Девица до прва брачна ноќ

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.478
Кире е во право, ама сепак со денешнава „еманципОваност“ [еманцип0ваност во наводници!] голем број на млади луѓе се дупат [чисто онака, на другарска база] на се помлади и помлади години и мислат дека со тоа тие се самостојни, паметни, дека го фатиле Господ за брада, практично се гордеат со тоа која на колку години првпат го примила онаквото, како тоа била искусна и така натаму, или пак доколку зборуваме за машки кој на колку години ебел некоја, се разбира потоа си маваат рецки дома на каучот со маркер и така.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Во право сте а и за тоа дека многу од девојките што имале веќе сексуален однос се каат ама веќе џабе е. Живи луѓе сме некогаш не може да се контролира страста а сепак пред да го направиш тоа треба прво два пати да размислиш за последиците и како ке ти биде после тоа, бидејќи веќе после тоа се преминува во фазата на возрасни луѓе и младоста се губи. Никој не те брза колку шо можеш побрзо да седнеш на к*р (извинение за изразот ) али ке биде и тоа кога ке дојде време . А тие шо се одлучиле да бидат девици во најмала рака не се затупени како шо би рекле вечината, туку се многу попаметни од тие ’’професионалците’’.

Член од
2 јануари 2010
Мислења
48
Поени од реакции
6
Ама како да размислат кога во нашава земја толку многу е се позастапена ГРАНД музиката во која што ништо друго не можеш да чуеш освен како таа го преварила дечкото,како тој ја преварил неа,како оваа ороспијата ги заборавила гаќите кај некој што не го ни познава... И каква порака е пренесена??? Е***е се сите кај што ќе стигнете. Како што веќе кажав,во ред е да имаат секс пред бракот,ама не да ги менуваат како чорапи што сега некој би го нарекол модерно. А мислам дека и машките што викаат поинаку,сега не знам,секој има свое мислење,но се прашувам како би му било на некој да се заљуби,да ја сака девојката а да знае дека пред него спиела со незнам колкумина???! Мене не би ми било сеедно воопшто. Каква доверба да изградам со таква личност? Ако била со многу мажи пред мене,сигурно ќе сака со уште?! Не замерувајте,само мое мислење е тоа. Можеби не сум во право,можеби грешам,но јас сигурно би размислил така.

edji

edji-meri
Член од
3 јануари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
PA NAJ ISKRENO I TREBA DA BIDE DEVICA DO PRVATA BRACNA NOK MALKU GLUPO AMA NE MISLAM DA ZIVEAM SO TAKVA SOPRUGA KOGA I SE KACILE PRED MENE STO MASKI:nenene:

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
До некаде овоа е и потценување на сексот, како што партнерите треба да бидат комаптибилни со карактерите, така треба да бида и во кревет, сексот е доста важен дел од бракот, ако партнерите немаат добар секс тогаш тоа ќе се претвори во извор на фрустрации кои ќе се префрлат и во другите делови од животот.

Првата брачна ноќ ќе биде како нова година, ај да видиме што сум добил, разликата е што подарокот за нова година можеш да го вратиш, брачниот партнер не е баш толку лесно.

Ако и двајцата се невини, горе доле ќе им биде исто искуството таа вечер, далеку од магично. Ако едниот имал претходно, чувството ќе му биде како да игра валцер со кукла.

