Дежурна Ординација! #2

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Ај смест
Помагајте луѓе оти готов сум....
улезе ми нешто у окото (ваљда од дрвата тие малецките што паѓат)
е арно ама ептен на назад (горе назад) е ојдело... више 2+ саати се мачам да го извадам ама небива. Пробував и капки и очен капак да преобрнам ама ништо небива... чаре?
Ај на доктор, кој ќе го најдеш таму.

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Абе кај да ти најдам доктор у 18 саато у недела па и празник одозгоре.... тие на итната ќе знаат да оправат работата?

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво дечки

Денес откако станав цел ден се чувствувам изнемоштено, како да немам сила, едноставно неможам ништо да правам.

Некој совет од вас како да си ја повратам енергијата назад ?

B

Black Guard

Гостин
Абе кај да ти најдам доктор у 18 саато у недела па и празник одозгоре.... тие на итната ќе знаат да оправат работата?
И тие на итната можат имаат квалификација за вадење на туѓо тело ако неможат под Х изговор ќе те пратат кај дежурен-а мора да има.
Здраво дечки

Денес откако станав цел ден се чувствувам изнемоштено, како да немам сила, едноставно неможам ништо да правам.

Некој совет од вас како да си ја повратам енергијата назад ?

Млеко и дупло нескафе.

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
И тие на итната можат имаат квалификација за вадење на туѓо тело ако неможат под Х изговор ќе те пратат кај дежурен-а мора да има.
Тие на итната будала ме правија дека ништо не ми било прашинка било тоа и ќе минало...
после мое инсистирање пратиа кола по очната докторка па после среди се работата и завршив со преврзок на окото.... да се надаме дека ќе биде се во ред :)

Сталкерот фала ногу друже да не беше твојо пост уште дома пред огледалото имаше да си оправам окото и да изигравам `сам свој доктор` :)

Член од
6 февруари 2009
Мислења
50
Поени од реакции
5
Пред еден месец открив дека сум анемична и добив одредени лекарства кои ги примам секој ден , меѓутоа од ден на ден се ми е полошо неможам понекогаш да си ги извршувам работите. Нон стоп ми се лега и имам вртоглавица и болка во главата и се чуствувавам многу изнемоштено. Имал ли некој ваков здраствен проблем и како може да се излечи состојбата ....

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.856
Поени од реакции
8.406
Пред еден месец открив дека сум анемична и добив одредени лекарства кои ги примам секој ден , меѓутоа од ден на ден се ми е полошо неможам понекогаш да си ги извршувам работите. Нон стоп ми се лега и имам вртоглавица и болка во главата и се чуствувавам многу изнемоштено. Имал ли некој ваков здраствен проблем и како може да се излечи состојбата ....
Провери си крвна слика поново, ако нема резулат од лекаствата кои ги примаш најверојатно ќе треба да ги примаш во форма на инекции...

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.257
Да ти кажам еден напиток, ем е супер за рефундирање на блад селс ем ќе ти отвори очи:
- цвекло
- мед
- јаболко
- некој сок од боровница
и лимон

Значи цвеклото го цедиш или рендаш па стискаш (зависност дали имаш соковници такви работи) исто правиш и со јаболкото, лимонот го цедиш, целиот напиток го мешаш и додаваш 2 супени лажици мед, мешаш додека медот не се соедини со другите сокови. Секое сабајле на гладно по една чаша од 2 до 3 децилитри, терај едно недела дена до две, има да се опраиш ти гарантирам, е сега можеш плус да земаш два пати на ден по една ампула Tothema или ферошумлети од Златна пчела, ако овие неколку работи не делуваат, ќе мораш да се позамараш малку и на трансфузиологија (клиниката).

