"Дечко ми"/"Девојка ми" или неговото/нејзиното име?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Кога муабетам со друштво, и оние кои ја познаваат мојата девојка ја спомнувам со име.

Додека, ако муабетам со некој што нема појма, тогаш спомнувам “девојками“ понекогаш го додавам и името.

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Пред сите што го познаваат, го кажувам на име, а пред сите други е дечко ми.
Во најблиското друштво најчесто го користам "цуцата моја", зш и тој така ме ославува мене :vozbud::vozbud::vozbud: (затоа сега кога некој мене ми зборува за мене, го нарекува ''цуцата твоја'':pos2::pos2::pos2:
Од толку многу прекари и имиња, веке ке го заборавам и моето и неговото име... :tapp::kesa:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Со другарките, го викам или ,,мачито" (знам дека е лигаво, ама фак оф, мене ми е мачи не тебе:icon_lol:) или Аце, или ,,мажот ми". :back:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Ја викам по име :vozbud: незнам ама најприродно ми е така

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
По име. Понормално и природно ми е така.

Член од
11 јануари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Нјачесто кога разговарам во друштво за неа ја вима по име бедејки таа група сто се друзиме онака се знаеме мегу себе а пак кога сум во некое друго друство каде што мнмн не се знаеме викам девојка ми.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Како што гледам скоро сите кажуваат име, или дечко ми / девојка ми кога сака да потенцира.
Ме интересира друга работа за машките:
Дали праите разлика меѓу "девојка ми" и "женска ми". Јас никогаш не сум го кажал ова второто пошто се осеќам мн глупо ко да се фалам ко ќе речам така, не знам како да објаснам...нешто ко "фраерине" ко ке речат: Со цурата, со малата, или највулгарното со Пи***та...мн селски звучи мислам...па да ве шујам како дополнение на оваа тема

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Стрикно по нејзиното име. Можеби некогаш ќе ми се лизне да кажам „девојка ми“ но ептен ретко.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Појма немам :) Како ми дојде така :) За ако не го знаат... А ако го знаат глупаво е да го зборам како „дечко ми“, така да со име...

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.345
Поени од реакции
2.237
Секогаш по име, нормално шо ке се правиме како да сум нешто феј или фраер па да викам женска ми, ке кажам по име се надевам на тај што кажувам дека ке знае за што станува збор, така да опцијата ми е дека викам по ИМЕ.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
ljuge temata e kako stvorena za mene i daj pomagajte.Decko mi nikogas go nemam kazano na ime.Niti vo drustvo, niti pak po nego sum viknala po ime, ednostavno nikogas go nemam izgovoreno negovoto ime, namesto toa si imam staveno prekar:), a najtragicno e toa sto sme zaedno 7 godini. Ednostavno go izbegnuvam negovoto ime i go kazuvam prekarot sto si go izmisliv jas slucajno.A niti pak toj moeto.I toj isto nikako ne go izgovoril moeto ime.Toj koga e vo drustvo go izgovara moeto ime, a po mene ako treba da vikne da receme ne vika tuku doaga do mene. I da vi kazam mnogu e glupavo i mene , a veruvam i nego mu e, samo sto dosega nikako da go resime problemot.Ako ima nekoj nekakov sovet dobredojden e.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Па зависи. Обично имаат по некој прекар во друштво па..секако го нарекувам.
Кога сум изнервирана се обраќам со неговото име, без некои кратенки или прекари.

Уствари и никогаш за никого не сум рекла дечко ми.:toe:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
ljuge temata e kako stvorena za mene i daj pomagajte.Decko mi nikogas go nemam kazano na ime.Niti vo drustvo, niti pak po nego sum viknala po ime, ednostavno nikogas go nemam izgovoreno negovoto ime, namesto toa si imam staveno prekar:), a najtragicno e toa sto sme zaedno 7 godini. Ednostavno go izbegnuvam negovoto ime i go kazuvam prekarot sto si go izmisliv jas slucajno.A niti pak toj moeto.I toj isto nikako ne go izgovoril moeto ime.Toj koga e vo drustvo go izgovara moeto ime, a po mene ako treba da vikne da receme ne vika tuku doaga do mene. I da vi kazam mnogu e glupavo i mene , a veruvam i nego mu e, samo sto dosega nikako da go resime problemot.Ako ima nekoj nekakov sovet dobredojden e.
Па според мене не е некој голем проблем, тоа е резултат на времето колку што сте заедно и веројатнотно добро се познавате и скроз сте опуштени еден пред друг меѓусебно да се нарекувате по прекар, е за тоа пред друштвото незнам колку е во ред, тоа зависи од вас, како вие се осеќате пред нив да се нарекувате така:toe:

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
...Ма што има јас да зборам за дечко ми со луѓе што не ги знам?..:Зборам со блиски луѓе за нешто што сум направила и моите проблеми, оние што заслужуваат да знаат, и нормално, ако ме знаат добро, го знаат и неговото име, и со името и се служам...:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom