Можно е,секако дека е можно,сепак,посети дерматологВака да прашам значи користам и дезодоранс и стик но прашањето ми е дали може некако да се биде алергичен на стик.Еве јас приметив кај мене дека после секое ставање утредента под пзувата ми излева како црвено и боли многу на допир сум забележал дека е баш од стикот кога ке ставам утредента веднаш ме боли и на двете страни не е можно да е нешто друго бцрвенилото кое не се ни приметува соро како само една точка е трае неколку дена еве три да кажам и потоа исчезнува првиоит пат кога ми се појави мислев дека е обична брунка и дека сум изеден од некој инсект и слично но не е така помина што помина после кога ставив пред излевашње утредента пак на истото место пак на допир боли пак исто црвена точка која едвај и се гледа дури како д анемаш ништо а многу боли на допир и тоа и на двете страни имааб таа ден..е сега немам пак ништо не ме боли па да става пак утредента пак ке имам исто и сфатив дека е од стикот дали е можно да сум алегичен или слично нешто де кажете .
епа ке мора да не користам веќе стикМожно е,секако дека е можно,сепак,посети дерматолог
И мене ми излегува брумче од стикот,само што кај мене се познава,не е само црвена точка,туку буквално брумка Заради тоа не користам стик,исклучиво дезедоранс,а ова мислам дека е бидејки стикот ги затвара порите,кожата не може да дише па ми се појавува брумка.Вака да прашам значи користам и дезодоранс и стик но прашањето ми е дали може некако да се биде алергичен на стик.Еве јас приметив кај мене дека после секое ставање утредента под пзувата ми излева како црвено и боли многу на допир сум забележал дека е баш од стикот кога ке ставам утредента веднаш ме боли и на двете страни не е можно да е нешто друго бцрвенилото кое не се ни приметува соро како само една точка е трае неколку дена еве три да кажам и потоа исчезнува првиоит пат кога ми се појави мислев дека е обична брунка и дека сум изеден од некој инсект и слично но не е така помина што помина после кога ставив пред излевашње утредента пак на истото место пак на допир боли пак исто црвена точка која едвај и се гледа дури како д анемаш ништо а многу боли на допир и тоа и на двете страни имааб таа ден..е сега немам пак ништо не ме боли па да става пак утредента пак ке имам исто и сфатив дека е од стикот дали е можно да сум алегичен или слично нешто де кажете .
Епа да и тоа боли многу дури на допир јас првиот пат не знаев од што е али потоа сфатив така да дезодоранси се подобриИ мене ми излегува брумче од стикот,само што кај мене се познава,не е само црвена точка,туку буквално брумка Заради тоа не користам стик,исклучиво дезедоранс,а ова мислам дека е бидејки стикот ги затвара порите,кожата не може да дише па ми се појавува брумка.
Не е страшно,користи си дезедоранси,секако се подобри од стиковите