителите и посебно блиските роднини таму бабите дедовците кои ги прејадуваат децата. Ако не јаде ќе настинело, убаво било детето да е буцкасто и божем тоа значело здраво.
Здраво е детето ако се исхранува правилно, а не ако се прејадува со се и сешто.
 
Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Vo poslednite godini na svetsko nivo,a i lokalno se poveke e aktuelen problemot so prekumerna tezina na decata.Pokraj tradicionalnite zabludi kako sto e mislenjeto deka kolku poveke deteto jade i e podebelo,tolku e pozdravo,golem udel ima nezdravata hrana sto sekojdenevno se konsumira i nezdraviot nacin na zivot.Se poveke decata se odviknuvaat od domasna gotvena hrana,a se preorientirani na fast food,ishrana bogata so sekeri i masnotii.Isto i fizickata neaktivnost i vremeto pominato pred kompjuter mesto sportska aktivnost si go pravat svoeto.Rezultati-debeli i deca so zdravstveni problemi.

Jas apsolutno sum za dieta za deca i toa kolku od pomala vozrast tolku podobro.Ne za dieta za gubenje kilogrami,tuku za eden zdrav,razumen i normalen nacin rezim na ishrana koj primarna cel ke ima da im vsadi naviki za zdrava ishrana i zdrav nacin na zivot,so sto ke steknat svest da se grizat za sebesi,za sopstvenoto zdravje i telo i ke gi zastiti od mnogu problemi vo podocnezna vozrast.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom