Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Кажав и пак ќе кажам. Море луѓе, и мене ми е убаво кога ќе си се сетам на детството, кога ќе се сетам на основно и на приредбите за патронат, блажено чувство ми врви низ душава, ама тоа е затоа што си плачам за ДЕТСТВОТО, а не за Југославија. Како можеш да плачеш за некое време кога не си имал слобода на говор? Најважното демократско право, еј!!! Да го кажеш сопственото мислење. Ако тоа го немам, џабе ми е што сум првак во кошарка (додуша ниеден Македонец никогаш и не бил дел од некоја репрезентација, ама ај....).

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Vo godinite po osamostujavanjeto nekoi homoseksualci se prekvalifikuvaa vo pisateli, a nekoi vo lezbejki kako na primer latitea i nejziniot decko Roman.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ако тоа го немам, џабе ми е што сум првак во кошарка (додуша ниеден Македонец никогаш и не бил дел од некоја репрезентација, ама ај....).
Морам да те поправам, изгледа слабо стоиш со спортот, па никогаш не си чула за...

- Никола Донев - одбојкарска легенда на Струмица, има учествувано на светското 1972.

- Фудбалери, [FONT=Verdana, Arial, Helvetica]почнувајќи од старата легенда Кирил Симоновски-Џина, Кирил Дојчиновски, Дарко Панчев, Илија Најдовски, Мето Спасовски...

- Кошаркари, Од 1963 година до 1970 година за репрезентацијата на поранешна Југославија играа Јанко Луковски и Андоновски, а во периодот од 1970 до 1977 година Боцевски и Благоја Георгиевски

- Татко ми беше репрезентативец на Југославија во борење.
[/FONT]

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
lele luge me gagate utema. moze e smesno ama jas sum mnogu nafuran na temata jugoslavija. u nikoj slucaj ne treba da se vrati. kako prvo kakvo e toa drustvo na nevrzani. site tia zemji se nekoi zemji od tretiot svet itn. cel svet se stremi kon keja golema simla (nato ili inform biroto) a nie pravime drustvo na nevrzani. i polse ke recat tito bil faca u egipet. pa normalno deka bil egipet e. vtoro, saradi taa jugoslavija pola fabriki vo drzavava ne rabotat. zosto? zosto site tie fabriki se sustinski povrzani so fabriki vo hrvatska, slovenija sto sega pretstavuva stranstvo. staklara ne raboti zosto nema pogon sa duvano staklo. zosto? zosto duvano staklo ima u srbija, pola ohis ne raboti zasto? zasto site resursi za plastika gi crpela od fabrika od slovenija koja sega e stranstvo. taka da JUGOSLAVIJA DA IDE U K...C. i nemojte da go spominjate toj crven pasos zosto ocigledno samo na toa se vadat.:)

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Морам да те поправам, изгледа слабо стоиш со спортот, па никогаш не си чула за...

- Никола Донев - одбојкарска легенда на Струмица, има учествувано на светското 1972.

- Фудбалери, [FONT=Verdana, Arial, Helvetica]почнувајќи од старата легенда Кирил Симоновски-Џина, Кирил Дојчиновски, Дарко Панчев, Илија Најдовски, Мето Спасовски...

- Кошаркари, Од 1963 година до 1970 година за репрезентацијата на поранешна Југославија играа Јанко Луковски и Андоновски, а во периодот од 1970 до 1977 година Боцевски и Благоја Георгиевски

