Девица до прва брачна ноќ

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Абе па мислев дека е застарено тоа со чувањето на хименот.. па 19 век сме мислам алоо... се навага некоја шо чека прва прачна ноќ?
:kez: ти стварно мислиш дека сме 19 век???

И ај те молам објасни зошто застерено тоа со чувањето на хименот? Да, сеуште постојат девојки кои се чуваат до прва брачна ноќ. Ако не се лажам дури и Андријана Лима имаше таква изјава.

Право на сопствен избор е тоа. Сакаш или нејќеш. Не можам единствено да ги разберам оние кои буквално го прават тоа од сосем погрешни причини..затоа што дечкото им рекол дека ќе им раскине. :uvo:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Трн и точкест - не напињајте, нат фани!
Вистината е дека во помалите места (ако ен се лажам Тамарче е од Битола, но сепак...) има некакво си непишано правило дека девојка кога ќе е во „сериозна врска“ со еден тип, останува со него неколку години и после следи брак. Ако во меѓувреме раскине и фати нов - курва е. Е сеа, со тој еден тип, после што знам како се зема за граница, некои си 6,7 месеци ваљда, се очекува да има секс „за да му покаже дека го сака и дека му верува“. Ако немаат - другарите на момаков ќе го замараат дека не е муж, а нејзините другарки ќе ја убедуваат дека сексот не е страшен а дека е навистина доказ на верност и љубов. И дечкото напиња повеќе, оваа е убедувана и од други па - јеби га. Мислам дека на тоа „дај ми, дај ми“ се мисли.

И ај те молам објасни зошто застерено тоа со чувањето на хименот? Да, сеуште постојат девојки кои се чуваат до прва брачна ноќ. Ако не се лажам дури и Андријана Лима имаше таква изјава.
Да бе, и Бритни имаше, едно време:)

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
хахах 19 век не сме баш ама како и да е.. незнам дали има уште девици во светот......................

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Види сите тие беа...и ќе има многу што ќе бидат за извесно време :)

Не е тоа важно, реков и погоре право на личен избор. Ама кој да разбере дека самите треба да си одлучат.:helou:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Нормална работа е да се има секс со дечкото/девојката а веќе ако зборуваме дали некоја е курва треба една кратка и јасна дефиниција што е курва ? Најприфатлива и реална дефиниција за курва е: онаа девојка која се секса надвор од брак или врска е курва.сексот во брак, со мажот е единствениот оправдан начин за жената да има секс а да не ја добие етикетата курва.
Значи ако има дечко и со некој си прави ќејф иако не е во брак, значи е курва, независно од тоа дали планираат да се земат.
Сега останува : кој би земал за жена девојка со подебело минато и како се одразува тоа врз респектот негов во околината и кај самиот човек.Ретки се тие кои лесно би преминале преку сознанието дека нивната жена била " најпозната во маало ".
19 век не сме а кога би биле тогаш би важеле тие глупости дека ако не е невина е курва.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Вистината е дека во помалите места (ако ен се лажам Тамарче е од Битола, но сепак...) има некакво си непишано правило дека девојка кога ќе е во „сериозна врска“ со еден тип, останува со него неколку години и после следи брак. Ако во меѓувреме раскине и фати нов - курва е. Е сеа, со тој еден тип, после што знам како се зема за граница, некои си 6,7 месеци ваљда, се очекува да има секс „за да му покаже дека го сака и дека му верува“. Ако немаат - другарите на момаков ќе го замараат дека не е муж, а нејзините другарки ќе ја убедуваат дека сексот не е страшен а дека е навистина доказ на верност и љубов. И дечкото напиња повеќе, оваа е убедувана и од други па - јеби га. Мислам дека на тоа „дај ми, дај ми“ се мисли
Тоа е затоа што полушовинистите од помалите средини, имаат комплекс од тоа „а што ако соселанецот пред него бил боље?!“.

Ама не е до тоа. :)

Општиот менталитет во Македонија е конзервативен во однос по тие прашања. Барем сеуште. И донекаде, е добро тоа затоа што ако еднаш тргне маргинализирнао по тој терк, враќање нема. Барем се има прибраност.

Тука у Скопје е друго...

