Денешните мажи...

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Мажи како мажи како од секогаш. Најмногу што го забележувам е дали машкото прави разлика во работат машка женска. Од таа гледан перспектива ќе го кажам своето мислење. Серизоно проблем е кај нас!
Според мене во Македонија правам поделба на два типа на машки: оние кои живеат со нивните родители од секогаш можам да кажам дека си остануваат типични мажи ( се извинувам машки) свака час на исклучоци. Типични карактеристики поседуваат : машки женски делби. Чекаат жена да готви пери храни абе ти се чини типична слуга. Искрено од секогаш се прашував зошто на тие жени им се потребни мажи односно машки кога самите жени се прават?
Машките кои колку толку заминале од дома да студираат работат пак подруги се се соочиле со некои предизвици и тешкотии. Некако по домаќини се, поработливи, има разлика
За разлика од кај нас во странство се поинакви во смисол за работа за пристап и сл. Но сето ова е релативно.
Пример имам брат кој е типично машко а не маж значи чека јадење, пеглање. Перење и се прашувал зашто женскиве не го сакат на карактер анси бара посовремени ? Хммм
Од друга страна имам роднини во странство и често одам сите мои зетовци прават и многу им помагаат на своите жени што навистина им се восхитувам. На некои начин има хармонија. Господ или во и да верувате не не создал да бидиме ниту жените ниту мажите најсовршени туку да најдиме партнер кој ќе се надополнуваме. Бракот е поуспешен ако двајцата вложуваат и навистина е така.
Сум сретнала типични шовинисти обично во помали места а сум сретнала и стварно посовремени и со надраснати разлики меѓу полот. Сепак и мажите и жените сме од земја нели?

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Твоите години...обично девојчиња од 14-15 бараат дечко кој е силен, ќе ги заштитува од лошиот свет. Дали си свесна дека со овој муабет го потврдуваш мислењето на многу мажи: џабе се силите (вие жените) кога не можете без нас? :)
Toчно е дека жената не може без маж.Јас сум искрена и го признавам тоа. Не зборувам за матерјалниот придонес, туку чисто за емоционалната потреба .Нереализираните девојчиња тврдат дека не им треба машко во нивниот живот.Јас како жена тврдам за потполна среќа на жената и е потребно партнер, љубовник, пријател.

Член од
9 јануари 2015
Мислења
105
Поени од реакции
50
Мене некоја ако успее да ме заведе до толку да се заљубам во нејзе, и ке перам и ке пеглам и ке готвам.

The Love Doctor

Необичен љубовен доктор
Член од
11 јануари 2015
Мислења
957
Поени од реакции
1.290
Мене некоја ако успее да ме заведе до толку да се заљубам во нејзе, и ке перам и ке пеглам и ке готвам.
Пази само да не станеш папучар. Ако станеш папучар тогаш нема враќање[DOUBLEPOST=1420984632][/DOUBLEPOST]
Пази само да не станеш папучар. Ако станеш папучар тогаш нема враќање

Prestapnik

Кондураџија
Член од
10 јануари 2015
Мислења
418
Поени од реакции
342
Мажи како мажи како од секогаш. Најмногу што го забележувам е дали машкото прави разлика во работат машка женска. Од таа гледан перспектива ќе го кажам своето мислење. Серизоно проблем е кај нас!
Мислам дека поделбава ти е премногу стереотипна. Нема ништо лошо во поделба на обврските каде дел се женски, дел машки и а дел универзални(и машки и женски)? На пример промена на зимски/летни гуми на ауто(одење до гаража, товарње у гепек, носење на гума-сервис на промена и растоварање на змински/летни гуми во гаража; монтажа на држач за телевизор во дневна и монтажа на ТВ на држач (бушење дупки, прицврстување на држач, монтажа на ТВ на држач); товарење и распоредување на куфери во ауто кога одиме на одмори и т.н. Ова не очекувам да го прави жената.

оние кои живеат со нивните родители од секогаш можам да кажам дека си остануваат типични мажи ( се извинувам машки) свака час на исклучоци.
Не сватив на какво живеење со родители се мисли. Дали на она додека децата (учат, студираат, не можат да најдат работа) сеуште немаат услови за да се осамостојат од родителите, или пак на колективно живеење со семејствотото и родителите (баба, дедо, маж, жена, деца/фнуци и др.). Можеби некој сака да е самостоен, но нема услови.

