- Член од
- 28 ноември 2022
- Мислења
- 498
- Поени од реакции
- 960
Dete kaj tebe sega veke mi nalikuva na bakteriska infekcija //so antifungalna terapija t.e. Canesten veke pomina// na prepuciumot i glansot t.e. tipicen balanopostitis. Mozebi od sam pocetok bila ,,kombinirana,, infekcija //bakteriska i gabicna// ili preminalo kon bakteriska. Vo virusno kaj tebe ne se somnevam.Еј докс па ја лол oд вчера почна да ме боли главата онака коа седам а глансот и кожата шо иде врз глансот од унутрашна страна се љупат и као црвено е се а боли онаму кај шо се ољуиштило задњо и више скоро сегде се изљушти лоооол. Она бепантен мачкам по три пати ама нишо. Иначе сабајле највише се љушти кожата коа ќе го измијам со вода лол а после коа мачкам онака као мали парченца кожа вадам дур се мачкам. Бев у аптека и таа ми кажа да пијам некој антибиотик нешо рече амоксиклав, цитерал, зинат и то запамтив иначе ќе ми дае без рецепта лол. Шо да купам се плашам лол.
Po pravilo treba bris da ti se zeme za da se utvrdi. Vo slucajov ,,delumno,, ti ja poznavam med. istorija so makata i znam na sto da ,,tipuvam,,
Sovet 1: javi se na pregled
Dokolku ne
Sovet 2: Caps. Doxycycline 100mg. S.1x1 N.(X) //star, odlicen antibiotik so sirok spektar koj pokraj voobicaenite ,,fakja,, i nekoi drugi bakterii dokolku kries nesto//
Odgovori mi iscedok //kakov i koja boja// i lokaliziran otok dali ima? //moze i ne mora da ima//