Кавадарчанец
Бадр Хари фан
- Член од
- 18 декември 2007
- Мислења
- 4.156
- Поени од реакции
- 29
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:Споредбата помеѓу Денис Родман и Двајт Хауард и не е баш лесна.
За почеток ќе пишам ред два бидејќи го следев Родман кога играше во Булс. Сакав да ја купам неговата книга Bas as I Wanna Be кога бев во Белград 97ма, ама ми фалеа неколку динари.
Денис Родман има 5 титули, од кои 2 со Детроит Пистонс на почетокот на кариерата кога бил дел од триото лоши момци, не ми текнува како се викаа друите двајца.
Потоа заминува за Сан Антонио каде што почнува да ја бои косата, да става на себе мноооооооогу тетоважи и пирсови и продолжува да ги ниже титулите најдобар скокач во лигата.
Најголема популарност стекнува кога се префрла во Чикаго.
Ако Џордан беше One man SHOW, Родман беше One man CIRCUS
Не знам колку се сеќавате на Shawn Kemp, уште еден извонреден играч, со Garry Payton го донесоа Сиетл во финалето 94 против Булс. Најдоброто финале што сум го гледал досега во мојот живот.
Таму Родман направи 2 потега кои вечно ќе ги памтам.
1. При едно насилно забивање му се качи на Кемп на рамења. Нешто што Кемп не би му дозволил на никого, па ни на Големиот О Нил.
2. Кога камерите ја зумираа во тоа време најплатената светска манекенка Синди Крафорд (да, Денис ја има ебено и оваа меѓу плејадата најпосакувани светски жени) Денис напави спектакулатно шоу.
Кемп излезе на клупа, и на негово место дојде Френк Бриковски (типичен ламберџек, ЉоЉ). Денис со своите постапки изнуди од Бриковски 3 лични и 2 технички грешки. Кемп се врати уморен назад на паркетот, можете да претпоставите дека Булс тепаа тој меч.
Едноставно она што Родман го даваше за своите тимови не се изразува преку бројки. Тоа што Родман го правеше надвор од паркетот исто така не можеше никој друг освен него. Покрај убавиците за кои знаете или не дека биле со него, тој има одено и со травестити
Тони Кукоч во едно интервју беше запрашан дали бил на журка на Денис, неговиот одговор беше: Само ЕДНАШ, потоа ми тебаше цела недела да си дојдам при себе.
- Двајт Хауард ако веќе сакате да го споредувте, правете го тоа то големиот Шекил О Нил. Со него наоѓам многу повеќе сличности. И во позицијата на кој игра, и во стилот, и со забивањата.
Одлична константација од твоја страна јас сум мал и многу го немам зафанто Денис Родман ама мислам дека бил подобар од Хауард за да го стигне Родман треба да изеде уште многу сомуни леб па да биде каоо него.:salut: