Девица до прва брачна ноќ

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Треба да бидат девици до првата браќна ноќ ама само ако таа ноќ се деси на 18 години.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Нема повеќе девици,мислам и оние што се прават дека ќе издржат на крај ќе попуштат ама тоа нема да биде на првата брачна ноќ.

Девица до прва брачна ноќ сега повеќе е приказна за добра ноќ.:)

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Кој ре на 18 години ТО сеа на 15-16 се кинет пак не ке дочекет 24-26 дур не се мажет.

Мислам не зс сепак ХОРМОНИВЕ РАБОТЕТ па сеа видитЕ вие

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
...taka be bratche, objasni im na curive ne se nashive opshtinki pechati pa da gi lupame na sekoj dokument...hahaaaaaaa:tv:
а дали тоа ти би сакал да бидеш девица до прва брачна ноќ или таа...?

Член од
20 октомври 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
ejjjjjj pa do koga so tie razmisluvanja,koj vek sme zenata trebalo da se cuva do prva brakna nok hahahaha.ne se slozuvam so toa.ZENI samo napred koja kolu saka neka se .......

Tetka biberce

Wild Child
Член од
18 октомври 2007
Мислења
78
Поени од реакции
0
Јас не сум за тоа дека треба да се биде девица до брак.Прво и основно за јас да земам некој за маж,треба да ми одговара во секој поглед.Тоа значи дека треба и сексуално да ме исполнува.А како јас ќе го дознаам тоа ако сум девица до прва брачна ноќ?Башка зашто да се лишувам од задоволство додека да стапам во брак и да не се запознаам со мојот партнер подобро.Водењето љубов создава емоции и се зацврстува врската се повеќе и повеќе.Сигурно има и други причини зашто го застапувам ова мислење,ама овие се главните :wink:

Член од
8 октомври 2007
Мислења
125
Поени од реакции
0
Малку е застарено ама сепак вредно. Но за жал речиси воопшто не применливо. Многу е мал бројот на таквите девојки.

Член од
21 октомври 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Најчистото нешто! За жал воопшто не се применува.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
тоа денеска едноставно го нема

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Абе ајде - глупости!
И кое е значењето на таа -девица до прва брачна ноќ- фора? Дека со тоа ќе се докаже нејзината невиност, целосна посветеност на мажот (наводно вистинскиот и единствениот на нејзиниот живот!) итн? Па колку само бракови се распаднале и значи ли тоа дека ако секоја девојка треба да биде девица пред брак, нема да има можност да стапи во брак повторно по распаѓање на претходниот? :zid:
Бидејќи не живееме во свет каде партнерите се бираат според убавината, материјалниот статус или не знам, репутацијата на семејството во селото, ние стапуваме во врски и си бираме партнери според наши критериуми, а сексот како една важна фаза од сечија врска, во одредени случаи е и решавачки за опстанокот на врската! И што кога се би било во ред во нечија врска, а по стапувањето во брак, откријат дека едноставно нема хемија на полето на сексуалноста на партнерите? Ако сакате другарски брак - само повелете! Да не се разбереме погрешно - брачните партнери треба пред се да бидат другари, ама нели треба и страста во креветот да им цути! Значи дефинитивно НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ со фората дека девојката треба да остане девица до првата брачна ноќ и момците на кои оваа замисла им е тврдоглаво вкоренета во главата НЕ СЕ на листата на кандидати за мој маж! :baeh:
А пак тоа ласерско ресоздавање на хименот е најголема глупост
на денешното општество, кое нели ни налага слобода на личноста, отворен ум и гледање напред! И зошто би му кажувала на секој мој нареден партнер дека ми е прв? Демек со тоа си ја зголемувам вредноста? I don't think so! :nenene:

Bertone

Автомобилски Дизајнерски Гуру
Член од
1 октомври 2007
Мислења
808
Поени од реакции
6
Ако бидам со некоја (а да не знаам да речеме дека е девица), првата брачна ноќ...и да видам крв..ќе си речам којзнае колку силно сум ја...таквовал:)

Сакам да кажам...

НЕМА ТАКВО НЕШТО и не треба да има!

Тхе енд...

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Тоа го оставам на секоја девојка да си одлучи поединечно.
Сме разговарале на други теми, во денешно време, кога младите имаат први сексуални искуства. Значи повеќе ќе нема склопување на бракови.
Дајте да им овозможиме и на девојките да уживаат, да не се оптоваруваат со тоа дали ќе бараме да биде девица или не.
И тие се човечки суштества и тие сакаат да уживаат во сексот како и ние.
Затоа девојки уживајте и не се секирајте. 21 век сме. Кој гледа на такви работи - откачете го. :tapp:

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Ги почитувам тие шо донеле одлука да се девици до првата брачна ноќ, но јас лично сум против.Сепак треба да се проба да ќе им ојт сексот па после брак :pos:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Има едноставно објаснување за целиот "феномен".. порано порано, девојките обично се земале на возраст од 16 до 20 години; над тоа биле "стари моми". Затоа, срамота било 16 годишна девојка да му се дала на некој пред да се омажи, на страна тоа што немало контрацепција, па неретко почнувало и мешето да расте :)

По некое време почнале да се "освестуваат" жените, да бркаат кариери, па старосната граница за влегување во брак се покачила неколку години, а обичајот "крвав чаршав" останал. Додајте на тоа и поголема сексуална слобода, па ќе видите колку таквото размислување е назадно, застарено, неважечко во денешни услови..

Kajgana Shop

На врв Bottom