Дежурна Ординација! #2

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Бев на очен лекар,имам мал диоптер,0.25,ми кажа не мора да носиш очила,али ако сакаш вика носи ги дур возиш навечер(пошто тогаш иам мал проблем).Го прашав дали ќе се намали диоптерот ако носам наочари,ми рече неее нема шанси...е сеа,еден другар ми кажа дека и он имал мал диоптер,отишол,му дале очила,ги носеше неколку месеци,отишол на контрола и му рекле дека му го снемал диоптерот...

па сеа не знам што е вистина,дали тоа што го кажа лекарот иили другаров...некој совет,да носам наочари или ?

Член од
18 септември 2015
Мислења
26
Поени од реакции
7
Изгледа имам анемија според сите симптоми а и матичната и неколку други лекари вака од око ми рекле дека имам анемија. Блед тен ми се темни пред очи хронични глабоболки нагло зимање воздух итн. Деновиве планирам подетални анализи колку би ме коштало тоа?Btw хипохондрик сум и ептен се плашам, ме интересира дали може да настапи смрт од анемија и какви се' компликации има?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Изгледа имам анемија според сите симптоми а и матичната и неколку други лекари вака од око ми рекле дека имам анемија. Блед тен ми се темни пред очи хронични глабоболки нагло зимање воздух итн. Деновиве планирам подетални анализи колку би ме коштало тоа?Btw хипохондрик сум и ептен се плашам, ме интересира дали може да настапи смрт од анемија и какви се' компликации има?
Да не имаш менструација секој месец па да имаш анемија?
Смрт од анемија не настапува, туку може од масовно крварење да настапи.
Анемијата може со трансфузија во најлош случај брзо да се среди. Прашањето е зошто настанала анемијата доколку навистина ја имаш.

Член од
18 септември 2015
Мислења
26
Поени од реакции
7
Да не имаш менструација секој месец па да имаш анемија?
Смрт од анемија не настапува, туку може од масовно крварење да настапи.
Анемијата може со трансфузија во најлош случај брзо да се среди. Прашањето е зошто настанала анемијата доколку навистина ја имаш.
Ја мислам дека пошто држев строги диети на периоди, инаку мислам дека менструација секој месец и треба да имам колку што знам а инаку да редовно имам.
А како мислиш може од масовно крварење со анемија да настапи смрт? Какво е тоа крварење? И плус имам премногу чести главоболки неподносливи, информирана сум дека ако имам анемија дека недостиг на кислород до сите органи и ткива пренесува крвта, колку тоа може да ми направи компликации и да ми оштети одредени органи?[DOUBLEPOST=1444241032][/DOUBLEPOST]Answer pls :place:

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Ја мислам дека пошто држев строги диети на периоди, инаку мислам дека менструација секој месец и треба да имам колку што знам а инаку да редовно имам.
А како мислиш може од масовно крварење со анемија да настапи смрт? Какво е тоа крварење? И плус имам премногу чести главоболки неподносливи, информирана сум дека ако имам анемија дека недостиг на кислород до сите органи и ткива пренесува крвта, колку тоа може да ми направи компликации и да ми оштети одредени органи?[DOUBLEPOST=1444241032][/DOUBLEPOST]Answer pls :place:
Мислев дека си машко пошо пишуваше така на твојот профил. :D
Не се плаши нема да умреш,а за анемијата отиди кај матичниот лекар и се ќе се среди, без гајле.

Член од
18 септември 2015
Мислења
26
Поени од реакции
7
Мислев дека си машко пошо пишуваше така на твојот профил. :D
Не се плаши нема да умреш,а за анемијата отиди кај матичниот лекар и се ќе се среди, без гајле.
Мислев дали има компликации на другите органи како резултат на помал пренос на кислород преку крвта?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Мислев дали има компликации на другите органи како резултат на помал пренос на кислород преку крвта?
Човечкото тело има инзвонредна можност да компензира, во моментот кога тој механизам ќе биде застрашен или ќе почне да откажува е онда е лошо.
Доколку сето ова се случеше со тебе, сега немаше да можеш да пишуваш на тастатурава.

Член од
18 септември 2015
Мислења
26
Поени од реакции
7
Човечкото тело има инзвонредна можност да компензира, во моментот кога тој механизам ќе биде застрашен или ќе почне да откажува е онда е лошо.
Доколку сето ова се случеше со тебе, сега немаше да можеш да пишуваш на тастатурава.
Да ама мене ми е дека на пример дали може бавно со тек на време да ми го оштетува срцето и после ради оштетување индиректно да дојде до смрт. Извини ти испредосадив, ептен се плашим од болести. :place:

Т

Триптико

Гостин
@mj n1 fan а да тркнеш до психолог прво, па после да мислиш на умирачка :D Хипохондрија е поопасно од твоево ;)

Член од
18 септември 2015
Мислења
26
Поени од реакции
7
@mj n1 fan а да тркнеш до психолог прво, па после да мислиш на умирачка :D Хипохондрија е поопасно од твоево ;)
Џабе на психолог или психијатар едноставно го имам у глава.
Мене ми е дека имам премногу чести главоболки сигурно од тоа е, но ме интересира дали може до колапс да дојде ради намаленото количество на кислород што крвта ја пренесува до другите органи??

Т

Триптико

Гостин
Џабе на психолог или психијатар едноставно го имам у глава.
Мене ми е дека имам премногу чести главоболки сигурно од тоа е, но ме интересира дали може до колапс да дојде ради намаленото количество на кислород што крвта ја пренесува до другите органи??
Ти како што замислуваш, не може. Уживај, се ќе биде во ред :)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.805
Поени од реакции
2.373
Луѓе, овие сирупите на Doctor Theiss реално дали помагаат во чистење на дишните патишта ?? Или е само добро изрекламирано??

Kajgana Shop

На врв Bottom