Од друга страна пак ако имале секс пред да се венчаат, и научиле што сакаат во сексот еден од друг, тоа искуство плус целата возбуда и страст од венчавањето ќе произлезе најдобриот секс за нив.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Најубаво е, кога е девица до првата брачна ноќ како за жената така и за мажот. На жената треба да и е битно најпрво нејзината чест и достоинство која го има како жена т.е. своето јас, а не да не знае колку до сега и се имат изредено од позади.Замислете такви девојки кога ќе бидат мајки и имат ќерки како би ги воспитувале? Можеби тоа е застарено ама не и невозможно да се постигне ако се сака.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
PA NAJ ISKRENO I TREBA DA BIDE DEVICA DO PRVATA BRACNA NOK MALKU GLUPO AMA NE MISLAM DA ZIVEAM SO TAKVA SOPRUGA KOGA I SE KACILE PRED MENE STO MASKI:nenene:
Ама претпоставувам дека ти си машко и ти се дига на женски така? Значи сакаш од време на време да легнеш нешто така? Тогаш исто важи и за жена ти, како ќе се осеќа таа кога ќе знае дека пред неа ти си "испукал" 100 и кусур други жени? Друго е да земаш некоја сопруга ( да не речам курва ) која давала на сите дури и ако го знае само 10 минути, а друго е кога му давала само на дечкото ( со кој била во подолга врска нормално ) па нема километража "доле" да му се невиди...И на крај, жена е, живо суштество, битие кое има потреба од задоволство ( исто како нас мажите )... Ај размисли малце подобро и ќе видиш дека сум во право за ова што го зборам.

Он топик: Да, и јас би сакал мојата жена да биде невина до првата брачна ноќ, но знам дека тоа е речиси невозможно како што стои денес светот и младината. Ааааа и да, да не заборавам, најважно од се е да се има љубов, разбирање и верност, за другото не му се сеќирајте се ќе си дојде на свое место.

Член од
2 јануари 2010
Мислења
48
Поени од реакции
6
100-ka i dolu... prazno mnozestvo!!!:pusk: I posle ke ja zenis,ke ja sakas,ke imas deca so nea...:uvo:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ехее ова било во времето на баба, сега нема теоретски шанси :toe: освен ако не се омажи/ожени на 16-17 години инаку бабини деветини

Член од
12 јули 2010
Мислења
31
Поени од реакции
2
Ахххх тоа е тешко да се издржи бе не зафркавајте...али секоја чест на тие што си чекаат..
Али не знаат што пропуштаат:pos2:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Скраја да е :сепоплукувам: Знајте како вика, жена без 2 кура не влегува в гроб. Да ја земам девица, па после да му се думам цел живот кој комшија ми ја има опашено....никако!!!! До пред некој период, залетував по вакви прикаски, сега, категорично не!

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Јас лично го почитувам секое размислување, ако некој сакат да чекат и то му е еден свет момент на првата брачна ноќ ќе го разберам иако во денешно време мислам дека е реткост. Самиот ќе си знајш ко ќе си спремен да го напрајш тој чекор а мислам дека 99% не чекет прва брачна ноќ.:smir:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
700
Ама како да размислат кога во нашава земја толку многу е се позастапена ГРАНД музиката во која што ништо друго не можеш да чуеш освен како таа го преварила дечкото,како тој ја преварил неа,како оваа ороспијата ги заборавила гаќите кај некој што не го ни познава... И каква порака е пренесена??? Е***е се сите кај што ќе стигнете. Како што веќе кажав,во ред е да имаат секс пред бракот,ама не да ги менуваат како чорапи што сега некој би го нарекол модерно. А мислам дека и машките што викаат поинаку,сега не знам,секој има свое мислење,но се прашувам како би му било на некој да се заљуби,да ја сака девојката а да знае дека пред него спиела со незнам колкумина???! Мене не би ми било сеедно воопшто. Каква доверба да изградам со таква личност? Ако била со многу мажи пред мене,сигурно ќе сака со уште?! Не замерувајте,само мое мислење е тоа. Можеби не сум во право,можеби грешам,но јас сигурно би размислил така.
Boldiranoto:

A ti? Ako sledima takva logika togas i ti ako si bil so milion zeni sigurno ke sakas so uste :tapp: Ova e samo igra na nesigurnost sam vo sebe.....sedi si i ti nevin togas do brak - barem da bide fer od dvete strani

IC3

Член од
13 август 2010
Мислења
25
Поени од реакции
0
bez navreda ali retko koja devojka vo ovaa vreme e devica bi rekol 70-30 % ... ali za mene e najubavo taka do prva bracna nokj devica... znaes samo tvoja e ...

Kajgana Shop

На врв Bottom