Дали сте суеверни и како го манифестирате тоа?

Дали сте суеверни?

• Вкупно гласачи
    120

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Дур играв ракомет - да, сега - не.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
порано понекоаш да, сега ич

кој одговор да го одберам :? :?:

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
кога размислувам логично не, никако. ама ко ќе иам утакмица кошарка или ко ќе сум пред тест или испитвење е тоаш пенкалото или шишето или незнам шо да ми паднит, лоша среќа е!! пфффф...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
максимално се трудам суеверието да го исфрлам од мојот ум, се убедувам дека се што се случува е реакција на тоа што јас го правам, што значи дека самиот себе се контролирам а не некоја си среќа или несреќа

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Edno sto nauciv vo zivotot e, Nema slucajnosti.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
"It is bad luck to be supersticious.-ова го кажува една фамозна куота.
А моите суперстиции се малку...воопшто ни се познаваат, можеби.
Сакам да кажам дека не манифестирам суперстиција. :wink:

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Чисто информативно...
Пред три дена се сретнувам со еден другар и го гледам,чоеков ко попарен беше.Почна да ми кажува што му се десило а мене почна косата на врат да ми се дига.
Шо се десило...?
Пред некој ден,дур бил на работа,му се јавуваат од дома итно да дојде бидејки керка му(20 год.) паднала у нешто ко епилептичен шок и почнала да се гуши(без претходна историја).Иде чоеков дома,веке викнале брза помош.ја прегледуваат у државна и не наоѓаат ништо лошо.
Другиот ден се случува истата работа само со појак интензитет,одвај го повратиле девојчето,и пак медицинариве наши не можеле да и најдат ништо надвор од нормала.
Нареден чекор му била бајачка.Ја донеле бајачката некаде од внатрешноста...и прв муабет шо го кажала кога го видела девојчето било-а керко,го даде лепчето а?
Ден пред да почнат да се дешаваат тие срања,комшика дошла на врата и побарала парче леб,цигара и жилет и личност која и ги дала тие работи била керкава на другаров.
Праела бајачкава некои чирибу-чириба и нападите не се повториле.Им кажала дека нападот потекнува од комшиката(која не може да има деца,ако значи нешто),но дека не смееле да се светат зошто не знаела колку е моќна,ако била помоќна од нејзе нареден пат немало да може да и помогне.Ги советувала да избегаваат било каков контакт со нејзе.
Чоеков плачеше дур ми ја раскажуваше случкава.
Е сега...
Јас лично не сум ни најмалку суеверен.
Но на мое дете да му се деси нешто слично,им влегувам дома и им кажувам-ако си го видам детето макар и да кивне,ги потепувам сите до еден.
Што би направиле вие???

123

Член од
20 април 2005
Мислења
2.156
Поени од реакции
8
Што би направила, не знам, ниту ми се случило ниту сакам да ми се случи.

Се сеќавам, пред неколку години во комшии под кирија беа три студентки, цимерки. По некоја случајност се здруживме со нив, ние маалски другарки. После некое време една од нив ни кажа дека нашла некои чудни предмети (конци, праменчиња од коса итн) заврзани во крпчиња и дека се сомнева во другарка и. Само што слушнав, не ме интересираше што и како понатаму или дали уопште е вистина и веќе никогаш не стапнав таму. Едноставно ме снема.
Можда премногу нагло изреагирав, ама и така не бев премногу здружена со нив.
Што знам ништо од тоа ми се нема случено за да верувам потполно, од друга страна имам многу неверојатни приказни слушано што до ден денес кожа ми се ежи. Единствена непозната работа која би сакала така и да остане - непозната. Можда и ова е суеверие.

Carlito Brigante

Хаусмајстор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
844
Поени од реакции
8
Да си иба матер. Денеска се ми се мота околу бројот 777. Знае некој што значи тоа?
Од сабајле од кога ми заѕвони некој со *** 777 па надалјег. Верувајте се сретнав со бројот најмалце 10 пати. А тек е 4 ипол.
Ова минува граници :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Јас воопшто не сум суеверен , само понекогаш си се тешам за некои случки така ко демек од поради мистични пришини се случила, али се тоа само онака тешење. Инаку се е случајност или така сакал господ за тие порелигиозните. А бидејќи веројатноста да се погоди некоја ситуација индицира на мистични сили и правила е голема многу е јасно да се има суеверија.
Јас ондак што треба да кажам што сум роден на 13 а не сум само јас гима уште една цела армија.
Карлито 777 инаку според некои суеверија е број кој носи среќа од две причини едно е бидејќи 7 се мсета за среќен број а тука се реботи за непарен број на седмици , а и непорниот број на елементи се смета дека носи среќа, некои ова вака го толкуваат , некои поинаку, а јас лично ќе ти кажам овој број сосема случајно повеќе пати ти се повторил во денот а самото тоа што си приметил дека веќе два три пати ти се повторил те тера даго бараш истиот број во се и сешто па така да намерно или ненеамерно ти се повторил истиот број повеќе пати во денот

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
The Force, all there is to it is in the Force, no misticisity, just the Force.
не сум, воопшто.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Само ако ми претрча црна мачка.Не верувам во тоа,само онака,чисто за заебанција:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom