Дембели..

bibuska

смешка
Член од
5 септември 2005
Мислења
2.403
Поени од реакции
7
back in my room...
и откако си дојдов ја преуредив, не смее мм прашинка да има...
плус мајка ми ни се скара на сите дома (пошо сме биле легачи) и јас татко ми и брат ми имаме земено се во свои раце...
како сум разработена деновиве... немате поим...
денес дури и сладолед правев =]

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Офчар ситуацијата и кај мене е скоро иста и правам многу помалку од тебе, дури ни куччето не го шетам :) ама малку ми серат, не ме окаратеризуваат, и ништо не ми прават... добро малку...:)

BoRg

Resistance is futile you will be assimilated
Член од
8 декември 2005
Мислења
486
Поени од реакции
2
Tatko mi inaku po profesija penzionirano vojno lice redovno mi menjase nickovi kao : konju jedan,budalo,vucojebino,narkomanu,bitango i taka natamu ama nikogas raka ne podignal.
I sea ko stignav kaj sto stignav posto ziveam vo kanada i se sam pravam i zarabotuvam stariot : Sine kad moze stari da doge da vidi tu Kanadu pricaju da ekonomski jaka bla bla ...ama toa ti e zivot neli

Член од
8 јули 2006
Мислења
173
Поени од реакции
2
ThA-BiTcH напиша:
Најчесто се слуша:
"ДОБРО БЕ ВИ КУПИВ И МАШИНА ЗА САДОВИ, ВЕ МРЗИ И ТАЊИРИТЕ ШТО ЈАДЕТЕ ДА ГИ СТАИТЕ ВО НЕА!!!!!!!!":pos::pos::pos:

или

"ШТО Е ОВА, ДО ПОЛА ХОДНИК КОНДУРИ?!?!ОДМА ДА ГИ НАМЕСТИТЕ!!!!":pos:
nemam poveke zborovi

Член од
8 јули 2006
Мислења
173
Поени од реакции
2
Abe jas gledam sobata da mi e "cista" da imam kaj da sednam pa za drugoto ic uvo ne mi cue!
Ke mi dojde vremeto za domakinluk vo plan mi e nekogas da se omazam!
:)

N

NeMiRnA

Гостин
heepa vaka,jas koa ja sreduvam mojata soba sredena e,prasinka nema,ama zatoa se vadam i brisam prasina,frlam se so e visok.Taka trae cista uredna okolu 1 nedela,posle pak e svinjarnik odnosno kako Patkovic "Svinjarnik veke ne",e togas majka mi pocnuva da mrciii,da moli,da ja sredam i taka 2 nedeli i se od pocetok.Ama ne deka neso epten mi e rasfrlana tuku alista cat pat i prasina,pa use koa ke se vrati od rabota jas use spijam toa 4 saat i tuka,na so lici ovaaaaa da se spielo do 4,mrzo ednaaaaa,bla bla cmok cmok milo na mama i pak ke si sredi se sama moze sladoled da napraam,da i navadam cveketo,da pruzam alista ako treba i sadovi ama masina mie sve:)

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
е бе пеер...не си сам...24/7 слушам иста приказна...намести го бирото...спастри ги пљачките...крени то пајнците шо си јадела...сакаш да ме умриш???...-мајками
Досеа во фамилијава не се родила ваква мрцина...-татко ми
...епа види сеа кој е во полоша состојба:)):)):))

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Најнова изрека на татко ми: НАМАЛИ ЈА КЛИМАТА НЕНОРМАЛЕН ЕДЕН, -18, АНТИФРИЗ ЛИ ТРЕБА ДА ПИЈАМ???? :)))) Се згазив од смеење :)))

Член од
18 јули 2006
Мислења
118
Поени од реакции
1
Па едно време викаа местете кревети, средете ги алиштата, исчистете ги бироата да се види дрвото (пошто имаа се и сешто на нив од книги па до облека што испрала мајка ми и што се потрудила да здипли). А кај мене у соба се чисти само кога има гости, некои што не ми се многу блиски па срамота е да го гледаат тој неред. После некое време дигнаа раце од мене и брат ми пошто не може никако да не натераат да чистиме секој ден НОРМАЛНО. А нај што ме нервира мајка ми кога ќе ми ја среди собата незнам ништо кај ми е. Кога е извадено се по столици и бироа точно знам (или ке побарам малку) што кај е, а вака прашувај ја нонстоп што каде ми ставила.

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Mozi ne se otepuvam od cistenje sekoj den,ama ne mozam da podnesam sobata da mi e nesredena i necista.Duri mi se slucuva da si dojdam od nekade i da prasam:Koj mi go fatil toa i toa? ili Koj mi sedese na krevetot?:lud:ili da poznaam deka majka mi go trosela mojot parfem,tocno znam dali nekoj go doprel ili ne,ako ne namesten onaka kako so sum go ostavila.:lud:Nikogas ne mi vikaat deka nesto ne e sraboteno,nekogas koga sum izlezena navecer,ako me iznevira nesto koga ke se vratam doma,vo 3h peram i pruziram alista i majka mi mi vika so si velat komsiite ako me vidat vo toa vreme i deka tie raboti treba da gi rabotam kako i ostanatiot normalen svet vo tek na denot.:toe:

~MadaGascAR~

Yeah..Whatever...
Член од
23 јули 2006
Мислења
90
Поени од реакции
1
Епа сеа, не се утепувам од чистење ама се трудам собата да ми изгледа пристојно и моите пред да си дојдат од работа да ги набутам садовите во машина, а алиштата во спална!!!:poss:Ми викаат некат дека сум мрзлива ама во принцип, пошто колку толку помагам, се бунат дека се што сум работела било ко лисицата со опашката!!! Не се нервирам многу многу пошто секогаш може подобро да биде сработено и да најдат мана:kez:

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
ќути што моиве го немаат тој збор во нивниот речник :)
мајка ми иначе ме вика мрза.

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Неее,никогаш :)
Нема причина да ми збора или вика,оти само јас чистам. :)
Тие сите не се никогаш дома,така да цела куќа на мене е оставена,а мене ко шо ме дал Господ,педантерија жива,средено е,мојата соба поготово и купатилото. :) :)
Значи не сум ДЕМБЕЛА. :)

I am a bitch

Мачкица
Член од
24 февруари 2006
Мислења
2.016
Поени од реакции
2
Си средувам редовно и мојата соба е топ :))))))
Али во дневната на пример ќе пијам сок и оставам чаиши насекаде, тоа мн. ја нервира мајка ми :))))) Али сепак не ме опоменуваат често, бидејќи сепак сум повеќе педантна отколку дембел. (се испофалив :pos: )

Kajgana Shop

На врв Bottom