[/FONT]
Не велам дека сум спортски експерт, ама сепак секому му е јасно дека Македонците генерално, не само во спортот, не биле третирани рамноправно во Југославија. И Мистичен, знам дека знаеш што ми е муабетот. :wink:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
lele luge me gagate utema. moze e smesno ama jas sum mnogu nafuran na temata jugoslavija. u nikoj slucaj ne treba da se vrati. kako prvo kakvo e toa drustvo na nevrzani. site tia zemji se nekoi zemji od tretiot svet itn. cel svet se stremi kon keja golema simla (nato ili inform biroto) a nie pravime drustvo na nevrzani. i polse ke recat tito bil faca u egipet. pa normalno deka bil egipet e. vtoro, saradi taa jugoslavija pola fabriki vo drzavava ne rabotat. zosto? zosto site tie fabriki se sustinski povrzani so fabriki vo hrvatska, slovenija sto sega pretstavuva stranstvo. staklara ne raboti zosto nema pogon sa duvano staklo. zosto? zosto duvano staklo ima u srbija, pola ohis ne raboti zasto? zasto site resursi za plastika gi crpela od fabrika od slovenija koja sega e stranstvo. taka da JUGOSLAVIJA DA IDE U K...C. i nemojte da go spominjate toj crven pasos zosto ocigledno samo na toa se vadat.:)
logikava ti e da se fati covek za petici , da se tresne od zemja :) , ama ne mi se prai muabet....:)

Член од
3 јануари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0

[/FONT]
Gi zaboravi Saban Trstena i Saban Sejdiu, edniot olimpiski sampion vo borenje, ili pak....? :))

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Kaj moze Makedonija (makedoncite) da uzivat so slavjani, ne e realno. Jugoslavija bese okupacija.

Член од
3 февруари 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Sto ubavo zname ima ovoj nad mene e toa nemase u ex YU , sto znam moze radi toa mi bese posimpaticna

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Во првата година од мојот живот сум живеел во Југославија, така да можам да зборвам за тоа:):)Нема врска..Ќути што не сум живеел, Голи Оток ќе пиштеше од мене...Единственото нешто тогаш било што можело секаде да одиш без визи и да шеташ.Ама оди спомни слободна Македонија...Голиии ООотттОООккккк

Член од
5 март 2007
Мислења
194
Поени од реакции
4
интересно би било секој што одговара дали му недостига југославија, на крајот или на почетокот во постот да ги наведе и своите години.
па ќе наидеме на многу апсурдни ситуаци...

од типоот: роден 85 а секој втор збор му е тито. тука нешто не е во ред

јас како генерација 82, мислам дека бев претпоследна генерација која даваше заклетва, чесен титов и слични срања. се сеќавам исто така во првите години од основното образование, над секоја табла, во секоја училница - слика од тито. бреј!
училиштето ми се викаше јосип броз тито (денес димо хаџи димов), па набрзо дојде предлог за промена на името, па бунтував како сите копиљаци мислеќи како мал дека тито мораме сите да го сакаме

еве на што се сеќавам
партизан - звезда 89 година, савичевиќ даде гол :)
се сеќавам на некој ракомет, финале или полуфинале така нешто
се сеќавам на игри без граници, некои си водени игри каде учествуваше и југолавија и едвај чекав да почне

и толку..

се сеќавам дека татко ми и мајка ми беа обични работници, што во превод значи дека по распаѓањето на југославија си беа социјални случаеви, долго , долго..

затоа со моите 25 никако не може да ми недостига југославија. тоа треба да го прашаме татко ми, татко ти..

Crni Bombarder

Shipwrecked
Член од
4 февруари 2008
Мислења
152
Поени од реакции
6
Zosto da mi nedostasuva nesto vestacko poradi koe sme deneska na dnoto.Wait a minute!Ne sum ni ziveel vo toa vreme.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Ovcharu, vrati se,
Ne mozhat tvoite ovci
Bez tebe. ...

http://uk.youtube.com/watch?v=YJr1KiZM3yc
Bilo sto bilo. Jugoslavija e zavrsena prikazna. No me cudat tipovite kako Rambo. Toj da napolni nekoja sala so obozavteli e Ok , popularen e tipot :)
Toa sto go cekale Tito milioni luge koi videle zivot otkako toj se pojavil , e tie bile ovci.
Isto kako 26% na Grujovi obozavateli.
Gi citam ovie grujovive sili na forumov. Tito go sakal eden procent od 90% Jugosloveni, a Gruica 26% sekako spored anketite na IRI kade celosna kontrola ima eden vladin sovetnik i sega ovoj prviot bil diktator a vtoriov mali bog. CCCCC
Misirkov pa i ti pa nekogas.....

Kajgana Shop

На врв Bottom