(Демек) бесплатните хартиени кеси - никаде ги нема

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
само кај нас има проблем, ќе видат трговците иде инспекција, и одма на протест пред влада.
Јас прв пат слушам за ваков проблем. Незнам кој протестира ради инспекција...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мислам дека новиве кеси се од разградлив материјал и затоа наводно ги наплаќаат :)tapp:), но како и да е, треба хартиени да се пуштат во оптег.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Мислам дека новиве кеси се од разградлив материјал и затоа наводно ги наплаќаат :)tapp:), но како и да е, треба хартиени да се пуштат во оптег.
Да бе затоа пишува на нив дека ќе скапат од 24 до 48 месеци....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да бе затоа пишува на нив дека ќе скапат од 24 до 48 месеци....
Не сфаќам... па тоа е биоразградлив материјал, да се распадне, на обичните кеси мислам дека подолго време им требаше. Ама кажав, не беше финтата такви кеси да се пуштат во промет и да ги плаќаме, хартиени требаше.

С

сашенко

Гостин
Даваа кај нас во една продавница пред некое време ама наплаќаа по денар и за нив.Не ми се дава пари за најлоснки кеси ама искрено кога имам потреба зимам.Сега во последно време со торбичка идам до продавница зашто ни се изнапаѓаа торби по кафињава :pos: и неможам да ги избројам дома колку ги имаме.Иначе убаво би било кога би имало и кога би биле хартиените кеси бесплатни...

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.498
Поени од реакции
6.933
Јас прв пат слушам за ваков проблем. Незнам кој протестира ради инспекција...
абе кога се протестира против судска одлука, зошто не и против инспекција. нека протестира народот кога нема веќе работа.....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.375
Ја у мојата продавница давам картонски (не хартиени) кеси. Нормално дека не ги наплатувам.
А да ви кажам колку ме коштаат нема да ми верувате, па ќе мора да скенирам проформа.
Само што јас не продавам минимаркетска стока, односно специјализирана продавница е.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Во СП (барем кај мене) има само еден вид леб кој е во хартиена кеса.Мада и тој е само до пола во кеса и истиот треба да го ставиш на седиште во кола кај што други газот го ставаат.:
Што бара лебот кај газот, ќе го ставиш горе над волан до шофершајбна лево во ќошот.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Mислам дека слушнав една вест..дека до 2012 кесите веќе нема да се произведуваат..така да сакале нејќеле , ќе мора хартиени... а иначе законот што се донесе пред 2-3 години, не се почитува

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
абе кога се протестира против судска одлука, зошто не и против инспекција. нека протестира народот кога нема веќе работа.....
Демократија. Кој смета дека треба да протестира, ќе протестира.

ОнТопик: Не е једини закон кој што не се поштува во државава. Имаше и за пушење, ништо не се деси од тоа. Банана држава.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.498
Поени од реакции
6.933
Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Скоро секаде се наплаќаат ќесите и во малите дуќани и во големите маркети, а башка тоа што секогаш немаат хартиени ќеси. Кога одам да пазарувам најчесто си носам торба кога така непланирано ќе купам нешто го ставам во чанта па не за џабе ги купувам големи. А тоа што не се почитува законот па не е прв а ниту последен пат.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
мислам дека сам си одговори.
Да де, реков дека до сега никој не протестирал против инспекција, али ако му пречи на некој, нека протестира слободно, едноумие нема никаде нити пак ќе има.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Проблемот е што не треба да се наплаѓаат ќесите, туку тоа би требало да е некаков си данок за екологија (како во еу) и тие пати да се сливаат кај државата и да ги инвесира во проекти за екологија и слично. Но проблемот е што кај нас некој дури и премногу профитира (денар по денар се собираат:))

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Кај мене во продавница едната продавачка ги наплаќа најлонските кеси, другата не.инаку претежно си пазарам со торба.Ретко купувам кеси, ептен кога морам.Кај мене во мега хартиена кеса 4 денари, пластична 5.

Kajgana Shop

На врв Bottom