Денешните мажи...

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.261
Нели ти текнало некат, дека се менуваат времињата и дека не им е на сите прајорити да стапат во брак?
Немора да тапкаме двеста години у место и да се жениме/мажиме до дваесеттата, имаш избор, имаш слободна воља, кој кога сака и со кого сака што е најбитно оти гледам си стаил хомосексуалност, ти пречат? Мене па баш ми е убаво бе, барем малку се поедноставени нештата немора ради атер на мама, тато и остали комшилак да стапуваш у брак или под знак итност да се размножуваме, нејсе доволни сме и вака, љубовта се изразува на многу начини не само на хартија.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
Насловов на темава е ГЛУП, а содржината не ја знам зошто е пишувано на латиница. Така да ај ем сори

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
tl;dr

Модерни времиња, него дај статистиката да ја видиме. Медијани, моди, стандардни девијации, умствени девијации :icon_lol:.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
во скопје ако нема, тогаш во кривогаштани ќе најдеш сигурно

S

Stef Bachatero

Гостин
Факт е дека ти требаат пари и да и се јавиш,да ја почастиш една пијачка = 300 денари.
Немам работа = немам девојка.
Не дека не можам да имам но парите играат голем фактор.
Не сакам целовреме од мајка ми да и велам еј дај ми за девојкава бла бла.
Субмисивно и не е возрасно.
А да речеш дека нема машки е тоа е најглупата констатација.
Најдов една таква типка и ми велеше нема мажи бла бла и велам ај ако нема мажи дај да идеме на едно кафе па ќе видиш што е маж.
Нејзин одговор беше да размислам и од тука финиот дечко стана малку идиот и рече ај земи го телефонот и пиши ми го бројот,јави ми се деновиве и ќе идеме на кафе не зезај.
Така да ќе кажам дека жениве имаат голема листа на мажи и се прибирливи,а јас немам време да чекам некоја да се одлучи дали сака или не.
Не трпам такви работи и подмилни игри.
На крајот на денот двата пола се криви и општеството што наметнува некој глупи стандарди.
Секој ден гледаме реклами на владава и ни кажува како да го раководиме животот според нив а не според нас.
Така да губиш идентитет и не знаеш што сакаш и ќе се случува вакви глупости додека има ваква кризна ситуација.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Компљуктер е крив :)

Треба протест против компљуктер...

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Новите генерации што доаѓаат,се тотално незаинтересирани за женски.Голем процент од нив немаат самодоверба,имаат телесна диспропорција,или се преслаби или дебели или некаква дивоградба.Многу им е поинтересен муабетот за компјутери и интернет,па до кладилници и дрога,отколку за женски.Ги глеам секојдневно од Јосип Броз средношколците,машките се леле мајко а женските се мислиш имаат 25-30 год.
Тешко дека ке ги пуштат некаде во подобрите клубови и кафичи,пошто идат по 4-5 стапови облечени у дуксери со џастин бибер фризури.Со тоа немаат никаква шанса да се социјализираат па затоа ја избираат помалце болната варијанта,седење пред зграда у маало со два литарка вино у пластика и праење безврска муабети до сабале.
Родителите имаат најголема кривица овде,знаат у кој правец им растат децата а не превземаат ништо за да го сменат тоа. Ех у мое време да ме видеше татко ми со таква зализана коса или да седам и се пијанчам пред зграда,несмеам ни да помислам што ке ми се десеше.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Ние охриѓани од пред 100 години викаме дека немат машки во Скопје, а вие тек сега сфативте.:D
Има машки бе секаде има, и тоа добро воспитани со супер манири...само жените не знаат шо сакаат.
Ти си ги анкетирал само жените во фирмата и некој си пријателки и одма со заклучоци, шо не ги праша машките зошто нема женски во Скопјето?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Приjателе и ти и твоето сфаќање за животот сте outdated иако имаш само 34 години.
1...Pa izleguvanjeto mozhe da bide i bez pari,mozhe i mnogu poeftino da se pomine,a na kraj od kraishtata pa zenska ne se brka samo vo kafichi,diskoteki....Mislam deka mojata generacija beshe mnogu poinventivna,pozabavna i posnaodliva.
И те како се потребни пари за искачање, можеби ти кога си имал 20 се поминувало и без како што викаш „твоjата генерациjа“ но денес тешко освен ако не планираш цела вечер да скиташ. Ѕирни надвор да видиш коjа сиромаштиjа е.
2. Vtorata pricina sto poveketo devojki ja kazaa e deka najbitno im bilo na momcive da soberat po sto denari i na klupa pred zgrada da kupat nekoj evtin pialok i da se zdrvat.Im veruvam bidejki toa go gledam sekojdnevno vo mojata naselba.
Прво викаш требало да поминуваме поевтино а после викаш сме купувале евтин пиjалак. Поjасни ако сакаш.
3. Narkomanija,apchinja,i drugi gluposti.Ni ova ne go razbiram,alooo....ma shto i da kazam i jas i drugite za ovaa moderna glupost ke bidat vo pravo.I ova go gledam vo mojata naselba,kako decava umiraat poleka.
Се согласувам, не чини тоа но не jа гледам поврзаноста со бракот.
4. Homoseksualnost.
Некои луѓе се хомосексуалци, тоа е тоа. И меѓу нив има бараби и наркомани, не се и тие совршени како што мислат девоjките кои ги навеле хомосексуалците како причина зошто не се омажени. И тие доживуваат младешка љубов само не со девоjки.
5. Konkurencija od provincija.Ova poveketo mi go kazaa,kako devojkive od provincija tuka doagjale da studiraat no glavna cel im bila da najdat nekogo,da se omazhat za Skopjanche i da ostanat vo gradov.
Можеби доколку Скопjанките не беа со дигнат нос и даваа повеќе, ние Скопjаните немаше да трчаме по „провинциjалки“. Скопjанките не се дарежливи за секс како девоjките од внатрешноста. ФАКТ

Се на се не jа земаш во предвид економската состоjба и личната желба на младите. Не секоj сака да стапи во брак, никаде не стои во закон дека СЕКОJ граѓанин мора да стапи во брак, тоа е доброволна работа. И во глобални рамки паѓа броjот на склучени бракови. Времето и менталитетот се менуваат, време е и ти да го смениш.

ИвањушкА

some-thing
Член од
17 јули 2009
Мислења
342
Поени од реакции
526
Zatoa sakam da gi opomenam momcive da ne ni pravat na nas sto sme vo brak problemi i da si ja prevzemat rabotata vo svoi race i malku da se zaangaziraat po devojkive.o_Osvestete se!
А ти брат, да се свестиш дека ако си имаш проблеми у бракот, ти и жена ти сте си криви, и решете си ги. мислам wtf?!?
и дај ова латиницава боде очи аман!

Kajgana Shop

На врв Bottom