Ама факт е дека секаде се ебат, без разлика дали се криеле или не.:dabe:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
За првото болдирано
Нема такви што се чуваат, може го чува хименот ама затоа анусот О

За второто болдирано
Ако толку лесно се дава со само зборови незнам......дај ми дај ми на ти на ти.....нешто со мене не чини или стварно толку лесно се давате? :pos::pos:
Си го сакат дечкото, лудо се вљубени во него, а овај искористува. И и` вика дај ми, оти ќе ти раскинам. Чупето има 16-17 години. И?..

Не бе па ти, Тамарче си замислува дека тоа така иде. Пошто е девица :pipi:

Трн колку си само патетичен златен.
Кој рече дека јас сум девица? Дали јас негде напишав таква работа?

И шо си замислувам дека то така иди? Ајде, оди фати некоја, нека ти речи јас се чувам за прва брачна ноќ, одма ќе му ја здуваш оти не ти дава. Дај молим те. Барем машките од твој тип ги знам.

Трн и точкест - не напињајте, нат фани!
Вистината е дека во помалите места (ако ен се лажам Тамарче е од Битола, но сепак...) има некакво си непишано правило дека девојка кога ќе е во „сериозна врска“ со еден тип, останува со него неколку години и после следи брак. Ако во меѓувреме раскине и фати нов - курва е. Е сеа, со тој еден тип, после што знам како се зема за граница, некои си 6,7 месеци ваљда, се очекува да има секс „за да му покаже дека го сака и дека му верува“. Ако немаат - другарите на момаков ќе го замараат дека не е муж, а нејзините другарки ќе ја убедуваат дека сексот не е страшен а дека е навистина доказ на верност и љубов. И дечкото напиња повеќе, оваа е убедувана и од други па - јеби га. Мислам дека на тоа „дај ми, дај ми“ се мисли.

Така е Ане.. Ама кој да сфати.. :ccc:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Трн колку си само патетичен златен.
Кој рече дека јас сум девица? Дали јас негде напишав таква работа?
Како да го сфатам ова? Дека е вистина тоа што го тврдев, на шега?

И шо си замислувам дека то така иди? Ајде, оди фати некоја, нека ти речи јас се чувам за прва брачна ноќ, одма ќе му ја здуваш оти не ти дава. Дај молим те. Барем машките од твој тип ги знам.
Фак. Откриен сум :(

:kolicka:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Како сакаш сфати го. Не ме интересира. Гледам дека се прајш мангуп тука, така да, не навлегвам во никаква дискусија со тебе.

Едит.
Не влегвај во тешки филмој.

P

Princ

Гостин
Мене не ме плаши тоа што ретки се девиците до првата брачна ноќ, туку ме плаши она што веќе СРАМОТА е да си девица до првата брачна ноќ. Пример тамарче. Приметете со кој тон ни кажува дека не е девица, на момент ја замислив како ми се дере. Се срами (кога би била). Изместени вредности, дефинитивно.
Општиот менталитет во Македонија е конзервативен во однос по тие прашања. Барем сеуште. И донекаде, е добро тоа затоа што ако еднаш тргне маргинализирнао по тој терк, враќање нема. Барем се има прибраност.
Мислам дека во "помалите средини" (како што ги ослови ти) многу помалку се води мерка за тоа дали некое девојче е девица до првата брачна ноќ. Во некои од тие помали средини општа култура и имиџ е да не се остане назад во практикувањето на секс (пред брак) додека во некои други потајно се прави тоа.

Едит: Иако цитираниот дел не беше кон мене насочен би сакал да го коментирам.
Ајде, оди фати некоја, нека ти речи јас се чувам за прва брачна ноќ, одма ќе му ја здуваш оти не ти дава. Дај молим те. Барем машките од твој тип ги знам.
Одев со девојка 3 години и ниту еднаш не ми даде а и не бев упорен во тоа. И не му ја здував туку раскинавме од други причини а не од пи***ни побуди. Проблемот не е во машките, проблемот е во девојките. Некоја таму некој пост погоре имаше речено "дај ми, дај ми...". Така се давало тоа. Пополнуваш барање, плукаш на таксена марка од 100 денари и чекаш комисијата (она со нејзините другарки) да одлучи на твоето барање.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Мислам дека во "помалите средини" (како што ги ослови ти) многу помалку се води мерка за тоа дали некое девојче е девица до првата брачна ноќ. Во некои од тие помали средини општа култура и имиџ е да не се остане назад во практикувањето на секс (пред брак) додека во некои други потајно се прави тоа.
Напротив, баш во тие средини, народски кажано „секој со секој се знае“ и се пазат луѓето од оговарања, баби водат сметка комшивското девојче кога се вратило дома, кој ја донел итн итн...баш поради тие работи ги сметам за далеку поконзервативни, скоро рамо до рамо со амишите. Не реков дека не се сексаат децата, ама не е тоа така слободоумно како што е во една поширока урбана средина, каде и не се обрнува вниманите веќе на тоа...

