Дали сте суеверни и како го манифестирате тоа?

Дали сте суеверни?

• Вкупно гласачи
    120

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Ja некад сум суеверен, посебно порано.Ми текнуе у 7 одделение, на секоја утакмица играв со истите чорапи мислев ми носат среќа се додека не го свиткав глуждот у нив.

лили

водолија
Член од
3 февруари 2006
Мислења
33
Поени од реакции
0
Зависи од ситуацијата. Во основно баба ми пред секој тест ми фрлаше вода и стварно све 5 добивав. Истотака понекогас чукам 3 пати во дрво.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
76
Поени од реакции
5
стварно не сакам да верувам у такви работи ,ама што би помислиле вие
Праиме нешто муабет со другарките за магии и такви работи и као се договараме да идеме кај еден тип у велес да ни каже да не ни напраил некој магија, и се тоа на зезање.
идам кај типот ми казува да барам у двор и некаде кај прозорот несто имало стаено т.е. некој као ми праел магија.
тоа беше пред 3 месеци и несакав да верувам затоа и не ни побарав,
се до денеска.незнам што ми текна си викам ај баш да видам
и копам по двор као луда на местото кај што ми опиша и наоѓам ќесе со месо а одозгора имаше стаено камен и усте некои 20 см земја.се извадив од памет.
после викам ај сеа ќе барам по прозори
и на прозорот кај мене у соба наоѓам едно гадно парче нешто као сланина,ама незнаете како беше само забутано.
и сега стварно незнам дали да верувам..
Ми праат магии ејјјјјј

Z

ZeroStyle

Гостин
pa vo nekoi situacii da!! veruvam deka se sto e napraeno na desna strana ,so desna raka so desna noga e srekja ,a so leva baksuz!! pa zatoa primenuvam se da pravam so desnite ekstremiteti i se ostanato desno!! ova ima nekoja potpora (vo mojot zivot)

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Зависи,некогаш да некогаш не.Во моментов на пример си имам едно среќно пенкало,три колоквиуми по ред ги пишувам со него,три десетки добивам.:je:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.816
Поени од реакции
50.000
Се трудам да не сум ама не ми иде
Црна мачка се враќам 5 чекора назад мислам дека неприметно е а народ ме гледа како блесав некој
Испити само со пенкало со кое имам положено претходен пат ако паднам ново старотo у ѓубре директ
Ливче кладилница отварам резултати на крај следење у живо никако
За фудбал гледање сум најзебан и имам строга шема; дур има утакмица не јадам,ако тепале минатата носам иста маица блузон од таа утакмица,цигари 3 една на почеток полувреме и на крај,ако губат се пребацувам на другиот телевизор 'лузерскиот' го гасам одма и многу други вакви што не ми текнуваат

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Да си иба матер. Денеска се ми се мота околу бројот 777. Знае некој што значи тоа?
Од сабајле од кога ми заѕвони некој со *** 777 па надалјег. Верувајте се сретнав со бројот најмалце 10 пати. А тек е 4 ипол.
Ова минува граници :)

кога бев во полиција да мипотпишат нешто за возачката ме запишаја како број ..777 последните три цифри беа 777... и човекот ми рече дека тој бил бројот на ангелот и дека ќе сум имала среќа..
е колку ќе е така, ќе видиме...:helou:
иначе... не знам дали сум суеверна...стварно не знам...можеби на моменти да, на моменти не...и зависи за што се работи:toe:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Ууу ептен..Многу сум суеверна. За црни мачки не, иако еднаш кога помина покрај мене три чекори наназад ојдов и фрлив три пати со камен, ама не оти вервам дека ќе се деси нешто, шо знам шубе ме фаќа. Значи за мачки не, ама за десни, леви нозе, раце, некој прв да земи од нешто на пример шо јадам, ептен ме фаќа шубето. Прво јас да каснам, макар да е ронче, па ако сакат после нека го изедат цело.
Не треба да бидам толку, ама ајде де.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
До пред некој период бев исклучително суеверна. Како прво, полесно е кога имаш причина за сите убави и лоши работи што ти се случиле во текот на денот, како второ сум пораснала во таква средина - очигледно се рефлектира на мене. Но, последно време ги забаталив тие работи. Пресреќна сум поради тоа, зошто навистина психички растројства ме пукаа кога ќе поминев над шахта, или ќе ме пресретнеше црна мачка, или ќе чујав гавран на тераса. Мизерно е.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
276
Поени од реакции
13
Не сум суеверна воопшто.А имам и црн мачор дома кој е многу убав.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
кога како....порано многу бев сега скоро ич-барем јас така мислам
кога ке видам црна мачка трчам по неа клоца да и акнам :pos2:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
За последиците сум крива јас со моите постапки и никој друг.Не оставам ништо на случајности на некакви си броеви и сл.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Никогаш не сум суеверен иако исполнувам желби поради суеверија само да ме остават на мира.

Kajgana Shop

На врв Bottom