Дали тврдоглавоста кај жените е позитивна карактеристика?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.274
Кога мажите би биле помалку агресивни и кога жените би биле поискрени, кога луѓето во глобала би биле поинтелигентни и понесебични светот би бил подобар :).

И твојот и мојот цитат се чиста утопија, ниту било ниту некогаш ќе биде :smir:.
Да, така си е :) Но...сепак со добра мисла денот подобро се поминува :wink:

S

smart ass

Гостин
Ако постои курва треба да постои и курвар (се извинувам за вакви зборови, штета што некој ги користи). Има други зборови за вакви луѓе, истите се користат за одредена каста во општеството пошто тоа им е занает-од тоа живеат, но да не одам вон тема, ок?

само информативно би додал...нашето општество кастно(како индиското)

туку имаме поделба на класи а и слоеви зависи кој како прифаќа но кастната поделба наједноставно е татко градежник син исто...татко лекар...син исто

значи кај кастните општества професиите се наследни само рудар да не сте....

инаку да не забегувам но можеби и такво општество за неколку илјади години би било подобро во смисол единките ќе имаат одредени генетски предиспозиции кон одредена професија/област.

зарем не мислите дека тврдоглавоста влече корени од воспитувањето без разлика на пол??

како рекол еден полски учител(ахх го заборавив)

детето е како касета снима се од родителите.така нешто
или поточно кога сме сведоци на тврдоглавоста можеби и децата така ја прифаќаат најверојатно сметаат дека ќе имаат бенефит.

е сега кога сме кај тврдоглавост ај јас ќе ви кажам лично искуство(дискутираме ебаго)
татко ми конкретно професор-историја...добар пристап има кон мене и брат ми онака педагошки(мајка ми по вриеше) ама една работа кај мојот татко ми е јасна 30 години игра лотарија,тип102 на времето а и денес кладилница....е сега пред да се запишеме факултет јас и брат ми( а еден вработен е) мајка ми се трудеше да го разубеди да престане со обложување ама јок!!!
си испаѓа седи во кладилница со екипата и се палат која е фиксна која не:)
еве сега две години паузирам со студиите а има доволно средства само за брат ми ај 4-та е....но и додека студиравме мојот родител продолжи да се обложува...така е и ден денес до пред две години мајка ми се трудеше да го разубеди и увиде дека е џабе па попушти.

ете чиста тврдоглавост кој ќе го разубеди да престане кладилница алал да му е.и да биде иронијата поголема сам тврди дека кладењето е ирационално и било за забава...можам да претпоставам како се палат тие кога следат бројчиња на телетекс аа и брат ми се кладе:pos2::pos2:

само јас не оти изгледа јас сум од комшијата:wink::pos2::pos2:

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
тврда глава...па добро е оти да не ама не во сите случаеви..

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
Господин Вукашинович ја има на најубав начин опишано тврдоглавоста на жените.... Јас не коментирам ништо... Све си кажа тој... :pos2:

Хашком трибуналу би ја требало предат кад може тако гледа а неда!

S

smart ass

Гостин
Тврдокорноста кај жените е позитивна кога мора мажот да го извади од депресија,на пример после напорна градежна работа,да му спреми убаа вечера,романтична атмосфера и добра предигра и секс.

П.С градежниците се во депресија:vozbud:

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Не би рекол дека е позитивна карактеристика. Зш воглавном кога се тврдоглави тоа е за некои нивни глупи работи.. :smir:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Магарето е тврдоглаво, но пак не го добива она кое го сака.
Проблемот со жените настанува кога мажот губи авторитет пред нејзе и таа се чувствува слободна да прави како што мисли дека е правилно.
За да не се случи тоа, бидете мажи и доминирајте.
Кога жената ќе го изгуби чувството на неопходност од ментор и водител низ животот преку вас, сте наебале.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Na forumov chat pat pa i vo realnosta, velam(citaj-pisham)...ke sretneme mnogu tvrdoglavi osobi so zenski pol...

...za mashko i ne e strashno toa, da si go jacha karakterot niz branenje na svoite stavovi...iako ne e i nuzna pojava na forumov...

...megutoa, sho se deshava, koa zensko ke zapne, kao "besna kobila" na selski stochen pazar...sho mislite vie okulu pojavata, i do kade vodi...

...zenska tvrdoglavost ?:smir:
Аљо??? Абре, се читаш? Машко коа дави, онда јача карактер и брани ставови? LOL Некој коа тупи онда аутоматски губи полови карактеристики. И да, сите бегаат од него.

Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
Не е позитивна. Лесно со тврдоглавоста може почетната заинтересираност кајмашкото да се претвори во одбицност. Машко сум па зборам од искуство.

Kajgana Shop

На врв Bottom