Да и помогнеме на Ева!

M

Muranyi

Гостин
Кој е во можност,нека донира преку трансакциона сметка,зашто мобилните оператори задржуваат дел од сумата-Т МОБИЛЕ-на секој повик од 100 ден.се додава 18 %ДДВ,сумата која му се исплаќа на помагателот(јас)се намалува за 23 ден.по повик и плус 10% на целокупната собрана сума-
Родителите на Ева ви заблагодаруваат на сите хумани кајганџии.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
па нека фатат операториве нека ги донираат тие пари ако веќе сакаат да се чисти пред закон со даноциве... ооо боже до кај сме стигнати...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Кој е во можност,нека донира преку трансакциона сметка,зашто мобилните оператори задржуваат дел од сумата-Т МОБИЛЕ-на секој повик од 100 ден.се додава 18 %ДДВ,сумата која му се исплаќа на помагателот(јас)се намалува за 23 ден.по повик и плус 10% на целокупната собрана сума-
Родителите на Ева ви заблагодаруваат на сите хумани кајганџии.
Тие 10% се всушност персонален данок, само не знам зашто се и овие 18% ДДВ, уште не ми е логично..

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Друг некој има проблем со донирање преку повик, или само кај мене е ова?

К

Кики.

Гостин
Јас немам проблем со донирање преку повик од T-Mobile.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Добро бе, можно е T-Mobile да ме блокнал од донирање??? Не знам што друго би го објаснило ова ....

Знам дека претерав со повици ама this is ridiculous ...

Ezekiel

Андерковер Шабан
Член од
21 август 2012
Мислења
22
Поени од реакции
16
Тие 10% се всушност персонален данок, само не знам зашто се и овие 18% ДДВ, уште не ми е логично..
Што убаво ги оправда тие 10%. Еве и ја да пробам тие 18% да ги оправдам. Државата води ѓоа јавно здравство, кое сите го плаќаме а никој не гледа аир од него. Бидејќи државата која веќе ни ги собрала парите преку даноци не може да се грижи за нешето здравје, треба за секое кутро дете да собираме пари вртејќи телефони. Епа со самиот акт на купување услуга од телекомот (во случајов донација) вршиш пазарна активност која подлежи на ддв. Накратко, државата те оданочува за помошта која си ја пружил, која инаку требала да биде бесплатна од самата таа држава. Сосема логично.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
На родителите им фалат само 12 000 евра,затоа се вратени од Бугарија.Се надевам дека ќе се собере оваа сума што поскоро,да ти ибам светот ако животот на едно дете се вреднува во пари.
видов, после идеше вест со сменети бројки.
бетер, не се мочани 25 туку уште победни 12 бона....
12 бона, еј! ништо пара е тоа за фондот или кој да е. аек наместо да попува од билборди да го гасиме интернетот во странство (они би сакале и дома да немаме, затоа што нели, ignorance is bliss) у еден џеб да брцнат ќе извадат толку пари...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Vrijam! Kurvata od Stopanska mi se isponasa . Odam da uplatam donacija od kolegite, i ja davam transakciskata i ja proveruva smetkata i skepticni me gleda Za Dejan Ilievski,? 9ikam da, sto e problemot? Vika nemozam da ti kazam, vikam kazi mi za kerka mu se raboti. Vika kako sakas eve na drugiot salter, no za donacija vo gotovo treba uste nekoj broj osven transakciskata. WTF se slucuva so lugeto be, jas na koj sakam na toj ke dadam pari.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Некаде пишува дека се потребни уште 25.000 а некаде уште 12.000, но како и да е и двете суми не се некои големи бројки за да не можат да се соберат.
Не знам дали семејството се обратило до фондот за здравство? Ова за нив е смешна пара, и можат одма да ја исплатат.

А со ова дека се потребни уште само 12.000 (или 25.000) тоа значи дека лекарите се надеваат дека ова ќе бдие последна операција за малово ангелче?

Ајде сите заедно, уште 2-3 пати да се откажеме од нашето попладневно кафе и да помогнеме таму каде што треба. Заедно можеме!

И да, јас искрено се надевам дека ова мало душиче ќе се спаси. Господ ќе помогне.

M

Muranyi

Гостин
Каков е тој број што ти го побарале?Се обидовте ли во некоја друга банка?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
На 070/143-191 се уште не ми дава да донирам. Пак вика дека целта на хуманитарната акција е исполнета и со тоа завршена. А немам друг начин да донирам. Некој, помош?

Kajgana Shop

На врв Bottom