Пошто ако девојка во таква средина, едноставно си живее слободно и си брка работа со кој таа сака, ќе биде ова:

:kkk:

P

Princ

Гостин
"Помали средини" беше намерно ставено во наводници. Тука би ги класификувал поголемите градови низ Македонија.
Зборот ми беше и за не толку помали средини. Оние другине (за кои се согласуваме дека повише се пазат) ги имам пишано без наводници :)

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Мене не ме плаши тоа што ретки се девиците до првата брачна ноќ, туку ме плаши она што веќе СРАМОТА е да си девица до првата брачна ноќ. Пример тамарче. Приметете со кој тон ни кажува дека не е девица, на момент ја замислив како ми се дере. Се срами (кога би била). Изместени вредности, дефинитивно.
Принц, со никаков тон не кажав дека сум девица. Кажав така, оти ме изнервира Трн, оти превртва зборој и прај да изгледа сосем поинаку.

Едит: Иако цитираниот дел не беше кон мене насочен би сакал да го коментирам.

Одев со девојка 3 години и ниту еднаш не ми даде а и не бев упорен во тоа. И не му ја здував туку раскинавме од други причини а не од пи***ни побуди. Проблемот не е во машките, проблемот е во девојките. Некоја таму некој пост погоре имаше речено "дај ми, дај ми...". Така се давало тоа. Пополнуваш барање, плукаш на таксена марка од 100 денари и чекаш комисијата (она со нејзините другарки) да одлучи на твоето барање.
Ти си еден во милион. И проблемот не го барај само во девојките, проблемот е заеднички.
А на 16 години, вервај, со тебе си играт како да си марионета.
Имам другарка која има 16 години, и оди со постар. Овај и` рекол дека сака да имаат секс. Оваа одговорила дека не е спремна. Тој знајш шо напрајл? И се скарал. И чупето тргна да го моли. :ccc:

Напротив, баш во тие средини, народски кажано „секој со секој се знае“ и се пазат луѓето од оговарања, баби водат сметка комшивското девојче кога се вратило дома, кој ја донел итн итн...баш поради тие работи ги сметам за далеку поконзервативни, скоро рамо до рамо со амишите. Не реков дека не се сексаат децата, ама не е тоа така слободоумно како што е во една поширока урбана средина, каде и не се обрнува вниманите веќе на тоа...

Пошто ако девојка во таква средина, едноставно си живее слободно и си брка работа со кој таа сака, ќе биде ова:

:kkk:
Кај нас е вака. Во Битола, ако дознат дека имаш фатено појќе од 10 дечковци (само дечковци, без секс), си курва.
Ако дознат дека имаш легнато со појќе од двајца, си тешко ороспиште и никој не ти прај муабет.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Кај нас е вака. Во Битола, ако дознат дека имаш фатено појќе од 10 дечковци (само дечковци, без секс), си курва.
Ако дознат дека имаш легнато со појќе од двајца, си тешко ороспиште и никој не ти прај муабет.
Секаде е така...немој да мислиш дека и во Скопје е поарно...Само што Скопје е голем град, и на локално ниво е вака, а генерално , пошто не се знаеме и не ги ни интересира, за да не се разочараат :)

Член од
14 ноември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
1
:D Абе ако во Битола "ти залепат" дека си курва, визата за Австралија ти е загарантирана :). Секоја чест на исклучоците, ама скоро секоја курва баш таму ја земаат.. жалосно, но кој им е крив кога не се доволно информирани.
А за тоа дали треба или не треба секс пред брак, јас сум "ЗА" поради неколку причини:
1. "жена не оди во гроб со еден кур" (барем не помладата генерација)
2. Сексот сепак е битен и витален дел од бракот, да не се лажеме. Можеби бракот на хартија нема да се распадне, ама секој ќе си ја побара среќата во друг кревет.
3. Луѓе сме и имаме хормони. Има една изрека "и помислата е грев". Па кога веќе се прави гревот :D...

Kajgana Shop

На врв Bottom