Wish you all the best!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Мој роднина требаше да оди на трандфузиологија мада проба со таблетите од златна пчела и за 2-3 недели се оправи, железото му дојде на нормала. Така да секоја препорака

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво дечки

Еден другар ме замоли да прашам ако знае некој нешто во врска со ова.
Имено се врати од одмор пред неколку дена, и ставил тетоважа со К'на, но сега почнала да го чеша кожата и да му испушта некаква течност ( не ми кажа точно каква ) но бојата од тетоважата била комплетно тргната, а имал малце црвенило и го чешало.

Би ве замолил доколку знаете нешто повеќе да ми кажете, да му пренесам.

П.С Вика дека не сакал да оди на доктор.

Однапред ви благодарам.

B

Black Guard

Гостин
Кажи му трк на доктор оттаму упут за дерматологија и да не ја чеша...ццц абе што правите вака.

Нема неодење на доктор штом има лачење некаква течност, претпоставувам се населиле колонијалисти.

П.С Кажи му на другар ти Бранко е крив;)

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Кажи му трк на доктор оттаму упут за дерматологија и да не ја чеша...ццц абе што правите вака.

Нема неодење на доктор штом има лачење некаква течност, претпоставувам се населиле колонијалисти.

П.С Кажи му на другар ти Бранко е крив;)
Ќе му кажам.
Фала ти. Тоа е тоа сам си е крив.
--- надополнето: 31 август 2012 во 00:40 ---
Само кажи ми колку е сериозно ?
Сега ќе му вртам.

Фала ти уште еднаш.

B

Black Guard

Гостин
Ќе му кажам.
Фала ти. Тоа е тоа сам си е крив.
--- надополнето: 31 август 2012 во 00:40 ---
Само кажи ми колку е сериозно ?
Сега ќе му вртам.

Фала ти уште еднаш.
Се надевам не е, а може.

Значи вака ако опремата била стерилизирана со аутоклав или на температура над 180 степени има сигурност дека не е од таму-ако опремата е превривана или е употребена повторно игла за една употреба можноста за инфекции е од Хепатит Ц до други 25 така поопасни али нека не паничи предвреме, бидејќи спомна бил на одмор-епа минимум месец дена после тетовирање не смее ниту во базен,сауна, ниту езеро ниту на сонце значи можно е причината да е тука.

Во меѓувреме нека не става ништо, алкохолот , ни хидроциклин НИШТО- може само да ја влоши состојбата.

Ако студиото било чисто, средено имало опрема соодветна и му поставиле газа требало да чека 2-3 часа па да ја извади и да помине еднаш нежно со медицински сапун и после да избегава пливање, задржување на сонце ама штом бил на одмор...јасна е работата.

Бранко е крив.:cool:

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Се надевам не е, а може.

Значи вака ако опремата била стерилизирана со аутоклав или на температура над 180 степени има сигурност дека не е од таму-ако опремата е превривана или е употребена повторно игла за една употреба можноста за инфекции е од Хепатит Ц до други 25 така поопасни али нека не паничи предвреме, бидејќи спомна бил на одмор-епа минимум месец дена после тетовирање не смее ниту во базен,сауна, ниту езеро ниту на сонце значи можно е причината да е тука.

Во меѓувреме нека не става ништо, алкохолот , ни хидроциклин НИШТО- може само да ја влоши состојбата.

Ако студиото било чисто, средено имало опрема соодветна и му поставиле газа требало да чека 2-3 часа па да ја извади и да помине еднаш нежно со медицински сапун и после да избегава пливање, задржување на сонце ама штом бил на одмор...јасна е работата.

Бранко е крив.:cool:
Ок друже фала ти многу.
Му кажав, вика дека не користел игла тој, само обична боја.

Како и да е утре ако треба на клоци ќе го однесам на доктор.

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Ме фатија крајниците многу лошо на нив има нешо како бели дамки и сеа јас бев на доктор ми рече дека не е гној тоа ми препиша лекови се тоа ама неможам да издржам веќе дадејте некој совет како да го убрзам заздравувањето! Фала многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom