Девизно или денарско орочено штедење?

• Креатор на темата ViM
  • Време на започнување
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе ајде
Оди спореди со другите вака од ракав ми збориш 5.1???? Грешка си голема

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Абе ајде
Оди спореди со другите вака од ракав ми збориш 5.1???? Грешка си голема

Реков ми се чини дека беше 5,1%.... ако не толку за промил или два помалку! Ама БЕШЕ!!! Си закаснил пријателе, до пред два месеца она што сега го викаш одлично, беше уште по-одлично - 9,2% за 13 месеци! Ќе повторам до пред месец дена ја имаа кампањата. И не само НЛБ, исто така добри камати имаше и СТБ, Еуростандард..... Капитал Банка исто така имаше над 5% на Еур депозити.... Што да споредам со другите? Па спореди ти, па кажи ми... или кажи ми фала ако не си орочил досега! Еве добра вест за тебе:
http://www.unibank.com.mk/categories/view/391
УНИ Банка, не 5,1... туку 5,55 на депозити во Евра! Од ракав ли е ова? :pos2:

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Vo denesen Dnevnik imas reklama na Kapital Banka.... Na depoziti vo Evra 5.55% godisno!!! Ne e greska.... pogledaj.

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
пред година дена за 100 евра си можел да купиш 100 литри бензин
Си ги орочил тие 100 евра со 10% камата, и денес после година дена со главницата плус каматата (110 евра) можеш да купиш 95 литри бензин.
Значи имајте во предвид дека иако курсот на еврото се држи на едно исто ниво, растат цените така да всушност и губиш со штедењето.
Браво бе царе. Значи баталете банки, штедете во бензин. А шо мислите шо е каматата бесплатен ручек? Каматата на штедењето по видување е секогаш иста колку и проектираната инфлација.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Добри камати сега единствено во Еуростандард Б. на влог во Денари..... и тоа со можност за подигање на влогот се до 30,000.- Денари, кои мора да останат до крајот на договорот! Што би значело дека и договор на две години, не те обврзува да ги *врзеш* парите таму исто толкав период.... Орочи на две години, добивај 10% на твоето милионче.... 5-6-7 месеци и подигни си ги 970,000 (без да ја загубиш каматата за тој период) ако ти притребаат или колку што сакаш.... до 30,000 кои треба да *одлежат 2 год.... Добра е во секој случај и многу фер понудата на ЕУ стандард.... (секако осигурени до 30,000 во државниот фонд за осигурување штедни вл... значи гарантира државата).... но за многу храбри во секој сл. кој гарантира дека Денарот нема да *рикне* те да се промени курсот во флуктуирачки.
ДЕНАР ПЛУС депозит
http://www.eurostandard.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=38&lang=mk

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Kursot ke ostane fiksen, taka da oroceno stedenje vo denari..

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Гледам има доста членови што се добро запознаени со оваа тематика па да прашам. Имам некои 2500 евра и сакам да ги орочам на не повеќе од 2 години, па барам ваш предлог во која /и од банкиве да се распрашам? Бидејќи прочитав горе подобро е да се орочат во денари така и би направил.

Член од
2 август 2010
Мислења
100
Поени од реакции
38
Димче Богов на интервју јасно констатираше дека ќе остане фиксен курсот, а предлозите за флуктуирачко контролиран девизен курс ќе бидат понатаму консултирани со стопанска комора. Ефектите од флуктуирачки би биле позитивни само на краток рок за извозниците.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
777
Поени од реакции
383
Следи некој каква е сега ситуацијава? Каде препорачувате да орочам денари?

Член од
21 септември 2011
Мислења
703
Поени од реакции
2.089
Следи некој каква е сега ситуацијава? Каде препорачувате да орочам денари?
Вчера во ALPHA ги бапнав 350 000 денари па што биде нека биде:cool: ( башка и маичка добив на подарок само да не испадне скапо да ме чини истата:D)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Вчера во ALPHA ги бапнав 350 000 денари па што биде нека биде:cool: ( башка и маичка добив на подарок само да не испадне скапо да ме чини истата:D)
.., а бе иди уживај, јас мислев збориш за 35 милиона.......;)

Kajgana Shop

На врв Bottom