Vasko Grkov
Iako recisi i ne go koristam facebook od niza pricini povrzani so odredeni predrasudi povrzani so narusuvanje na privatnata sfera, sepak vo otsustvo na podetalni informacii koi treba nadleznite da gi plasiraat vo javnosta preku mediumite, ce ja iskoristam ovaa moznost, da gi elaboriram nekoi aspekti povrzani so sega vece i oficijalno objavenata investicija na bavarskata kompanija Draexlmaier vo Kavadarci, barem moite prijateli da imaat pojasna pretstava za slucuvanjata koi dovedoa do realizacija na ovaa za Kavadarci i Makedonija najgolema stranska investicija, osobeno od aspekt na brojot na predvideni vrabotuvanja.
Imeno kako Generalen konzul na RM, vo ramkite na ,oite aktivnosti uste pred povece od edna godina gi zapocnav razgovorite za realizacija na investicija na Draexlmaier vo Makedonija i kako glaven i edinstven inicijator, lobist i pregovarac uspeav so poddrska na Vladata i resornite ministerstva, osobeno ministerot za stranski investicii V. Samak da ja realiziram ovaa investicija i toa po isklucitelno moja zasluga i so podrska na lokalnata samouprava i gradonacalnikot na Kavadrci A. Panov, tokmu Kavadrci da bide destinacijata vo koja ce se gradi najgolemata fabrika na ovaa kompanija, za sto sum posebno gord i go smetam za moj najgolem pridones za ponatamosniot ekonomski razvoj na mojot roden grad i posirokata okolina.
Gi ohrabruvam site mladi i povozrasni intelektualci i site gragjani na Kavadrci no i na drugite gradovi od okolinata i posiroko, da ja iskoristat ovaa moznost i da se prijavat na vece objavenite konkursi i onie sto doprva ce sledat i da stanat del od edna golema evropska familija so sto i samite ce pridonesat za napredokot na Kavadraci, okolinata i Makedonija vo celina.
Neka ni se mnozat vakvite uspesni ekonomski prikazni koi ce pridonesat Makedonija da si go najde zasluzenoto mesto vo golemoto evropsko semejstvo i uste povazno ce sozdata uslovi za prosperitetna idnina na nasite mladi generacii!
Jas kako i dosega ce prodolzam so afirmacija na makedonskite interesi na globalen plan, pri sto tokmu privlekuvanjeto na investicii od vakov tip ce bidat klucen prioritet i vo mojot iden angazman.
Neka ni e srecno i bericetno!
da se nadovrzam na vas gore...veles bese industriski grad na vremeto.....no da ne zaboravime i kavadarci deka imase golemi firmi.....MIK metalna idustrija kavadarci......kontejnerite so gi imate od pred zgrada tuka se pravea.........FIORD, sea ic nemoze da mi tekne....aaaa Metal Invest, imase golemi fabriki od industrijata,,,,,,i taa sporedba so maribor i kavadarci ja imase.........
druga rabota e sea sto feni nacisto ne otru........vrabotuva 1000 dusi,,,,uste 1000 pokraj feni rabotat........ima 600 kamioni kupeno mladi lugje patistata ni gi napravija emle...........vozat ludo kako taksisti se brkat koj ke stigne prv na pristaniste........haos ni e.........stanavme veles2........cesto gledam vo priroda beli ptici....albino......no toa e druga tema......