Чекаат жена да готви пери храни абе ти се чини типична слуга. Искрено од секогаш се прашував зошто на тие жени им се потребни мажи односно машки кога самите жени се прават?
Прво, готви и пере за себе и своето семејство. Второ, можеби затоа што мажот на друг начин придонесува во семејството, на пример финансиски. Ако јас заработувам доволно, а жена ми си ја чешла на патец, за шо ќе ми е? За секс? За тоа што ја сакам? Не бе, не ми треба. За 200 евра месечно ќе си изнајмам куќна помошничка која секое сабајле ќе доаѓа и ќе ми го средува станот, ќе ми готви, ќе ме пере и се останато. За друго, во градов има еден куп женски, а ако не ме бива за да си фаќам женски, има еден куп женски за пари.

Машките кои колку толку заминале од дома да студираат работат пак подруги се се соочиле со некои предизвици и тешкотии. Некако по домаќини се, поработливи, има разлика
Тоа што заминале од дома ќе ги исчеличи побрзо, но тоа не е дискриминанта дека ќе бидат поработливи, подомаќини или поуспешни. Напротив оние кои ги бива и имале подобри услови за развој при кои не требало да се оптеретуваат со споредни работи како перење, готвење и слично, имаат повеќе време за самоусовршување и успеваат да постигнат повисоки цели.

Од друга страна имам роднини во странство и често одам сите мои зетовци прават и многу им помагаат на своите жени што навистина им се восхитувам. На некои начин има хармонија. Господ или во и да верувате не не создал да бидиме ниту жените ниту мажите најсовршени туку да најдиме партнер кој ќе се надополнуваме.
Не знам во кое странство ти се родните кои ги посочуваш како пример, ама провери колку склучени бракови и колку разводи има пер капита.

Сум сретнала типични шовинисти обично во помали места а сум сретнала и стварно посовремени и со надраснати разлики меѓу полот. Сепак и мажите и жените сме од земја нели?
Ги има, ама има подеднакво толку типични сељандури(феминистки звучи премногу софистицирано), не ретко пребегнати од родното село во поголемите места за да најдат спонзор кој ќе им го реши животното прашање.

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Kajgi,
Lajk4e za gorniov post. Situacija minatiov vikend, im kazhuvam na drugarive bev so tatko mi do selo da odneseme mashina za perenje, gorenje onie starite po 30-40 kila shto se, mi se smeea koga im kazhav deka sami so tatko mi ja krevavme do vtor sprat po skali, demek zoshto ne sme platile na nekoi od selanite.
Samo vojska za nas, Kajgi, samo vojska mu e spasot..

Член од
13 септември 2015
Мислења
1.074
Поени од реакции
2.596
Што да прават кутрите кога нивните врснички се палат на такви како нив што имаат по 30 кила,стомачни,1000 следачи на Инста,носат спуштени фармерки и од тие капите грди, се дружат со шиптаари за да се силат на наши деца кога се повише... За жал ни војска помага ни ништо,знам еден куп такви што сега се војни лица а сум уверен дека едвај прават 4 склека али затоа е тука татко им кој е прв куропушач по штабови

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
Извинете gender equality feminists...

Можеби неаме сила да кренеме машина горење од 30-40 кила, ама барем не ја напунивме Борис Трајковски на Саша fucking Ковачевич.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Како да ви кажам женски ама изумре тој вид на мажи што го барате. Така да бирајте од тоа што се нуди, а тоа е мамино синче, џандар и келнер. :D

Член од
8 јули 2015
Мислења
181
Поени од реакции
593
@Colt Willcox мора и да го слушаш Биберот (или да личиш на него), да имаш стомачни, Даниел Кајмакоски да ти е идол него неможеш да го слушаш нема многу песни, ајфонот и ставањето слики на фб барем една на ден обавезно и тоа со над 300 лајк.
Има тука многу критериуми, што да се прави нови генерации нови правила.:)
Еее не се станува лесно секси во денешно време :D

Последно уредено:
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Бештии што трубат за непостоење на вистински мажи најчесто се оние што ги гледаш како на паркинг во три саат сабајле дечко им пробува да ги згази со кола а они хистерично му урлаат "ама те сакам".

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom