Да и предложиме на владата

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Прво и основно да почне да владее правото и правниот поредок, закон еднаков за сите и од сите, суд еднаков за сите, да се укине имунитетот, на министрите и останатите функционери да не им се накачи платата со последното покачување. И да се симнат од затемнетите службени коли и да се разбудат па да погледнат наоколу, од кај тргнавмеи до кај стигнавме, агол 0 степени

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Секаков народ има.......:pos2:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
ја и предлагам на владата да скрати со мавањето четки и да почне да работи...

лесно е да го рекламираш, иди направи го

Член од
27 јануари 2008
Мислења
54
Поени од реакции
1
Ima ovde i mnogu interesni predlozi samo kako da stignat na vistinska adresa.

Член од
21 декември 2007
Мислења
168
Поени од реакции
1
A ja predlagam da se otvorit javna pljuvalnica za site sto sakaat da pljuvaat da se iznapluvaat ...

Sala na strana, toa so imeto e najvazno, da se skrene vnimanie i da se zaprasa svetot kako e mozna takva svinjaria bes precedan vo megunarodnoto pravo, da i se dovede pravoto na samooopredeluvanje na edna zemja koja otsekgoas postoela so toa ime

Член од
5 март 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
хаос

Да и предложиме на владата интервенира на член 240 од законот за патен сообраќај да за возачи постари од 25 години ускуство да биде една година а не две, да ги ставаат на исто мерило со тинејџерите,
поздрав

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Milososki ili nekoj za ekonomija da odi vo Srbija i da izmoli da potpiseme specijalen dogovor i nie Makedoncite da mozeme da kupuvame Punto po povolni ceni :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Предлагам владата да си ја “брка“ работата,токму онака како што си ја “бркаше“ последниве три години.Си велам дека до крајот на мандатот ќе си ја избрка скроз,па нема да имаме ни домашен ни странски инвеститор,уствари не знам ни дали ќе има потреба од влада,во земја со 1 милион жители во неа,пензионери и административци,колку што ќе останат ако владата си ја брка работата на ваков начин.Браво “владиче“ наше,веќе ги чувствуваме придобивките од твоето “бркање“ работа.И гледај тоа кампањите малку да се зачестат,со нови и атрактивни клипчиња за тоа колку ни е убаво во ГЕТО,како ова нашево во кое живееме ни на небо ни на земја,туку некаде измеѓу.:smir:

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Предлагам владата да си ги спакува куферите и да шиба у источниот ни сосед, само таму ќе можат да го почувствуваат вистинскиот патриотизам и чувство на „своина“.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Интересни предлози и доста креативност и остроумност од некои членови.
Секако ова не важи за АБЦ, иронија и песимизам на ваква тема, со која цел се прашувам. Е сега мојата идеа е : некој кој можа и е способен да издејствува да сите овие идеи бидат слушнати од владата на Р.М. Секако да бидат селектирани од повеќе членови и поголем дел од нив да се даде мислење и став на владата.
Доколку се прифати, кога ,колку и како, доколку не зошто не се прифатила.
Ми се допаѓаат вакви теми и размислуваме на иста фреквенција - за подобра иднина на Македонија.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ВЛАДА или да се самоутепа...или барем да го "заколе"...РИТУАЛНО.....тоа прасестото замастено..министерче финансиско...:)
.....во УЈП на шалтери едно 20 новокомпонирани илири те гледаат благотелешки, "компјутерот" за ЦЕЛА ПЛАТА добиен како бонус за оние 100.000 за децата...паѓа на секои 10 минути....телефонскиот број за информации само повторува АГЕНТИТЕ СЕ ЗАФАТЕНИ :) мораш пак да одиш со "стикче" да изгубиш два саата..два последователни дена...за да си ја земеш СОПСТВЕНАТА ПЛАТА...+ бонус Тројан...по mail не можеш да пратиш...никој не знае која е адресата, а бирократки и бирократи весело се шеткаат околу..одејќи или доагајќи од ПАУЗА....
...онака гледано.....СЕ е веќе толку смешно, толку МНООООГУ СМЕШНО....да веќе не е ни за смеење....

Kajgana Shop

На врв Bottom