Дали употребувате гумени ракавици за да ги заштитите рацете?

Член од
19 мај 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
imav ostetena koza na racete i doktorot mi preporaca da koristam rakavici.Odtogas sekogas upotrebuvam pri mienje sadovi eden par rozevi a za pranje zolti.Na moite vo familijata i prijtelite ne znam zosto i cudno da se mijat sadovi so rakavici i stalno me gledat vo racete.Dali vie upotrebuvate i kolku cesto

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
па ја употребувам строго кожени...
а може и од оние дебелите кога идам на скијање.

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
хммм само кога ја чистам бањата...

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
И јас имам посува кожа па не е многу препорачливо да користам средства за миење садови и алишта ама што да правам мора да се пери.Инаку користам ракавици само за чистење на wc-то кога и користам појаки средства за чистење.Инаку не е ништо лошо ни погрешно да се користат ракавици ако човекот за тоа има потреба.Здравјето пред се.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
зарем мора гумени хах, кога е потребно од ракавици ставам а за обични потреби не се плашам толку.:toe:

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Само кога ја чистам бањата, многу сум како да кажам незнам....се грозам да цепкам во бања без ракавици

Б

БејбиГрл

Гостин
Не чистам, не перам, не мијам....не сум имала потреба до сега да ги заштитувам :) може некој ден. Мада нема ништо чудно или смешно, подобро ракавици одколку испукани раце или пак недај боже здравјето да си го загрозиш

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
Не употребувам никакви ракавици,некако не можам да работам со нив,повеќе ми сметаат.Инаку освен што мијам садови ништо друго не правам така да и не ми се многу потребни,а одкога ќе ги измијам си ги негувам со Нивеа крема:pipi:

Tanji4ka

Heartless BITCH
Член од
16 јуни 2007
Мислења
42
Поени од реакции
19
многу се нервирам кога носам нараквици било какви ... носам само зимно време ама само од оние со се без прсти за колку толку да ме стоплат инаку не :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Нема зашто да е смешно да се употребуваат ракавици ако некој има проблеми со кожата.
Јас имам машина за садови така да не употребувам сјај и нема потреба од ракавици.
Aма сум приметила летно време кога ќе исперам некое близуче и се случува рацете да ми се врцрвенат и на прстите испукаат. А не е до прашокот користам специјален за на раце перење. А кај да перам на раце со гумени ракавици не ми иде, a во машина ако ја ставам ќе излезе во сосема друга боја блузата :)
А бањата не знам да ја чистам:kesa: (може и знам ама не сум пробала:))

Член од
29 ноември 2007
Мислења
241
Поени од реакции
5
користам ракавици постојано поради професијата, а дома само кога ј чистам бањата

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ко че цепам дрва редам од онје мајсторскине

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Само кога мене ми беше редот да ја чистам бањата.

Kajgana Shop

На врв Bottom