Miss Right
happiness machine
- Член од
- 2 јануари 2009
- Мислења
- 1.308
- Поени од реакции
- 142
koren od jasika po koren od breza e ednakvo na koren od jabolknica
Косинус од 90 е 0. Автоматски целиот израз не е возможен. Освен ако Чак Норис или Др. Кулен не го решаваат. Тогаш ќе испадне дека е бесконечност. :pos2:Инаку за утре мислете. синус од 30 помножено со косинус од 45 поделено со тангенс од 0 сето тоа на трета и целото врз косинус од 90 помножено со синус 75
Ај бе математичари
Е види сеа, убо така мисли не ме разбра :icon_biggМожеш да прочиташ број кој има бесконечен број 0? - Браво за тебе што можеш.
А да објасниш па да те разбериме?Е види сеа, убо така мисли не ме разбра :icon_bigg
Вака брат, прво нигде не спомнав дека можам да прочитам број со бесконечно нули, друга работа то и ми беше поентата, дека во право е, бесконечен број се добива и само го поправив во записот. Продолжи да читаш на темава сега.А да објасниш па да те разбериме?
Аха, имаш бесконечен број со 0 во период и ако е во именител добиваш бесконечен број. Сепак во право сум. :smir:Вака брат, прво нигде не спомнав дека можам да прочитам број со бесконечно нули, друга работа то и ми беше поентата, дека во право е, бесконечен број се добива и само го поправив во записот. Продолжи да читаш на темава сега.
Добро, браво.Аха, имаш бесконечен број со 0 во период и ако е во именител добиваш бесконечен број. Сепак во право сум. :smir:
Дечко абе ти си слушнал за една ствар што се вика граница на низа (а.к.а ЛИМЕС)? :smir:Аха, имаш бесконечен број со 0 во период и ако е во именител добиваш бесконечен број. Сепак во право сум. :smir:
У четврта се учат, не ги вреџајДечко абе ти си слушнал за една ствар што се вика граница на низа (а.к.а ЛИМЕС)? :smir:
Па овој Др. Кулен вика дека е на ЕлектроУ четврта се учат, не ги вреџај
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Бате оди префрли се на други теми, пошо за оваа не те биват. Пошо спомна виша математика, на кој факултет си???Ај не се срами чоек, не е така. Цела тема скоро 30 страници, неколку докази кажани и пак по старо. Има еднаквост и крај.
На темата.
Делење со нула не е дефинирано секаде. Дефинирано е во виша математика и треба да се внимава како се користи.
Можи не кажав најдобро. И нигде не реков делење со нула едноставно дава бесконечност. Ај оди на википедија и види, таму пишува што, каде, кога и како е дефинирано и како се користи.:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Бате оди префрли се на други теми, пошо за оваа не те биват. Пошо спомна виша математика, на кој факултет си???