Дежурна Ординација! #2

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Дали може некој да ги анализира резултативе, за бебе се работи...
Фала однапред

Attachments

Т

Триптико

Гостин
Ензим во црвени крвни клетки и во органи, како: срце, бел дроб, црн дроб, мускули. Траума на некој од органиве предизвикува големо присуство во крвта. Постои дополнителен тест, преку кој може точно да се утврди од каде "тече".

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Инекција за тетанус може да се купи во аптека?

Мајка ми денес нагазнала рѓав клин и тоа прилично многу ја прободел, ногата и е отечена и не може ни да стапне на таа нога (има голем хематом). Пошла не лекар и само јод и ставиле и рекле нема потреба ништо друго, нема да добие никакво тровање. Аман со нашиве лекари веќе, основна прва помош не даваат. Ја не сум слушнал вакво нешто досега, за убодна рана од зарѓено железо да не удрат инекција против тетанус.

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Инекција за тетанус може да се купи во аптека?

Мајка ми денес нагазнала рѓав клин и тоа прилично многу ја прободел, ногата и е отечена и не може ни да стапне на таа нога (има голем хематом). Пошла не лекар и само јод и ставиле и рекле нема потреба ништо друго, нема да добие никакво тровање. Аман со нашиве лекари веќе, основна прва помош не даваат. Ја не сум слушнал вакво нешто досега, за убодна рана од зарѓено железо да не удрат инекција против тетанус.
Нека земе упат од матичен и нека отиде на инфективно да прими антитетанус, нема да ја вратат од таму, а и сега имаат, пред 5-6 месеци мислам дека беа во дефицит со вакцинава.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.585
имам едно прашање во врска со личност блиска до мене. од пред некој ден нон стоп плаче и нон стоп вика оти имала топка на душата а кога ќе ја питаш шо е проблемо шо те маче вика нзн. навечер неможе да спие нон стоп и се плаче и вика оти и е тешко а кога ќе ја прашаш што проблем има едноставно вика нзн и се едно исто се повтаре еве веќе 2 дена. Некој совет ?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945

Особата е настината веќе 5 недели, ќе помине на два три дена и после пак ќе се затне и кашла. Резултативе се резултат на тоа?

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.274
Поени од реакции
9.055
имам едно прашање во врска со личност блиска до мене. од пред некој ден нон стоп плаче и нон стоп вика оти имала топка на душата а кога ќе ја питаш шо е проблемо шо те маче вика нзн. навечер неможе да спие нон стоп и се плаче и вика оти и е тешко а кога ќе ја прашаш што проблем има едноставно вика нзн и се едно исто се повтаре еве веќе 2 дена. Некој совет ?
Бајач по балкански или психијатар по западњачки му е мајката.

Т

Триптико

Гостин
Дајте некоја квалитетна антисептик крема БЕЗ кортико во неа. Овие од кожно само такви знаат.

Член од
4 јули 2012
Мислења
507
Поени од реакции
1.770
Здраво.
имам проблем така поодамнешен ама сега се зголеми , значи имам црвенило/црнило на делот на препоните, до лани беше малку ама сега почна да се проширува , незнам како да го решам проблемов. па доколку некој знае нека помогни

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.274
Поени од реакции
9.055
Лек за многу густа крв?
Крводарување.

Доколу има стварно густа крв во рамките на некое миелопролиферативно заболување, онда тоа веќе ќе ти било кажано од страна на хематологот, во твојот случај се мислам дека од мравка слон правиш и немаш попаметна работа.[DOUBLEPOST=1459084300][/DOUBLEPOST]
Здраво.
имам проблем така поодамнешен ама сега се зголеми , значи имам црвенило/црнило на делот на препоните, до лани беше малку ама сега почна да се проширува , незнам како да го решам проблемов. па доколку некој знае нека помогни
Потруди се малу повеќе во врска со хигиената и посети го матичниот.

Kajgana Shop

На врв Bottom