The King of Clay
Модератор
- Член од
- 28 јануари 2012
- Мислења
- 5.037
- Поени од реакции
- 3.623
Се депилирав брат минатите 2 години гради,стомак и грб. Ама шо фајде? Ајде океј првиот ден си е топ, ни влакно, ни ништо, ама чекај... вториот ден одма акни ова она, катастрофа, непријатно чувство, кога имаш маица осеќаш како да си воден цело време. Ако одиш на езеро,море или базен после депилација некој ден веднаш истите тие ќе се зголемат.... ова е од втор план, прво е многу скапо, а болката што се доживува е ненормална. Од пред неколку месеци користам машинка, доколку баш не прави толку голема разлика депилацијата, сврти на другиов метод, ќе заштедиш време, живци, нема да те боли, не е ефектот ист, задоволителен е, ама ќе заборавиш и на акни и на сите тие глупости.Што се става после депилација?
Јас после депилација се иритирам многу, како болен да сум.
Не зборувам за тоа црвените точки туку како акни се формираат вториот ден.
Како да се намали/отстрани ова?
Страшно итирира, чеша и изгледот е најлош. Како некоја болест да имам.
Не ми е прв пат, секој пат се дешава ова.[DOUBLEPOST=1442312546][/DOUBLEPOST]
Да, големи и иам мака со тоа. Секој пат истото е.
За штедењето пари не станува збор, а исто друга работа што ме нервираше кај депилирањето беше тоа што после секое депилирање, посебно длабоко во летото, како да ми кинеа слој од кожа, бев исончан да речиме па после депилацијата тенот да ми паднал, не целосно, ама доволно колку да има разлика со рацете и да изгледа смешно првите неколку дена...