Да се ќути или не - прашање е сега!

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
ako drugarka mi go izvara deckoto normalno deka ke si kutam,ama ako nekoj ja izvara drugarka mi lil drugar mi nema sanasi toa da go prekutam!nemozam da podnesam da gledam kako onie licnopsti sto najmnogu gi sakam nekoj gi prai budala u oci,ili praenje lice i slicno.ne samo za najbliskite,tuku za bilo koj,sekoj ima pravo da ja znae vistinata,no nikoj ne zasliuzil da izglea kako magare pred ocite na drugite samo zasto nekoj saka da se prai fraer na baterii.podobro da doznae porano nego podocna,vremeto lekuva se!i za nego ili nea ke bide i podobro na vreme da se trgne od taa licnost,nego da dojde do epten seriozno pa da nemozat da se ostaat.A ako stanuva zbor za seriozna vrska od 5,6 godini vo nikoj slucaj ne bi kazala,zasto sigurno i dvajcata ne se svetci u toj slucaj posle 5 godini idenje,(no ne vo site slucaevi za dolgi vrski)
 

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Уф, од кога ја барам темава. Мора да се разработи затоа што е доста интересна.. За тие поновите и неупатени - еве ви уште еднаш се од почеток.

Значи го фаќате на дело вашиот пријател како го изневерува партнерот или обратно го фаќате партнерот како го изневерува вашиот пријател. Што би направиле? Дали би кажале или би го чувале за себе? И што ако и двајцата партнерти ви се подеднакво блиски?
 

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Никој нема право да се меша во нечија врска ниту пак сакам некој да се меша во мојата...не би кажала сигурно...од моја уста тешко нешто излегува, но би поразговарала со грешникот на таа тема...тоа со сигурност, бидејки ако и тој ме види и знае дека знам не би сакала да испадне ако на било кој начин дознае другиот дека од мене излегла сторијава...а од друга страна на тој начин ке добијам и друго ке го јаде јанза на грешникот кога би можело да излезе на виделина тоа, па ке треба самиот тој да го среди тоа со партнерот пред некој да му каже на партнерот...сум имала ваква ситуација и е премногу незгодна едноставно се чувствував виновна што се најдов таму за да го видам тоа што не требаше никој да го види...но се се среди откако прозаговарав со грешникот и излезе во најдобар ред и ден денес се заедно...иако тогаш врската не им беше воопшто сериозна, но со тоа се подобрија работите и грешникот свати дека не сака да го изгуби партнерот.
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.344
Најарно е човек да си преќути таква работа и да си стои на страна и да не се меша во туѓата врска на ниеден начин. Во спротивно, можат да настанат компликации, па да се загуби пријател, поради евентуалните перипетии кои би настанале.
Најарно е да се средат работите(раскин на врската или нешто друго) сами од себе.
Сепак е тоа нивен живот и нивна врска.
 

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Мислам колку и да ти е близок пријателот или двајцата колку и да ти се блиски нема што да се мешаш во нивната врска. Само ако ептен некој од тие двајца претеруваа во тоа а ние тоа го знаеме мислам дека треба да се каже тоа. А иначе вака не би се мешал во нивната врска.
 
Член од
21 март 2006
Мислења
60
Поени од реакции
1
Uf,komplicirano...koga moj poblizok prijatel bi bil iznevereniot bi nasla nacin da go navestam toa,no vo nikoj slucaj ne bi ispeala se ko vrapce. Sepak mislam deka e bolje da si se drzam na strana i da ne se mesam vo nicija vrska, sepak nivno si e. Ko sto ne podnesuvam nekoj mene da mi se pika kaj sto ne mu e mestoto, taka i ja ne bi. Podobro i popametno e vo vakov slucaj da si nem ko riba, zs nikogas ne znaes kakov ke bide ishodot. Bev svedok na situacija koga parot si gi "resija" stvarite, a drugarkata so sakase da i pomogne na drugarka si izleze "lazga" i slicni ti raboti.
 
Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Vednas i se javuvam i i kazuvam na drugarka mi deka decko i ja izneveruva. Ne mozam da premolcam vakva rabota, pogotovo ako mi e bliska. Ne sakam eden den i mene da mi se sluci ova, drugarka mi da znae a ne mi kazala, vednas ke i se nalutam.:nerv:
 

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
зависи
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
ac|d напиша:
Дај малку објасни, од едно зборче ништо нема да разбереме. Потруди се малку повеќе да пишеш.
Од што зависи?
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
искреноста е најубава работа, нема ништо подрагоцено и подобро од неа.. освен ако се работи за кажување на нешто на девојка..
девојките не знаат да ја ценат искреноста, колку и да се трудат да го докажат спротивното и затоа е во ред е да бидат манипулирани и лажени.:)
 
Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
ne bi se mesala najubavo e da se drzam po strana bidejki na kraj sakajki da pomognam ja da ispadnam kriva
 

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Да се премолчи или да се каже?

Не ми текнуваше подобар наслов а може и да е за во Дом и семејство

Рецимо: имате пријателка која е мажена, деца, семејство и се со ред, НО ( секогаш има некое но или али или ама или арно ама) случајно го гледате нејзиниот маж со друга: на јавно место, се бакнуваат, се дрѓат за раце додека пријателката ви седи дома во блажено незнаење..
Дали вие ќе и кажете на пријателката или пак ќе премолчите со цел да ја заштите од болката?
да премолчите некако ќе дознае а ако сфати дека и вие знаете тогаш испаѓате дека не сте фер што не сте и кажале
да кажете, се работи за брак со веќе оформено семејство, значи не е врска од два и пол дена па да му даде културно клоцата но тука е болката .. Ќе биде длабоко повредена

што ќе направите?
 

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Ќе и кажам .. болката у секој случај и е неминовна , барем оштетата да биде помала .. Секако ќе дознае дека е изневерувал , а ако дознае дека си зане а не си и кажал , може погрешно да те сфати и и на тебе да се налути ..
 
N

NaSTy`G|rL

Гостин
ууууф, тешка ситуација.. ако ми е од кругот на блиски другарки би и кажала. мразам кога мажите прават будали од оние кои ги сакаат.. да, ќе ја боли многу, но подобро да дознае од устата на пријател. иако болката би била исто голема да чуе од било кој :toe:
 
Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Ne, sekogas messengerot- kazuvacot ke bide na kraj kriv , niven izbor nivna rabota
 

Kajgana Shop

На врв Bottom