Дембели..

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
.. ви серат дома вашите дека сте дембели бе?

Мене нонстоп.. океј, собата ми е полигон за дркање, затрупана у паломи, чорапи, гаќи, прслуци заборавени, куртони, лајна, брич, влакна, повраќаници со кикирики, книги, тетратки, мувлосан леб, чоколадо и слично..

Али у останатиот дел од домот, чистам, перам судови, диплам, местам, пуштам вода после кењање, а дури и шољата си ја чистам и прскам со озонер.. шетам куче, некад по повеќе пати, слушам наредби.. ама се чини дека на старите тоа не им е доволно :(

И така.. се дешава.. да ми се труби и труби..

Демек, не требало само ко ќе ми речат, него и сам да ми текне..

Ебаго..

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Леле..:pos:

Моите не ми рекле дека сум дембел, пошо собата ми е стално средена а и си чистам низ дома. Нема потреба мајка ми да ми рече оди изми ги чиниите или пушти машина или пак здипли алишта, спружи алишта, среди алишта и слично. Не живеам само во мојата соба и не живеам сама. Домашните обврски треба подеднакво да ги извршуваат сите членови од фамилијата.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Не сте вие криви. Уствари, може има некои што се навистина криви, ама и да правиш се како што треба - родителот ќе ти најде маана. Поготово татко ти... И уште ако е 53-та! Уау! :)

Затоа, вие средете си тоа што мислите дека треба... Останатото оставете го за нив. А за урлање по дома - од едно уво влегува, од другото изледува. Ќе си седнеш на форум....

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Хехехе, се дешава, али ретко.
Најчесто се слуша:
"ДОБРО БЕ ВИ КУПИВ И МАШИНА ЗА САДОВИ, ВЕ МРЗИ И ТАЊИРИТЕ ШТО ЈАДЕТЕ ДА ГИ СТАИТЕ ВО НЕА!!!!!!!!":pos::pos::pos:

или

"ШТО Е ОВА, ДО ПОЛА ХОДНИК КОНДУРИ?!?!ОДМА ДА ГИ НАМЕСТИТЕ!!!!":pos:

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
ОФчар пеер, не си го земај тоа на душа, твоите сакаат чоек да напраат од тебе, аљаз еден дембел...:)

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Секој.божји.ден.

Заебано е кога родителите твои (и роднинте фала богу) сакаат од тебе да направат совршен син. Ама ај некако им прогледувам низ прсти. Рмбат ко ненормални за да ми овозможат да одам на факс, да имам добар живот (и сестра ми фала богу). Јес да се строги ама од ништо не ми било скратено до сега.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Toreador напиша:
Секој.божји.ден.

Заебано е кога родителите твои (и роднинте фала богу) сакаат од тебе да направат совршен син. Ама ај некако им прогледувам низ прсти. Рмбаат ко ненормални за да ми овозможат да одам на факс, да имам добар живот (и сестра ми фала богу). Јес да се строги ама од ништо не ми било скратено до сега.

Moите се нешо слично на тоа...во однос на мене и на брат ми.
Само шо јас не им прогледувам низ прсти. Терам по мое а они се нервираат.
Нормално оти се родители не смеат да ми откажат љубов и пари.
Неблагодарно се однесувам спрема нив и коа треба и коа не треба ама не планирам да станам тоа шо го замислиле и шо не успеале да го постигнат кај брат ми па сеа го форсираат кај мене.
Него заеби добри си се луѓето само шо јас барам нешто од нив шо ни самата не знам шо е.

Иначе за дембелството.....ехехееееее.....секој ден слушам плачки дека сум женско и заради тоа треба да чистам, да правам ручек, со задоволство да аргатам по дома...а собата не ја спомнувај...никој нема живци да влезе у неа и да ги глеа ѓубриштата освен мене....а ја си уживам опкружена со купови истуткани ичкртани ливчишта за у кладилница со стаж од неколку години и учебници за 5 одделенија уназад прошарани со по некое пакетче пајажиносан полуизеден чипс и завеси шо некоаш биле црвени а сеа се гомно боја поради петте тони прашина на нив...
Добро одвреме-навреме ќе фане мајка ми да подзачисти ама ако не е она ќе ми се сруши собата од сето бљак шо се собрало внатре...

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Мене другше ме окарактеризуваат.....

ПРОПАЛИЦОООО....БАРАБОООО.......ИДИОТ.....ИМБЕЦИИИИЛ!!!!!
:je::je::je:

dexter

Бадијала!Форум
Член од
16 јуни 2005
Мислења
472
Поени од реакции
3
MSV напиша:

И кај мене е нешто така. :je: :je:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
MSV напиша:

Добро друже, некогаш и родителите знаат да бидат во право... :icon_lol:

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Помина времето кога ми викаа,сега јас викам:je: Кога ке почнам од мажот ми ке завршам пак на него:pos: Децата:Доагат од градинка и гледаш по ходник палто понатаму шал...капа...блуза...панталони...како одат и така се соблекуват.Абе ај за чистење уште се мали ама ред да си фатат време е.Абе некогаш сум ко слуга дома:pishtoldz Ама нека ке пораснат и они ке видат од кај се рага лебот.:pishtoldz

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Наташа напиша:
Помина времето кога ми викаа,сега јас викам:je: Кога ке почнам од мажот ми ке завршам пак на него:pos: Децата:Доагат од градинка и гледаш по ходник палто понатаму шал...капа...блуза...панталони...како одат и така се соблекуват.Абе ај за чистење уште се мали ама ред да си фатат време е.Абе некогаш сум ко слуга дома:pishtoldz Ама нека ке пораснат и они ке видат од кај се рага лебот.:pishtoldz
Ќе им го скршиш филмот и же ги пуштиш на работа паралелно со учењето а? ех што сте вие странците.... :devil3:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Наташа напиша:
Е и јас сум си на истото дереџе,само шо жена ми се дере по мене,намести ова,намести она,фрли тоа..........
А керката е уште мала.Кога ке потпорасне јас ке пискам по неа.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Toreador напиша:
Ќе им го скршиш филмот и же ги пуштиш на работа паралелно со учењето а? ех што сте вие странците.... :devil3:
Странци?:lud: Сеуште го имам Македонскиот пасош.И не мислев дека ке ги пуштам да работат туку ке ги учам на ред и дисциплина:raz: ама некако тешко ми звучи тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom